Всесвітня ісламська ліга стала мостом для нормалізації відносин між арабськими правлячими режимами та «Ізраїлем»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Генеральний секретар Всесвітньої ісламської ліги Мухаммад ібн Абдулькярім Ісса став першим лауреатом щорічної премії, яка присуджується «Рухом за боротьбу з антисемітизмом» і Американською федерацією сефардів мусульманським лідерам, які брали участь у боротьбі з антисемітизмом.

Мухаммад ібн Абдулькярім Ісса сказав: «Ми боремось з антисемітизмом,ісламофобією та іншими формами ненависті, але ми повинні використовувати тільки м’яку силу, а не щось інше».

Мухаммад Ісса підкреслив, що боротьба з антисемітизмом є загальним принципом і цінностями, які відображають позицію Ісламу. Він зазначив, що необхідно залишити у стороні політичні розбіжності, і вказав на важливість боротьби з антисемітизмом, почуттям ненависті до інших і расизмом незалежно від їх джерела. Він назвав це релігійною місією і моральним обов’язком. Мухаммад Ісса підтвердив, що його відвідування разом з єврейською групою колишнього концентраційного табору в Освенцимі стало поворотним моментом у його боротьбі з антисемітизмом і расизмом. Про це повідомляє Інтернет - видання «EuropeNews» від 11.06.2020.

Подібні заяви розкривають і показують істинне обличчя Всесвітньої ісламської ліги і роз’яснюють, що дана ліга окрім одурманення мусульман і введення їх в оману, тепер стала інструментом для підштовхування мусульман до нормалізації відносин з «Ізраїлем».

Також мені хотілось би нагадати деякі аспекти:

а) Розмови Всесвітньої ісламської ліги про боротьбу з антисемітизмом стали сильно проявлятись в останній час. Їх кульмінацією стало те, що делегація Всесвітньої ісламської ліги під керівництвом Мухаммада ібн Абдулькяріма Ісси у січні відвідала концентраційний табір в Освенцимі у зв’язку з 75-ю річницею Холокосту. Той, хто стежить за усім цим, міг помітити, що тенденція Всесвітньої ісламської ліги виникла одночасно і гармонійно з безпрецедентною хвилею нормалізації відносин з «Ізраїлем». Зокрема, мова йде про нормалізацію відносин з боку правителів Перської затоки під керівництвом сімейства Аль Сауд.

Це говорить про те, що заяви і позиція Мухаммада Ісси не є випадковими чи особистісними, вони є політичними, скерованими на підтримку нормалізації відносин з «Ізраїлем».

б) «Ізраїль» зрозумів ці заяви у потрібному контексті і почав використовувати їх для оприлюднення своїх відносин з правлячими режимами мусульманського світу. Так, прем’єр-міністр «Ізраїлю» Біньямін Нетаньяху привітав візит Мухаммада Ісси в Освенцим і прокоментував це наступним чином: «Це ознака змінення ставлення ісламських партій і арабських країн до Холокосту та єврейському народу». «Ізраїль» прагне скористатись підтримкою Всесвітньої ісламської ліги, щоб узаконити себе у регіоні і стати легітимною державою з відкритими економічними і дипломатичними відносинами для сусідніх країн. У 2012р. на ту мить іще міністр закордонних справ «Ізраїлю» Авігдор Ліберман заявив: «Неприпустимо, щоб арабсько-«Ізраїльська» дипломатична ситуація залишалась такою ж на Близькому Сході, оскільки в усіх є неофіційні відносини з «Ізраїлем». Але при цьому вони не готові визнати це. «Ізраїль» — це не повія Близького Сходу».

в) Одна із речей, яка показує, як ця тенденція використовується Всесвітньою ісламською лігою для підтримки «Ізраїлю», це те, що було опубліковано 11.06.2020 в Інтернет - виданні «Al-JazeeraNews». У цій публікації говорилось, що міністр закордонних справ ОАЕ Анвар Гаргаш і генеральний секретар Всесвітньої ісламської ліги Мухаммад ібн Абдулькярім Ісса візьмуть участь у віртуальному глобальному форумі Американського єврейського комітету (AmericanJewishCommittee). У форумі також візьмуть участь багато світових лідерів, які обговорять найбільш важливі проблеми єврейського народу. На офіційному сайті Американського єврейського комітету говориться, що ним «ведеться діяльність над покращенням добробуту єврейського народу та «Ізраїлю», а також просуненням прав людини і демократичних цінностей в усьому світі».

Те, що робить Всесвітня ісламська ліга, вказує на небезпеку даної ліги і те, що вона — усього лише інструмент у руках влади КСА, який використовують у якості мосту для нормалізації відносин з «Ізраїлем» і виправдання зрадництва правлячих режимів у мусульманських країнах у питанні Палестини. Починаючи з дня заснування Всесвітньої ісламської ліги, тобто з 1962 р., вона використовується у якості інструменту в інтересах правлячих режимів, у просуненні демократії і західних ідей, у породженні придворних вчених та у позбавленні бажання Умми повернути собі свою державу і владу.

Шум, який здіймається Всесвітньою ісламською лігою навколо проблеми Палестини та її народу — усього лише дешева брехня і мішура. Мета цього галасу полягає у тому, щоб поглинути гнів мусульман Хіджазу та інших територій. Мусульмани бачать, як зрадництва їх правителів стають усе більше і більше, особливо на тлі того, що «Ізраїль» при американській підтримці готується захопити решту частини Палестини, тим самим поклавши край конфлікту на користь сіоністів.

Всесвітня ісламська ліга, Організація ісламської співпраці і Ліга арабських держав активізувалась у ту мить, коли «Ізраїль» упирається у своїй зарозумілості і несправедливості, а отож, гнів мусульман підсилюється. Тому правлячі режими квапляться проводити конференції, зустрічі, робити заяви, щоб Умма випустила свій пар і відволіклась від плідної діяльності у вирішення палестинської проблеми, у скиненні правлячих режимів і мобілізації мусульманських армій для викоренення «Ізраїлю».

 

Газета «Ар-Рая»
Ібрахімат-Тамімі
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині
3 Зуль-каъда 1441 р.х.
24.06.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню