Обов’язковість Халіфату і крайня нужда в його існуванні у житті мусульман

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

99 років назад у місяці Раджаб 1342 р.х. у протистоянні між істиною і брехнею чаша вагів схилилась на користь брехні. У цей місяць трапилось одне з найгірших зрадництв — руйнування Халіфату.

А це, у свою чергу, потягло до дроблення єдності Умми, дроблення мусульманських земель на держави зла, якими став управляти ворог. Таким чином, життя Умми стало протікати під владою прозахідних, авторитарних, репресивних режимів, які ввергли мусульман у приниження і зубожіння. Життя мусульман стало у корні відрізнятись від життя при Ісламській Державі, від життя Умми у часи величі Ісламу. Тому природним чином мусульмани скерувались у бік перетворень і повернення Халіфату у життя.

Так, Умма обернулась у бік Халіфату! У підтвердження цьому служить опитування громадської думки, проведений Інститутом Геллапа у 2006р. в Єгипті, Марокко, Індонезії і Пакистані. Згідно Інтернет - виданню «ВВС», результат опитування був багатообіцяючим для мусульман, оскільки 2/3 опитаних підтримують ідею об’єднання мусульманських країн під затишком Халіфату. Окрім цього, Західні дослідницькі центри опублікували доповіді, в яких виразили свій страх і побоювання перед поверненням мусульман до свого колишнього статусу на світовій арені.

Так 14.01.2006 американський коментатор Карл Вик опублікував у «TheWashingtonPost» статтю, в якій говорилось наступне: «Відродження Халіфату є бажанням переважної більшості простих мусульман». Варто відзначити, що 5 Рамадану 1435 р.х. Міжнародний союз мусульманських вчених зробив наступну заяву: «Ми усі мріємо про Халіфат, правління у якому буде здійснюватись за методом пророцтва, і у глибині сердець ми сподіваємось, що він з’явиться вже сьогодні, поки не наступив завтрашній день». Так, Умма квапиться повернути вкрадену у неї волю і владу.

Хтось може сказати, навіщо в піднімаєте питання про Халіфат? На це ми скажемо: «Халіфат — це корона фардів! Це держава, яка:

— визначає майбутнє мусульман,

— втілює усю релігію,

— гарантує запровадження системи покарань,

— гарантує збереження життя, майна і честі мусульман,

— покладе край розграбуванню багатств мусульман.

Це що стосується важливості Халіфату у житті мусульман. Що стосується його важливості для усього людства, то саме Халіфат понесе Іслам людям в усі куточки світу. Це дозволить виправити їх життя і положення.

Що стосується обов’язковості наявності халіфа, то досить згадати про сподвижників, які відклали поховання Посланця Аллаха ﷺ через це. Причиною такого вичинка стало питання обрання халіфа, хоча вони чудово знали про шаріатські тексти, в яких говориться про необхідність квапитись поховати покійного. Їх дія говорить про те, що наявність Халіфату є першочерговою серед решти фардів справою. І тут немає різниці, йде мова про поховання Посланця ﷺ чи про який-небудь інший фард».

Вже минуло цілих 99 років. Умма знаходиться в очікуванні нового світанку, адже з його наступом люди відчують смак життя під затишком законів Аллаха. Сьогодні Хізб ут-Тахрір стоїть в авангарді діяльності по встановленню Другого Праведного Халіфату, гордо тримаючи у руках стяг Посланця Аллаха ﷺ. Хізб усвідомлює шлях перетворення, він здатен зібрати Умму для зведення великої будівлі під назвою «Халіфат». З дозволу Аллаха, перемога — це час терпіння. Нам досить Аллаха, і який чудовий цей Попечитель і Хранитель!

Деякі із тих, хто впав у відчай, можуть поставити під сумнів можливість проголошення Другого Праведного Халіфату, оскільки слабкість охопила Умму, а Захід плете змови проти неї і прагне покінчити з Ісламом. Це правда, що лідери Західного світу об’явили про готовність до виникнення Халіфату, також вони не перестають застерігати інших від його загрози, вони постійно проводять кампанії з метою припинити його появу. У якості помічників Заходу виступають правителі мусульманського світу — правителі, які зрадили Аллаха і Його Посланця ﷺ. Усі вони прагнуть контролювати процес перетворення в Уммі, вибудовують різного роду ідейні перешкоди, плетуть змови, розпалюють озброєні конфлікти. Дійшло до того, що Трамп об’явив про те, що покінчив з Халіфатом у ніч заяви про «Угоду сторіччя». Трампу і йому подібним ми скажемо, що ви чудово знаєте, що гряде Другий Праведний Халіфат, ви знаєте, що більшість мусульман бажає його встановлення, ви знаєте, що сьогодні Умма ігнорує колоніальні змови і плани. Всевишній сказав:

ذَٰلِكُمْ وَأَنَّ اللَّهَ مُوهِنُ كَيْدِ الْكَافِرِينَ

«Ось так! Воістину, Аллах послаблює підступи невіруючих» (8:18),

وَأَنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي كَيْدَ الْخَائِنِينَ

«Аллах не допомагає підступам зрадників» (12:52).

Умма не впадає у відчай у допомозі Аллаха і Його підтримці, оскільки вона має на свою адресу обіцянку і благу звістку, які вселяють у серце заспокоєння і надію, що допомога Аллаха близька:

وَعَدَ ٱللَّهُ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمۡ وَعَمِلُواْ ٱلصَّٰلِحَٰتِ لَيَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِي ٱلۡأَرۡضِ كَمَا ٱسۡتَخۡلَفَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них» (24:55).

Поради Генрі Кіссінджера євреям і решті інших залишились без уваги, але ж він попередив «ізраїльського» прем’єр-міністра: «Я передаю вам сплячу Умму, і проблема у тому, що вона спить, але не вмирає … Якщо Умма встане на ноги, то на протязі декількох років вона змінить баланс сил в усьому світі».

Сьогодні поруч з Уммою стоїть Хізб ут-Тахрір під головуванням видатного вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти. Хізб, починаючи з дня свого заснування, рухається упевненими кроками до рішення доленосної проблеми Умми, до повернення її колишньої величі і влади, рухається до проголошення Другого Праведного Халіфату. Але ж встановлення Халіфату для Аллаха не складає труднощів.

 

Газета «Ар-Рая»
Якуб Ібрахім — Хартум
16 Раджаба 1441 р.х.
11.03.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню