Огляд того, що відбувається у нафтовій провінції Маріб

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Провінція Маріб вважається найбагатшою провінцією півночі Ємену у силу вкладених в неї Всевишнім Аллахом великих запасів нафти і газу на до додачу до сільськогосподарських угідь, існуючим з давніх часів.

Там знаходяться кампанії, які добувають нафту і газ, а також єдиний діючий у країні нафтопереробний завод після руйнування НПЗ в Адені. Окрім цього, у Марібі знаходиться найбільша електростанція країни, що забезпечує електроенергією більшість районів Ємену, зокрема — столицю Сану, яка живе у темряві і освітлюється в основному від комерційних генераторів, що належать можновладцям. Сільське господарство є однією із основних і найважливіших галузей жителів провінції, яка займає третє місце серед решти провінцій по виробництву сільськогосподарських культур — 7,6% від загального виробництва сільськогосподарських культур. Найбільш важливими сільськогосподарськими культурами, вирощуваними у цій провінції, виступають фрукти, зернові культури і овочі.

Завдяки цим позитивним чинникам провінція має велику значущість і примушує англійців чіплятись за неї через своїх агентів, більшість яких з’їхалось туди, зокрема — лідери партії «Аль-Іслах», яка є філіалом міжнародної організації «Аль-Іхван аль-Муслімін». Проте Америка чудово розуміє, що її бойовики хусіти не зможуть вижити, якщо не забезпечити їх джерелом електроенергії і виходом до моря. Що стосується виходу до моря, то провінція аль-Ходейда у справжній час перебуває під контролем, і вони не мають наміру покидати її. Залишається тільки вирішити питання джерела електроенергії, яке можна роздобути тільки після захвату провінції Маріф. Це і пояснює триваючий наступ у напрямку Маріф, зокрема — захват хусітами провінції аль-Джавф. У справжній час Маріб знаходиться під владою легітимного уряду, тобто під контролем партії «Аль-Іслах» за допомогою сил підлого британського агента Алі Мохсена Салеха аль-Ахмара, якого англійці призначили віце-президентом Хаді.

Ми пояснимо найбільш важливі дії які вживає Америка, щоб допомогти хусітам захопити Маріб. Основним гравцем, який сприяє падінню цієї провінції перед хусітами, є американський агент — Саудівська Аравія, яка виконує наступне:

По-перше, почнемо з огляду останніх дій — витоку розвідувальної інформації через своїх людей у рядах хусітів, яким Саудівська Аравія доводить інформацію. Саме це угрупування завдає ракетні удари чи організовує вибухи, останні із яких трапились 27 травня 2020 року, які майже не унесли життя міністра оборони уряду Хаді — Мухаммада аль-Макдісії, а також начальника Генерального штабу Сагіра ібн Азіза. Джерела повідомили, що вибуховий пристрій був націлений на автомобіль начальника штабу Хаді Сагіра ібн Азіза у середу ввечері під час зустрічі лідерів сил коаліції у так званій «третій військовій зоні» у районі Сахнн-ель-Джін у місті Маріб (див. офіційне єменське агентство новин ypagency.net).

У лютому 2020 року міністр оборони Хаді пережив спробу замаху, у той час, як четверо його супутників були поранені (див «SkyNewsArabia»). Раніше, у червні 2018 року, було скоєно замах на віце-президента Ємену генерал-лейтенанта Алі Мохсена аль-Ахмара у провінції Маріб на півночі країни. Місцеве джерело повідомило, що невідомі відкрили мінометний вогонь по місцю, де знаходився аль-Ахмар (див «almahrahpost.com»).

Усі ці дії свідчать про чітку розвідувальну координацію між агентами Саудівської Аравії і хусітами. Підтвердженням цієї координації служать формування, які встановлюють вибухові пристрої, і інформація, що дає координати ракетам хусітів, які вбили більше сотні солдатів армії Хаді. Провінція Маріб має більшу значущість для угрупування хусітів, яка прагне заснувати власну життєздатну державу, що буде мати достатню географічну площу, багату на природні ресурси, з одного боку, і вхід до моря — з іншого боку.

Сполучені Штати використовують дві лінії у відношенні практичних дій у Марібі і прориву зміцнень британських агентів:

Перша лінія: Саудівська Аравія

Ця країна вдень і вночі працює, щоб проникнути у племінне і військове оточення провінції Маріб через підкуп заради лояльності. Цьому посприяла порочна спадщина загиблого Алі Салеха, який своїми брудними грошима зіпсував ці два оточення і зробив їх прислужниками грошей скрізь, де присутні гроші. Тому хусітам не важко купити їх лояльність і отримати розвідувальні дані для того, щоб ліквідувати британських агентів, таких як міністр оборони і и начальник штабу уряду Хаді та ін. Не виключено, що ці лідери будуть ліквідовані, а потім буде відкрито підписана угода між Саудівською Аравією і хусітами у найближчі дні.

Друга лінія: проникнення у партію «Аль-Іслах»

Проамериканські сили намагаються проникнути у ряди партії «Аль-Іслах» і підкупити її активістів, щоб потім укласти угоду між ними та угрупуванням хусітів через ердоганівську Туреччину. Цьому сприяє той факт, що багато лідерів партії «Аль-Іслах» зараз проживають у Туреччині, зокрема — лауреат Нобелевської премії світу і володар супутникового каналу «Belqees TV» Тавакуль Карман, яка на дану мить є проамериканським політиком у рядах партії «Аль-Іслах» з тієї миті, як вона очолила правозахисний рух «Журналістки без ланцюгів» і активно брала участь у заходах проти британського агента Салеха у ході лютневої революції 2011 року.

Варто відзначити, що те, що відбувається у Марібі — це найсправжнє шкідництво, яке влаштовується британськими агентами. Ця купка корупціонерів організовано грабує населення країни, яке і без цього роздавлено голодом і стражданнями, ніби ця країна дісталась їм як спадок від своїх батьків. Проблеми людей у провінції продовжують залишатись без усіляких рішень. Наприклад, житлова криза стала однією із найбільших проблем, які звалились на плечі людей через великий потік біженців,оскільки ціни на нерухомість зросли до божевілля. Окрім цього, подорожчали продукти харчування і т.п. Останнім лихом для них стали сильні проливні дощі, які розмили дома багатьох людей, а деякі залишились і зовсім без житла, треті ж зникли без вісті у потоках уносячих усе на своєму шляху ливнів.

В основі сьогоднішні так звані «можновладці» у провінції Маріб повинні піклуватись про справи людей, бажати людям кращого і подавати усім єменцям хороший приклад покровительства,оскільки провінція Маріб не відчуває дефіциту у прибутках у силу достатньої кількості природних ресурсів, які дозволяють її населенню жити у повному благополуччі. Проте, як говорить Всевишній Аллах:

إِنَّ اللَّهَ لا يُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِينَ

«Аллах не виправляє діянь тих, хто поширює нечестя» (10:81).

У дійсності, ці можновладці не розуміють, не піклуються і не беруть назидання. Адже до того, як втекти у Маріб, вони залишили свої палаци, компанії і майно, яке прибрали собі до рук інші беззаконники. І сьогодні вони бажають повторити ту ж саму сцену у Марібі.

Саме це і спостерігається сьогодні у Марібі — те, що відбувається в усьому Ємені у мініатюрі. Після п’яти років війни сьогоднішній Ємен став більше походити на автономні провінції, які користуються незалежністю у багатьох питаннях. Одні райони опинились під контролем хусітів, інші — під контролем так званої «легітимної» влади, такі як Маріб і Таіз, а треті — під контролем Перехідної ради, такі як Аден, Лахдж чи Аль-Далі, оскільки у справжній час головною діючою особою в них є Перехідна рада. Що стосується провінції Хадрамаут, то на її узбережжі великим впливом користуються елітні сили Хадрамі, які входять до складу Перехідної ради, вихованця ОАЕ.

Що стосується провінції аль-Вадія, то найбільший вплив на неї спричиняють сили Алі Мохсена аль-Ахмара, віце-президента Хаді, від імені так званої «легітимної» влади. І є провінції, які перебувають під впливом двох сторін, і ситуація в них нестабільна, як, наприклад, Абіб, Шабва, Сокотра і аль-Махра. Одним словом, жителі країни обділені і позбавлені усіх її благ, а можновладці, які взяли у свої руки бразди правління, загрузли у братовбивчій війні. На превеликий жаль, така плачевна і тяжка ситуація існує сьогодні в Ємені.

Жителі Ємену повинні зрозуміти, що ситуація з цими нікчемними правителями, як на півночі країни, та і на півдні, всередині і за кордоном, буде лише погіршуватись, оскільки вони є агентами і зрадниками, а точніше — найжалюгіднішими створіннями Аллаха. Нам треба усунути їх, адже вони не заслуговують того, щоб знаходитись при владі навіть одну хвилину.

Ми закликаємо розсудливих людей замислитись про своє положення і усвідомити, що змінення ситуації можливе лише завдяки релігії місцевого населення — Ісламу, який зобов’язує їх звертатись до себе у вирішення усіх своїх проблем, а також переконатись у тому, що партія «Хізб ут-Тахрір» має готове рішення, виведене із нашої великої релігії Іслам для того, щоб вивести із цього плачевного положення не тільки Ємен, але й увесь світ. Партія «Хізб ут-Тахрір» підготувала політичний проект, готовий до застосування, і очікує щирих богобоязливих чоловіків Ісламської Умми, готових надати їй допомогу!

Ми закликаємо вас до спільної діяльності по встановленню обіцяного нам Всевишнім Аллахом і Його Посланцем ﷺ Праведного Халіфату за методом пророцтва. Всевишній Аллах говорить:

وَيَقُولُونَ مَتَى هُوَ قُلْ عَسَى أَن يَكُونَ قَرِيباً

«І скажуть: «Коли ж це трапиться?». Скажи: «Можливо, це трапиться дуже скоро!» (17:51).

 

Абд аль-Хаді Хайдар
Ємен
3 Зуль-када 1441р.х.
24.06.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню