Погляд Умми на Халіфат, як на систему правління, між минулим і сьогоденням

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Нинішнє покоління не усвідомило реальності Ісламської держави Халіфат і не застало життя в його процвітаючому суспільстві. Це покоління не відчуло тієї величі, яка оточувала його з усіх боків, як і не стало свідком того правосуддя, яке панувало в ньому.

Сьогоднішні мусульмани нічого не бачили, окрім подоби правителів, шейхів і жалюгідних квазідержав, які ніяк не представляють Ісламську Умму та її віровчення, тому що є дітищем колоніалізму, який породив їх з метою захисту своїх інтересів, а саме, — щоб розчленувати Умму на розрізненні утворення і утвердити в них доктрину відокремлення релігії від держави. Більше того, нинішнє покоління не бачило ані дня правосуддя і справедливого відношення до пригнобленого, як і не бачило жодної гідної відповіді ворогам Умми. Одні лише поразки, одна за іншою.

Це покоління стало свідком того, як за допомогою усіляких можливих махінацій і обману ці поразки, розгроми і лиха представлялись в образі перемоги, які воно святкувало кожного року. Також воно відчуло на собі небачену бідність, зубожіння і позбавлення, не бачені до цього навіть у найсуворіші роки посухи, які Умма пережила на протязі усієї своєї довгої історії. Незважаючи на усе це приниження, ви бачите,що деякі представники нинішнього покоління негативно дивляться на Халіфат і віддають перевагу сучасним режимам, які були встановлені на його руїнах! Такому негативному погляду на ісламський устрій держави серед деяких синів Ісламської Умми сприяла низка чинників, найяскравішими із яких є:

1 — Стан занепаду, який охопив Умму і досягнув свого апогею в останньому сторіччі держави Халіфат, що призвело до втрати Уммою правильних критеріїв, які дозволили їй виносити правильні судження щодо реальності. Це трапилось з тієї причини, що Умма перестала приймати Іслам в основу свого погляду на життя після того, як її спіткало неясне розуміння того, що відбувається, і вона потрапила під вплив західної просвітницької місіонерської атаки.

2 — Навмисне викривлення історії Ісламської держави з боку сходознавців та їх учнів із числа мусульман, які представили історію Умми у спотвореному виді. Прикро, що деякі мусульмани сприяли цьому спотворенню після того, як продались шайтанам Сході і Заходу, щоб відхилити Умму від її релігії — Ісламу, а також від її прагнення відновити зруйновну безбожним Заходом державу Халіфат.

3 — Відродження Європи, яке відбулось у мить, коли мусульмани відстали від цивілізаційного процесу після того,як були уражені занепадницьким станом і втратили продуктивне мислення. Як відомо, Європа прийшла до розвитку після відокремлення релігії від життя внаслідок тривало кривавої боротьби між західними мислителями, з одного боку і церквою і королями — з іншого. Таке положення справ внушило деяким людям неправильну думку про те, що бажаючому розвитку немає іншого шляху, окрім як слідувати прикладу європейців, а саме — відокремити Іслам від держави, життя і політики. Як наслідок, мусульмани почали вважати Ісламську Державу якоюсь теократичною державою, аналогічною тому, що існувала в Європі у Середні віки, а також побоюватись і вимагати того, щоб вона не відновилась.

4 — Захід зробив усе, щоб не дати відновитись Халіфату, оскільки він не забув і не забуде, як Халіфат був неприступною фортецею Ісламської Умми. По сей день європейці пам’ятають, як армія Халіфату стояла біля стін Відня, як уся Європа прислухалась до слів султана. Саме тому однією із умов мирної угоди з Туреччиною після Першої світової війни була відмова від Халіфату і Ісламу у зовнішньополітичних відносинах. Захід мобілізував свою армію ідеологів, мислителів і просвітителів, які присвятили себе атаці на систему Халіфату, щоб дискредитувати її у свідомості мусульман. Цим західним місіонерам вдалось у якийсь період добитися великого успіху у своїй місії і спричинити вплив на тих мусульман, які з захопленням дивились на європейців. Тим не менш, по спливанню багатьох років і завдяки величезним зусиллям ці «просвітителі» були викриті і розкриті перед синами Ісламської Умми.

Захід побачив, що його попередні спроби спотворити Халіфат і утримати Умму від притягань на нього і спроб відновити його, провалились. Захід побачив, що Умма прокинулась від сну і знов скерувалась до повторного встановлення Халіфату після того, як Хізб ут-Тахрір разом з щирими синами Умми доклав величезні зусилля для відновлення бездоганного і ясного образу Халіфату, яким він був. Варто було Заходу помітити це усе, як він вирішив використати проголошення організацією «ІДІЛ» огидного «Халіфату», яке відвернуло Умму від бажання вимагати його відновлення. Цьому сприяли ті скоєні організацією «ІДІЛ» злочини, які відвернули деяких мусульман від Халіфату, вважаючи, що проголошена організацією «ІДІЛ» квазідержава — це і є Халіфат.

Отож, необхідно прояснити бажаний образ істинного Халіфату, який, з дозволу Всевишнього Аллаха, буде встановлений за методом пророцтва у найближчий час і який, за допомогою Аллаха, стане єдиною взірцевою державою, здатною осяяти увесь світ і викрити брехню Заходу, його систем і агентів в наших країнах. Одночасно з цим вкрай необхідно протистояти стоять одурманеним західною просвітою людям в наших країнах, які у ці дні почали нападати на ідею Халіфату і бажаючих його відновлення.

Ми просимо Всевишнього і Всемогутнього Аллаха увінчати зусилля віруючої групи мусульман успіхом і потішити наші очі втіленням у життя Халіфату за методом пророцтва, щоб Умма могла зрадіти істинному ісламському життю, що піднесе Іслам і принизить невір’я і лицемірство.

З першого дня свого утворення Хізб ут-Тахрір працює над відновленням ісламського образу життя шляхом встановлення Халіфату за методом пророцтва. Це — головна і істинна задача Хізба, від якої він не відмовиться, адже це великий велить нам Всевишній Аллах у Своїх словах:

وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

«Нехай буде серед вас група людей, які будуть закликати до добру, веліти схвалюване і забороняти засуджуване. Саме вони будуть тими, хто набув успіху» (3:104).

По милості Аллаха Хізб ут-Тахрір свідомо прийняв для себе метод Пророка Мухаммада ﷺ, який не говорив нічого від себе. Хізб ут-Тахрір не прагне до якоїсь утопії, як це стверджують ті, ким оволодів шайтан, примусивши їх забути себе. Навпаки, він прагне до втілення обіцянки Всемогутнього Аллаха і благої звістки Його Посланця ﷺ, а саме — встановити Халіфат, який сьогодні став загальнонародною вимогою і сподіванням Ісламської Умми, до здійснення чого вона прагне разом з Хізб ут-Тахрір.

 

Хамід Абдульазіз
Газета «Ар-Рая»
7 Джумада ас-сані 1442 р.х.
20.01.2021 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню