Шаріат, а не розум, визначив метод встановлення Халіфату

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Метод Хізб ут-Тахрір у встановленні держави не є розумовим висновком. Навпаки, метод встановлення Халіфату визначений Шаріатом.

Цей шлях ясно викладений в життєписі Посланця Аллаха ﷺ, починаючи з перших днів заклику і до встановлення держави. До того, як Посланець Аллаха ﷺ встановив державу в Медині, він звертався до володарів сили і влади, які відповідали вимогам держави того часу. Таіф, плем’я Аміра ібн Сасаа, плем’я Шайбан, Ансари — ці племена володіли достатньою силою , щоб у себе встановити державу, і Посланець Аллаха шукав допомогу (талаб ан-нусра) серед цих племен. Що стосується слабких племен, то звернення Посланця Аллаха ﷺ обмежувалось закликом їх до Ісламу. На цьому шляху Пророк ﷺ стикнувся з великими труднощами, його проганяли, йому ставили умови, у нього кидали каміння, але він не зупинився, і це вказує на обов’язковість і важливість цієї справи. Посланець Аллаха ﷺ не змінив метод досягнення влади, хоча сподвижники запропонували йому битись з язичниками Мекки або з іншим племенем, щоб відняти у них владу. Так, сподвижники були справжніми героями і не боялись нікого, окрім Аллаха, але Посланець Аллаха ﷺ не велів їм цього, а велів проявляти терпіння . Посланець Аллаха ﷺ відправив Мусаба ібн Умайра в Медину для поширення Ісламу. Мусаб разом з декількома ансарами за допомогою Аллаха обійшов з закликом практично кожен дім в Медині, і таким чином сформувалась громадська думка на користь Ісламу. Мусаб успішно виконав завдання Посланця Аллаха ﷺ, а потім була друга присяга при Акабі, і Пророк ﷺ переселився до ансарів і встановив там державу.

Це і є шаріатський метод встановлення держави, і в своїх діях ми повинні обмежуватись законами Шаріату. Тому, якщо мусульманин бажає дізнатись про намаз чи джихад, йому необхідно вивчити докази Шаріату про намаз і джихад. Так само , якщо він бажає встановити державу, йому необхідно вивчити докази Шаріату щодо цього питання. Із життя Посланця Аллаха ﷺ ми ясно бачимо, які кроки він здійснив на шляху до встановлення держави, починаючи з заклику в Мецці, пошук допомоги (талаб ан-нусра) у володарів сили і взяття з них присяги після того, як громадська думка перейшла на бік Ісламу.

Метод Хізб ут-Тахрір у встановленні Другого Праведного Халіфату цілком взятий із шаріатського методу встановлення держави. Тому на Ісламській Уммі, на її армії і на володарях сили і влади лежить обов’язок працювати разом з Хізб ут-Тахрір. Тоді ми разом встановимо справедливість серед людей, Умма займе гідне положення і стане лідером. І найголовніше — ми отримаємо довольство Аллаха.

Газета Ар-Рая
08.06.2022 г.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню