Туреччина закликає до примиренню між опозицією і злочинним режимом

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Багатотисячні демонстрації пройшли в декількох містах на півночі Сирії на знак протесту проти заяви міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, в якій він сказав про необхідність примирення сирійської опозиції і режиму Асада.

Чавушоглу повідомив, що раніше він зустрічався з міністром закордонних справ сирійського режиму Фейсалом Мікдадом в сербській столиці Белграде. Чавушоглу заявив журналістам: «У мене була коротка розмова з міністром закордонних справ Сирії на зустрічі неприєднаних країн в Белграді». «Ми повинні якось примирити опозицію і режим в Сирії, інакше миру не буде», — заявив міністр Туреччини.

Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії Ахмад Абдульвахаб прокоментував дану заяву:

«Турецький режим закликає опозицію до примиренню з режимом, і ця заява не є чимось новим. Тут важлива практична позиція фракційних груп. Чи обмежаться вони тільки засудженням і порицанням на адресу такого зрадництва по відношенню до народу Сирії? Чи поглинуть вони злобу народа? Чи розірвуть вони зв’язок з розвідкою так званих «підтримуючих» сирійський народ країн, на чолі яких стоїть Туреччина? Так якою ж буде позиція лідерів угрупувань?

Неправильно брати за основу свого руху реакцію або імпровізовані дії у відповідь на якусь подію. Також не треба іти кривими шляхами, тому що вони не приведуть до бажаної цілі. Демонстрації свідчать, що революція усе іще горить в народі Сирії, незважаючи на усі спроби загасити її. Необхідно, щоб ці демонстрації були упорядковані і перш за усе їх вимоги повинні бути чітко визначені. Для того, щоб добитись успіху, необхідно розірвати усі відносини з турецьким режимом і його спецслужбами, які співпрацюють зі спецслужбами сирійського режиму.

Також необхідно розірвати відносини з міжнародною спільнотою і відмовитись від капітуляції. Потім треба повернути революцію в свої руки, а не в руки турецького режиму або зв’язаних з ним фракційних груп. Треба твердо стояти на принципах революції, а це — скинення режиму і надання панування Ісламу. Турецький режим, як зазвичай, буде брехати і ухилятись, намагаючись згладити невдоволення сирійського народу проти нього. Він скористається усіма своїми інструментами в Сирії, щоб придушити бажання народу і завершити свою місію по знищенню сирійської революції».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая», №404
19 Мухаррама 1444 р.х.
17 серпня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню