Умма здатна здолати сили невір’я навіть при їх союзі

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Умма володіє достатньою силою, щоб отримати перемогу над силами невір’я незалежно від того, наскільки вони могутні. Причина цього полягає у тому, що Умма володіє переконанням, яке сильніше за будь-яку зброю, — іманом в те, що перемога неминуче прийде!

Даний іман вселяє в нас відчуття сили, зміцнює перед лицем негараздів, відганяє почуття відчаю. Іман спонукає Умму скеруватись у бік величі і влади. Інакше кажучи, зброєю Умми є ісламська акида, яка стверджує, що Аллах захистить віруючих, що досить Аллаха як Покровителя, що Він — Той, Хто надає допомогу Своїм посланцям і віруючим! Всевишній сказав:

إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ فِي ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا وَيَوۡمَ يَقُومُ ٱلۡأَشۡهَٰدُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і в той день, коли предстануть свідки» (40:51).

Даний аят несе в собі велику звістку для віруючих, які ідуть по шляху божественного керівництва, про те, що перемога неодмінно буде на боці посланців Аллаха (а.с.), а також тих, хто надав їм підтримку, хто послідував по їх шляху. Перемога від Всевишнього прийде у встановлений строк, її неможливо відстрочити, оскільки це — обіцянка Аллаха. Більше того, надію вселяє іще і той факт, що крах капіталізму неминучий, оскільки дана ідеологія почала давати збої і рухатись у бік прірви. Тому, з дозволу Аллаха, Іслам знов стане світовою системою для життя, яка буде управляти світом, як і раніше. І тоді слово Аллаха буде вище за усе!

Послідовники капіталізму на власні очі побачили поразку принципів своєї ідеології. Так, американський мислитель Пол Кеннеді у книзі «Зльоти і падіння великих держав» згадав, що Америка має симптоми падіння як у імперій минулого. Він передбачив падіння американської імперії в історичному змісті цього слова: сила Америки буде поступово зникати через ріст конкуруючих наддержав, таких як Китай, внутрішніх структурних чинників.

Адже досягти прийнятного балансу між військово-стратегічними вимогами безпеки і наявними засобами для виконання взятих на себе зобов’язань — вкрай важка задача. І якщо ці зобов’язання перевищують економічний потенціал країни, то на неї чекає крах, і це неминуча доля будь-якої імперії. Франко-швейцарський мислитель Роджер де Паскье вважав, що Іслам є єдиним порятунком людства. Російський письменник Лев Толстой писав: «Мухаммаду досить для пошани того,що він врятував принижену, потонулу у крові націю із лещат диявольських звичаїв і скерував її по шляху розвитку і прогресу. Шаріат Мухаммада буде панувати по усьому світу, тому що він гармонує з розумом і мудрістю». Подібних висловлювань — величезна кількість.

Умма має компоненти, які дозволяють їй управляти світом, вести протистояння у будь-якій сфері і отримувати перемоги над будь-якими силами ворогів. Умма володіє ідеологією:

— яка об’єднує дух і матерію, тобто вимагає виконання справ згідно велінням і заборонам Аллаха;

— яка гармонійно втілює у суспільстві усі чотири цінності (духовна, моральна, гуманна, матеріальна). Дані цінності не втілюються у належній мірі у жодному суспільстві, окрім ісламського.

Умма також володіє величезними ресурсами, чого немає у інших націй. Наприклад, вона володіє джерелами енергії у виді нафти і газу. Згідно дослідженням, мусульманські країни володіють 73% світових запасів нафти і 40% світових запасів природного газу. Окрім того, Умма володіє найбільшими запасами інших корисних копалин, необхідних для промисловості. Що стосується масштабу мусульманського світу, то він складає чверть суші планети Земля.

Більше того, сини Умми довели свою здатність протистояти атакам Заходу, вони змогли принизити його армії в Іраку, Афганістані та інших мусульманських країнах. Хоча армії Заходу були озброєні до зубів і мали сучасну зброю, але сміливість і хоробрість синів Умми примусили ворога трястись від страху і боятись своєї тіні. Сини Умми навічно вписали свої імена в історію Ісламу. Досить згадати битву за Фаллуджу у 2004 році. Коли група повстанців, не більше тисячі бійців, змогла нанести величезний збиток американським військам,які при підтримці своєї авіації і ракетних ударів намагались захопити місто. Повстанці примітивною зброєю змогли забрати життя 400 американських солдатів, багато американців було поранено були знищені десятки танків та іншої бойової техніки.

Подібного роду приклади вказують лише на те, що невеликі групи синів Умми без належного озброєння, без державної підтримки здатні наносити поразки більш сильному ворогу. А що буде, коли за ними буде стояти ціла Ісламська Держава?! Держава, яка мобілізує своїй війська під прапором Посланця Аллаха ﷺ — війська, які уповають на свого Господа!

Ісламська акида та її складові роблять Умму здатною встановити найвеличнішу державу у світі, у якої не буде конкурентів на світовій арені. В результаті Умма успадкує усю Землю!

Перетворення існуючої дійсності вимагає, щоб ми застосували божественний метод і пішли по стопам Посланця ﷺ, щоб відновити ісламський образ життя і змінити положення як Умми, так і решти людства. З дозволу Аллаха, ці перетворення і встановлення Другого Праведного Халіфату — не за горами.

 

Суляйман ад-Дасіс (Абу А́бід)
Член Ради Хізб ут-Тахрір в Судані
18 Шабана 1442 р.х.
31.03.2021 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню