Америка і дезінтеграційні чинники 6 ч.

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У попередніх частинах ми розглянули чинники, якій руйнують американське суспільство, загрожують його єдності. також ми згадали висловлювання низки політиків, економістів і публіцистів, в яких вони говорять про очікуваний крах американського союзу, як це трапилось з Радянським ким Союзом.

Тут же ми зачепимо важливий аспект: що трапиться після розпаду США? Що чекає світ після розвалу головного представника капіталізму? Яку альтернативу розглядає людство?

Усі ми пам’ятаємо, що на початку XX сторіччя багато послідовників капіталізму переметнулись на сторону соціалізму — зокрема, мова йде про Східну Європу, — але потім послідовники соціалізму знов відійшли від нього після того, як той зазнав поразки у кінці XX сторіччя.

Яка є альтернатива капіталізму? Адже сьогодні людство знемагає від гніту капіталізму, і це відчули навіть народи Європи і США. Людей охопило хвилювання і бажання залишити капіталізм через його несправедливість, через те, що так і не були реалізовані ті цілі, до яких капіталізм закликав довгі роки: свободі і права людини. Люди постали і зруйнували багато капіталістичних принципів і ідей, зокрема — ідею про вільний ринок. Вони стали закликати скасувати фінансові інститути Уолл-стріт, Лондону і Парижу.

Волаючою реальністю, у якій ми опинились, стало те, що системи, вигадані людьми, не здатні дати людям щастя, справедливості і спокою у житті. Причина цього полягає у тому, що це продукти обмеженого людського розуму. Якщо ми поглянемо на історію виникнення цих систем, то побачимо, що капіталізм виник як рефлексна реакція на гніт Церкви та імператорів. Ми побачимо як мислителі змогли знайти систему, яка, на їх думку, могла упорядкувати життєві справи людей. Основою для цієї системи послужила ідея, яка піддалась впливу згубної реальності і яка була заснована на розумі у повному змісті цього слова. Будучи рабами Церкви, люди побажали свободи, обравши свободу символом та орієнтиром у житті. Свобода стала об’єктом поклоніння №1 у їх житті, лягла в основу для законодавства.

Що стосується соціалізму, то він теж став реакцією у відповідь на несправедливість капіталізму, став засобом того, як позбутися від капіталізму. У свій час в Європі з’явились мислителі, які вивчили капіталізм і дійшли висновку, що він пригноблює людей, бо заганяє людей у фінансове рабство і породжує нову фінансову еліту, у руках якої знаходиться управління сферами життя. Інакше кажучи, капіталізм був наслідком несправедливості Церкви,у зв’язку з цим соціалізм порахував, що капіталізм несе більше шкоди аніж Церква, тому він запропонував повне його скасування за допомогою нових ідей і системи. Соціалісти вважали, що їх система позбавить буржуазію влади і гегемонії. У результаті соціалісти наступили на ті ж самі граблі, що й капіталісти: в основу їх мислення лягла відповідна, інстинктивна реакція, але не розум.

Гідною альтернативою для людства може служити лише та система, яка заснована на розумі, правильному мисленні, Божественних принципах і речах, дозволяючих виправити і ощасливити людину. Такою системою може бути тільки Іслам, який був ниспосланий Всевишнім. Тільки Іслам вдовольняє розум і заходиться в гармонії з природою людини. Адже, ґрунтуючись на правильному мисленні, людина переконується, що Іслам веде до правильного керівництва. Також неможна забувати, що на протязі довгих сторіч людство жило при правлінні Ісламу і було свідком його справедливості.

Сьогодні багато людей в Європі і и США послідували за Ісламом, тільки виходячи із ідейного розуміння, при цьому вони іще не відчули на собі його справедливого правління. А що буде, коли Іслам поверне собі владу в лиці Ісламської Держави, коли його закони будуть запроваджуватись у житті суспільства?

Багато західних письменників хвалили Іслам, його правильність і справедливість. Вони засвідчили, що Іслам — істинна релігія, яка здатна позбавити людство від несправедливості. Наведемо низку висловлювань таких людей:

— Німецька письменниця Зігрід Хунке у своїй книзі «Сонце Аллаха сяє на Заході» пише: «Іслам — найвеличніша релігія на землі, сповнена терпимістю і справедливістю. Ми говоримо це без яких-небудь упереджень і не дозволяючи несправедливим постановам чорнити його».

— Шотландський сходознавець Уільям Робертсон Сміт сказав: «Мухаммад прийшов з Книгою, яка є знаменням у стилістиці арабської мови, конституцією для держави, молитвою, релігією і мирським в один і той же час. Священний Коран — книга, придатна для вирішення проблем людства у цілому».

— Австрійський сходознавець Йозеф фон Гаммер-Пургшталь у своїй книзі «Колиска Ісламу» писав: «Іслам — унікальна, ідеальна система, яка потрібна світу у наш час … Сьогодні як ніколи ми потребуємо того, щоб такий великий чоловік (Мухаммад) був серед нас, адже саме він став першим, хто поклав край расовій сегрегації одним простим висловленням: «Мусульманин — брат мусульманина». І уся расова проблема була вирішена! Але сьогодні, щоб вирішити проблему расової сегрегації, були проведені десятки конференцій і написані сотні книг, але безуспішно».

— Французький сходознавець Антуан Ісаак Сільвестр де Сасі вважав, що «Немає у світі релігії, подібної Ісламу, по її всебічності, життєздатності, актуальності у будь-якому місці і у будь-який час».

Сьогодні капіталістичний світ знаходиться на грані свого краху. З дозволу Аллаха, очікувані часи — часи істинної релігії, яка врятує людство від зла капіталізму і зла держав, уособлюючих його. Адже Аллах сказав

قَدۡ مَكَرَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ فَأَتَى ٱللَّهُ بُنۡيَٰنَهُم مِّنَ ٱلۡقَوَاعِدِ فَخَرَّ عَلَيۡهِمُ ٱلسَّقۡفُ مِن فَوۡقِهِمۡ وَأَتَىٰهُمُ ٱلۡعَذَابُ مِنۡ حَيۡثُ لَا يَشۡعُرُونَ

«Підступи плели іще ті, які жили до них, проте Аллах зруйнував підґрунтя їх будівлі. Дах обрушився на них зверху, і муки спіткали їх звідти, звідки вони їх не чекали» (16:26).

 

Газета «Ар-Рая»
Хамд Табіб — Єрусалим
28 Мухаррама 1442 р.х.
16.09.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню