В рамках Конституції держави Халіфат. Проект Конституції держави Халіфат не є теоретичною роботою, навпаки, це практичне рішення запровадження законів Ісламу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Конституція Халіфату — це ісламська конституція , яка витікає із ісламської акиди і законів Шаріату на основі сили доказів. Конституція заснована на Книзі Аллаха, Сунні Його Посланця ﷺ і на тому, на що вони вказали — одностайність сподвижників і порівняння по аналогії (кияс).

Це — конституція Ісламу, і в ній немає нічого неісламського. Ця конституція не призначена для певної країни чи міста, вона — для держави Халіфат в усьому ісламському світі і не тільки. Насправді , вона — для усього світу, тому що держава Халіфат понесе світло і благо Ісламу в увесь світ, працюючи для рішення проблем своїх громадян, запроваджуючи закони Ісламу над ними.

Відмінна риса даного проекту, — те, що він представлений в законодавчій формі і не містить теоретично-правові питання. Законодавча форма — це трансформація статей конституції в законодавчі правила, придатних для практичного застосування. Законодавчий текст повинен містити ясність і не мати протиріч , щоб виключити різне розуміння. «Арабська мова є єдиною мовою Ісламу і єдиною мовою, яку використовує держава». Арабська мова на законодавчому рівні була прийнята мовою держави, точними термінами в ясній і однозначній формі.

Хізб ут-Тахрір в своїй книзі «Проект Конституції. Шаріатські докази» з особливою турботою і уважністю надав шаріатський доказ і обширне роз’яснення до кожної статті конституції.

Хізб ут-Тахрір підкреслив важливість проекту Конституції держави Халіфат, який підготовлений для Ісламської Умми для того, щоб люди могли уявити реальність Другого Праведного Халіфату, його форму і устрій, те, як будуть реалізовані закони Ісламу. Також там роз’ясненні права і обов’язки Умми перед державою.

Проект Конституції наданий Уммі, щоб вона об’єднала свої зусилля і можливості для реалізації його в життя.

Цей проект не є теоретичної чи академічною роботою, як і не є він уявною ідеєю, навпаки, це повноцінний проект для практичного застосування. Він об’єднає мусульман, і тоді, по милості Аллаха, буде дана присяга першому халіфу Другого Праведного Халіфату. Хізб ут-Тахрір закликає мусульман прийняти цей проект і працювати над його реалізацією.

Ми просимо Аллаха про якнайшвидше встановлення Праведного Халіфату і запровадження законів в Аллаха. Ми просимо Аллаха, щоб цей проект став Конституцією Другого Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва, — адже це для Аллаха легко.

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

تَكُونُ النُّبُوَّةُ فِيكُمْ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ، فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ مُلْكاً عَاضّاً، فَيَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ يَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ مُلْكاً جَبْرِيَّةً، فَتَكُونُ مَا شَاءَ اللَّهُ أَنْ تَكُونَ، ثُمَّ يَرْفَعُهَا إِذَا شَاءَ أَنْ يَرْفَعَهَا، ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةٍ. ثُمَّ سَكَتَ

«Пророцтво триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, воно припиниться. Потім наступить період Халіфату, заснованого на методі пророцтва. Він так само триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. Потім наступить період злої монархії, яка так само триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. Потім наступить період деспотичного правління, який триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли побажає Аллах, він припиниться. А потім знов наступить період Халіфату, заснованого на методі пророцтва».

 

Мухаммад Саліх
7 Зуль-хіджа 1443 р.х.
6 липня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню