Палестинська адміністрація коїть свої злочини під прикриттям американців

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Палестинська адміністрація (ПА) не коїла б свої злочини проти народу Палестини, якщо б не покладалась на Америку і єврейське утворення і якщо б не знала, що змінюючі одна одну американські адміністрації продовжать забезпечувати їй повне політичне прикриття за скоювані злочини.

Прикриття американцями багатьох злочинів ПА проти народу Палестини включає в себе фінансові, інформаційні аспекти і аспекти безпеки. Перш ніж поговорити про ці три аспекти, спочатку стисло розглянемо питання безпеки з миті створення ПА і до сьогоднішнього дня.

ПА є переважно органом безпеки, а не політичним органом. У неї ніколи не було чіткого політичного проекту, і, швидше, навіть немає мінімального політичного бачення по палестинському питанню. З миті появи вона не висувала ніяких власних політичних ініціатив, а обмежувалась тим, що приймали для неї Америка і міжнародні організації. Вона постійно твердить, що хоче виконувати міжнародні резолюції в гонитві за абсурдними переговорами, позбавленими якої-небудь політичної мети.

На протязі останніх двох десятиріч свого існування ПА довела, що вона відповідає рівню палестинської проблеми. Це питання занадто велике, щоб ним почала займатись така віроломна і безумна влада.

З миті створення у 1994 році Палестинська адміністрація нараховувала три тисячі співробітників служби безпеки. Потім, через декілька років, це число збільшилось до тридцяти тисяч. Сьогодні нараховується п’ятдесят три тисячі співробітників, які поглинають 20% бюджету ПА, тобто один мільярд доларів на рік.

У цієї служби безпеки стільки відділів і відомств, що їх складно перелічити і порахувати. Наприклад, відділ внутрішньої безпеки включає поліцію і службу превентивної безпеки, а відділ національної безпеки включає військову розвідку, служби повітряної і морської безпеки. Також є незалежний орган — служба громадянської розвідки. Окрім цього, є відділ президентської безпеки і відділ громадянської оборони. Іще є спеціальні виконавчі сили по надзвичайним ситуаціям і випадкам непокори.

Ці численні відділи безпеки не вписуються у рамки невеликого розміру самої Палестинської автономії. І, здається, їх набагато більше, аніж інститутів безпеки в крупних незалежних державах. Єдиною причиною і основним мотивом наявності відомств безпеки є допомога армії єврейського утворення в захисті безпеки їх поселень.

В 2005 році генерал армії США Кит Дейтон розробив спеціальну доктрину, навчивши палестинські служби контролювати безпеку на окупованих територіях у співпраці з силами єврейського утворення. В основі цієї доктрини лежить захист безпеки єврейського утворення за допомогою координації в цій сфері, усунення опору палестинців, їх арештів і передачі єврейському утворенню, шпигунства за палестинцями і контролю за їх пересуненнями, а також встановлення прямого зв’язку між двома питаннями — існуванням ПА і захистом єврейського утворення і поселень.

Сам Дейтон в лекції, яку він почитав в Інституту близькосхідних досліджень 7 травня 2009 р., підтвердив, що палестинці отримають бажане тільки після вступу в координацію з євреями.

Служби безпеки Палестинської адміністрації прагнуть забезпечити безпеку єврейського утворення. Розвідувальне агентство ПА, очолюване Маджідом Фараджем, продемонструвало явний прогрес у цьому напрямку, вдовольнивши Америку і єврейське утворення своїм шпигунством за палестинським народом до такої міри, що цей чоловік став одним із кандидатів на місце Махмуда Аббаса на посту президента Палестинської автономії.

Проте Служба превентивної безпеки ПА перевершила Агентство розвідки в переслідуванні розшукуваних осіб, придушенні протестів і арешті активістів, а потім — в ув’язненні їх у тюрми і тортурах, як це нещодавно було зроблено з активістом Нізаром Банатом.

Служба превентивної безпеки має темне минуле, оскільки її пов’язують зі злочинними і зрадницькими діями проти народу Палестини, особливо у роки керівництва Мухаммада Дахлана, Джібріля Раджуба і Рашіда Абу Шабака. В список їх злочинів входить: передача ув’язнених із тюрем Бейтунії і Суріфа окупаційним силам, видача лідерів руху «ХАМАС» і участь у вбивстві деяких із них. Сьогодні даний апарат очолює Зіяд Хаб ар-Ріх, який несе відповідальність за більшість актів репресій, тортур, вбивств і арештів, яким сьогодні піддаються активісти.

Проте злочини ПА на протязі усієї її історії завжди отримували американське прикриття у виді грошової і інформаційної допомоги, а також допомоги в сфері безпеки. Америка ніколи не припиняла надавати фінансову допомогу службам безпеки ПА. Навіть коли адміністрація Трампа призупинила допомогу відомству по справам біженців, вона усе ж таки не призупинила фінансову допомогу службам безпеки. Це означає, що палестинські апарати безпеки створені і управляються Америкою.
Що стосується допомоги у сфері безпеки, то треба зазначити, що служби безпеки ПА як і раніше дотримуються доктрини Дейтона, а Америка як і раніше прямо чи косвенно контролює їх.

Що стосується інформаційної допомоги, то ми знаходимо, що американські ЗМІ не згадують злочини ПА навіть побіжно. Наприклад, вбивство Нізара Баната, яке було скоєно серед білого дня, не висвітлювалось ані в американській пресі, ані у будь-яких інших американських ЗМІ. Як нібито цього злочину і не було, незважаючи на те, що Америка часто робить вигляд, що захищає права людини і свободу слова.

Таким чином, злочини спецслужб ПА замовчуються в американських ЗМІ. Якщо б ці злочини були пов’язані з американцями, жителями Заходу або євреями, світ піднявся б, а не сидів, склавши руки, і стрічка новин на протязі тривалого часу була б пронизана статтями про «тероризм» і «терористичні акти».

Усе, що відбувалось з американської сторони у відношенні вбивства Нізара Баната, це усього лише боязка заява про те, що, наприклад, треба сформувати робочу групу по розслідуванню. І усім відомо, що це є рутинним, але дієвим рецептом приховання злочину.

Така є Палестинська адміністрація по рецепту Дейтона. Такі її служби безпеки. І так Америка покриває її злочини. Тому благородним синам палестинського народу треба показати свою непричетність до цих служб. Потім ми закликаємо приєднатись до Хізб ут-Тахрір у справі встановлення Халіфату, який звільнить Палестину і звільнить мусульман від усіляких злочинців і тиранів в усьому ісламському світі.

 

Газета «Ар-Рая»
Ахмад аль-Хатвані
26 Зуль-хіджа 1442 р.х.
07.07.2021 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню