Секрет швидкого просунення хоусітів на півночі Ємену

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Для багатьох, хто стежить за новинами, вже не секрет, що операція «Буря рішучості» була розгорнута не для порятунку народу Ємену від гегемонії хоусітів, а навпаки, для порятунку і підсилення самих хоусітів, а також для їх зміцнення при владі, щоб скасувати інститути колишнього режиму.

У зв’язку з чим арабська коаліція, зокрема — КСА, повинна була зробити вигляд, що вона підтримує уряд Абд Раббо Мансура Хаді, зокрема — партію «Іслах»,яка головує у мухафазі Маріб.

Надання допомоги уряду Хаді було усього лише прикриттям для війни, оскільки конфлікт був розв’язаний з метою зміцнити хоусітів при владі. У результаті підтримки арабської коаліції прибічники Хаді у 2016 р. змогли вибити хоусітів із Фардат Ніхм (гірський пояс у районі Ніхм). Проте та ж коаліція перешкоджала прибічникам Хаді захопити Сану. Адже КСА бажало залишити хоусітів у Сані заради вдоволення Америки. Фардат Ніхм був у руках уряду Хаді до кінця 2019р., потім раптово він переходить у руки хоусітів, і у руках хоусітів опиняється багато зброї.

Складається враження, що для хоусітів Фардат Ніхм був піднесений на блюдечку з блакитною каймою. Хоусіти у значній мірі просунулись у бік Маріба та Ель-Джауфа. Те, що відбувається, яскраво показує важливість ролі Сальмана ібн Абдуль-Азіза для Америки у наданні для хоусітів, будь то напряму чи через посередників за наказом Америки. Падіння Фардат Ніхм показало слабкість і приниженість англійських агентів — Хаді і його заступника Алі Мохсена аль-Ахмара. Останній — такий же злочинець, як вбитий екс-президент Алі Салех.

Що стосується сил Алі Мохсена аль-Ахмара, які пов’язані з партією «Іслах», то, починаючи від Маріба і до Хадрамаута, їх головною турботою стало розграбування нафтових багатств у цих областях, захист фінансів Алі Мохсена і лідерів «Іслах». Треба розуміти, що діяння Алі Мохсена і лідерів «Іслах», з одного боку, і діяння хоусітів — з іншого, — це деякого роду змагання у злодіяннях.

Фардат Ніхм є важливим стратегічним місцем, де проходять кордони трьох мухафаз: Маріб, Ель-Джауф, Сана. Після того, як у січні 2020 р. хоусіти взяли Фардат Ніхм під свій контроль, вони продовжили просунення у двох напрямках: мухафаза Маріб і мухафаза Ель-Джауф. У ході просунення хоусітів у їх руках опинилась низка районів, зокрема — район Ель-Хазм у мухафазі Ель-Джауф. Захват Ель-Хазма сприяє падінню Ель-Джауфи. Також хоусіти просуваються у бік адміністративних центрів Маріба. На дану мить хоусіти повністю контролюють район Сірвах мухафази Маріб, і там зосереджені великі сили, що загрожує місту Маріб, який є центром сил партії «Іслах». Падіння Маріба не виключається, навіть якщо це буде пізніше, тим більше, що рух «Брати-мусульмани» увійшов в американський список терористів. А, як відомо, Америка є головним прибічником хоусітів.

Таким чином, контроль району Ніхм і швидке просунення хоусітів у бік Маріба та Ель-Джауфа стало можливим не тому, що вони володіють військовою силою, а тому, що їм допомагають американські агенти в арабській коаліції. Мова йде про Сальмана ібн Абдуль-Азіза, задача якого — одночасне досягнення двох цілей:

Перша мета: підсилити роль хоусітів при владі і нав’язати американське політичне рішення. Суть американського політичного рішення полягає у наступному:

— або розділити Ємен на північ і південь, де на чолі влади стануть її агенти,

— або сформувати федеральну систему із двох регіонів, де північ буде у руках хоусітів, а південь — у руках Хасана Баума (також американський агент).

Це дозволить зруйнувати англійський проект, який передбачає ділення Ємену на шість регіонів:

1) Регіон Сана. Сюди будуть входити мухафази: Сана, Амран, Дамар, Саада.

2) Регіон Саба. Сюди будуть входити мухафази: Маріб, Ель-Джауф, Эль-Бейда.

3) Регіон Ель-Джанад. Сюди будуть входити мухафази: Ібб, Таіз.

4) Регіон Аден. Сюди будуть входити мухафази: Аден, Лахдж, Шабва, Ель-Далі.

5) Регіон Хадрамаут. Сюди будуть входити мухафази: Хадрамаут, Ель-Махра, Сокотра.

6) Регіон Тіхама. Сюди будуть входити мухафази: Ходейда, Хадджа, Ель-Махвіт.

Друга мета: примусити послідовників коаліції, зокрема — партію «Іслах», бути більш смиренними, особливо після їх невдоволення коаліцією і переконаністю у тому, що вона несерйозна у вирішенні єменського конфлікту. Вони захопили Ніхм, але потім втратили його. Вони прагнули увійти у Сану, але зрозуміли, що це міраж. Причина цього полягає у тому, що Сальман і Америка бажають повернути послідовників коаліції до повного і беззаперечного смирення перед коаліцією. Втрата англійськими агентами Фардат Ніхма і низки районів в Ель-Джауфе і Марібі співпала з наданням хоусітам «зеленого світла» у взятті деяких мечетей партії «Іслах», її майна і взяття під контроль низки її лідерів. Наприклад, були взяті Університет науки і техніки і лікарня при цьому університеті. Дана лікарня є однією із найбільших у мухафазі Сана. Що стосується взяття під контроль деяких лідерів «Іслаха», то це відбулось руками Ердогана, адже він змін приручити їх. Так вони опинилися в обіймах Америки, зокрема мова йде про Тавакуль Карман.

Деякі послідовники «Іслаха» хоч і усвідомили реальність арабської коаліції і держав Перської затоки, але вже пізно! Але ж іще у 2015 р. Хізб ут-Тахрір після початку «Бурі рішучості» одразу розкрив суть і цілі усієї цієї операції. Проте послідовники коаліції наполягали на тому, що арабська коаліція прийшла знищити хоусітів, тому вони повністю довірились Сальману. Результати «Бурі рішучості» стали катастрофічними для народу Ємену і це недивно, оскільки благо не може знаходитись у руках Сальмана і йому подібних правителів. Саме правителі мусульман є причиною, по якій невірні розпалюють на наших землях озброєні конфлікти і втілюють свої плани. Благо присутнє лише у законах Аллаха та у діяльності по встановленню влади Шаріату.

Тому на нас усіх лежить обов’язок встановити Другий Праведний Халіфат, де правління буде здійснюватись за методом пророцтва. Ми повинні встати рядами за Хізб ут-Тахрір, щоб надати допомогу його заклику, адже Хізб не обманює своїх послідовників. Більше того, Хізб щиро і самовіддано захищає мусульман від змов невірних та їх агентів. Хізб є вірним радником своїй Уммі, він ясно розуміє, у чому її проблема, і як її вирішити, по якому шляху повинна піти Умма. Хізб має ісламський політичний проект, який дозволить вирішити усі проблеми людства у цілому, і Умми — зокрема.

Ми закликаємо народ Ємену відкинути світські режими та їх закони, ми закликаємо усвідомити, що усі правителі є інструментом у руках невірних, задача яких — втілити у життя їх плани. Отож, від таких правителів і планів невірних не може виходити будь-яке благо для мусульман. Єдиним правильним виходом із ситуації, яка склалась, є спільні діяльність з Хізб ут-Тахрір у встановленні Другого Праведного Халіфату.

 


Газета «Ар-Рая»
Шайіф Шараді — Ємен
9 Раджаба 1441 р.х.
04.03.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню