Турецький режим Ердогана — ворог Умми і слуга ворогів

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

«Брехня коротка, якої б довжини вона не була», — прислів’я відповідає Ердогану, який завжди використовував Іслам і обманював людей ісламськими гаслами у спробі просунути себе як нащадка завойовників, онука османів.

Він присудів собі титул османів і ім’я «повелитель правовірних», але його вчинки розірвали на ньому одяг і уронили останнє фігове листя. Вийшло назовні його зрадництво, і він вже не в силах це приховати. Як говорять: «Не закриєш Сонце решетом», — так само і зрадництво турецького режиму нічим приховати. А не згодні з цим тільки ті, хто засліплений невіглаством, і ті, хто кормиться на релігії і проблемах Умми, підбираючи брудні гроші режиму.

Зрадництво було очевидно з самого початку, з приходу до влади «Партії Справедливості і Розвитку» в 2003 році. Саме в 2003 році Америка вторглась в Ірак, а авіабаза Інджірлік стала відправною точкою у вбивстві і бомбардуваннях наших братів. Так само під час вторгнення Америки в Афганістан Туреччина приймала безпосередню участь в цій кампанії, оскільки є членом НАТО.

В сирійській проблемі роль Туреччини полягала у співпраці з Росією, у підкупі одних і дачі обіцянок другим — з метою поховати революцію. Потім спостерігалась здача звільнених територій і повернення їх режиму Асада, що допомогло йому вистояти після того, як він майже не рухнув на початку революції.

Що стосується відносин з єврейським утворенням, Ердоган завжди говорив про честь і гідність, він лаяв тих, хто налагоджував зв’язок з євреями, вигукуючи порожні гасла, що не мали сили. Потім лід зрадництва почав танути; із останніх подій — прийом президента «Ізраїля» Іцхака Герцога. Бажаючи отримати єврейську прихильність, були опубліковані новини про те, що турецький режим прагне обмежити активність палестинського опору, Туреччина попросила деяких осіб покинути її територію, а деяких зобов’язала припинити діяльність, яка може нашкодити єврейському утворенню в межах Туреччини або за її кордонами — в будь-якому випадку, щоб Туреччина не залишалась плацдармом для цього.

На минулому тижні відбувся візит міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, що підтвердило рішучість турецького режиму в нормалізації відносин з єврейським утворенням, — це розкриває фальшивість і брехню Ердогана у підтримці палестинського народа. Чавушоглу після зустрічі зі своїм «ізраїльським» колегою Яіром Лапідом підкреслив, що покращення дипломатичних відносин між Анкарою і Тель-Авівом відповідає інтересам палестинського народу. На спільній перс-конференції з міністром закордонних справ Палестини Ріядом аль-Малікі Чавушоглу заявив: «Наша підтримка палестинської справи не залежить від наших відносин з Тель-Авівом». У спробі приховати свої злочини турецький режим, як зазвичай, використовує брудні політичні гроші і інструменти у підкупі і затулянні ротів; як приклад були об’явлені економічні і торгові домовленості з Палестиною.

Розмови про те. що нормалізація відносин з євреями не пов’язана з палестинською справою, нагадують нам слова Посланця Аллаха ﷺ:

إِذَا لَمْ تَسْتَحْيِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ

«Якщо ти не соромишся, то роби, що заманеться».

Людині зі здоровим глуздом не зрозуміти цих розмов, вони ідуть врозріз з інтересами Умми, і мало того, розривають її почуття і покривають зрадництво. Хіба можна розділити проблему та її причину? Хіба страждання і переслідування палестинського народу відбуваються не з причини знаходження там окупаційного утворення? Чавушоглу, хіба може Ваша допомога бути щирою, якщо Ви покращуєте відносини з вбивцею і окупантом? Як ми можемо бути упевненими в Вашій здатності підтримати нас і запобігти нападам на нас і наші святині, якщо Ви не можете зупинити загрози, вбивства і відняття нашої аль-Акси? Як ми можемо довіряти Вам і вірити в Вашу серйозність щодо звільнення і позбавлення нас від окупантів, у той час як Ви визнаєте єврейське утворення і його право на існування у межах рішення про «дві держави», яке позбавляє нас 80% Благословенної землі?

Ці ганебні позиції з боку правлячих режимів в мусульманських країнах наближають їх до єврейському утворенню і віддаляють від Умми та її порятунку. Сьогодні Умма зрозуміла реальну сутність єврейського утворення, його слабкість і можливість подолати його, проте правлячі режими кинули євреям рятівний круг.

Сьогодні Умма усвідомлює як ніколи раніше, що її доля пов’язана з питанням єдності, звільненням і викоріненням єврейського утворення. Між тим, режими мусульманських країн, включаючи Туреччину, пов’язують себе з єврейським утворенням; невже вони не розуміють, що їх кінець прийде разом? Своїм зрадництвом вони не отримують нічого, окрім гніву Аллаха і явного збитку.

Ми спостерігаємо принизливу нормалізацію відносин, зрадництво по відношенню до Умми, смирення перед ворогами і взяття їх в союзники, — усе це є природнім наслідком їх порочних систем, включаючи Туреччину. Проте треба розуміти, що мусульмани Туреччини і армія жадають величі і гідного положення. Вони жадають джихаду на шляху Аллаха, вони бажають звільнити мечеть аль-Акса і об’єднатись з народом Палестини, як це було раніше у затишку Ісламської Держави.

Ті, хто молились в мечеті аль-Акса, висловили своє засудження візиту Чавушоглу. Вони сказали йому, що аль-Акса не прийме покращення відносин з євреями, вона прийме тільки муджахідів і визволителів, вони донесли йому свій заклик до муджахідів в армії Туреччини, щоб ті виконали свій обов’язок перед Благословенною землею. Чи дійде це послання в чистому виді до армії Туреччини? Чи донесуть турецькі ЗМІ це послання до турецького народу?

О, армія Туреччини! О, армії усіх мусульманських країн! Ми закликаємо вас до джихаду на шляху Аллаха, ми закликаємо вас позбавити нас від окупаційного утворення, чи дасте ви відповідь?

 

Газета «Ар-Рая»
Халід Саід
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Палестині
3 Зуль-када 1443 р.
1 червня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню