Делегація Хізб ут-Тахрір відвідала економічного радника в Ємені

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Делегація Хізб ут-Тахрір в Ємені піж керівництвом Абдуллаха аль-Каді в супроводі и Шафіка Хаміса і Мухсіна аль-Джадабі відвідала радника з економічних питань Вищої політичної ради доктора Абдульазіза ат-Тараба.

Після прийому і знайомства з партією відбулось обговорення деяких економічних питань, а саме: знецінювання національної валюти, зниження купівельної спроможності, штучні нафтові і газові кризи, підвищення митного та інших податків для населення, незважаючи на їх заборону в Ісламі. Внаслідок усього цього страждає простий народ, ціни на товари і послуги продовжують зростати. Також була звернута увага на дискусію між муфтієм Шамсуддіном Шарафаддіном і міністерством юстицій і торгово-промисловою палатою відносно заборони лихварства, у той час як Всевишній Аллах прямим текстом заборонив лихварство в Корані; таким чином, мусульманам заборонено піддавати закони Аллаха обговоренню, щоб схвалити їх чи спростувати.

Що стосується можновладців на півночі і півдні Ємену, то вони концентрують багатства в своїх руках, як це роблять інші капіталісти в усьому світі, між ними немає ніякої різниці. Капіталістична система не здатна надати рішення проблемам, тому ми бачимо, як багатство концентрується у руках декількох людей, у той час як решта залежать від них, ніби вони — їх раби. Що стосується Ісламу, то він заборонив накопичення і встановив справедливий розподіл багатств, щоб кожна людина належним чином могла вдовольняти свої потреби . Також на зустрічі була обговорена ситуація в країні, за конфліктом в якій стоять Америка і Британія; саме вони довели положення в країні до такого ступеня, що у регіональних і місцевих сил немає рішення із ситуації, яка склалась — вони не можуть ані продовжити війну, ані досягнути миру, тому що зацікавлені сторони (Америка і Британія) не досягли своїх інтересів і не дійшли до спільному знаменнику, за яким послідує політичне рішення.

Після зустрічі делегація надала ат-Тарабу декілька книг, виданих Хізб ут-Тахрір — «Відмова від західної думки» і «Майно в державі Халіфат». Зустріч пройшла добре, сторони виразили вдячність і розділили спільні погляди.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 431
2 Шабана 1444 р.х.
22 лютого 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню