Тільки армії мусульман позбавлять Умму від ворогів

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

О, володарі сили і стійкості! Тільки ви можете позбавити Умму від її ворогів і ворогів вашої релігії, тільки ви можете зупинити приниження, яке спіткало мусульман в своїх країнах.

Так ставайте до виконанню свого обов’язку, надайте підтримку Хізб ут-Тахрір у встановленні Праведного Халіфату! Це не тільки шлях до перемоги; перш за усе, це великий обов’язок, покладений Всевишнім Аллахом. Той, хто у змозі принести користь у встановленні Халіфату і призначенні халіфа, але не робить вживає ніяких дій на цьому шляху, коїть величезний гріх. Посланець Аллаха ﷺ, щоб вказати на тяжкість гріха, сказав:

وَمَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ، مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً

«Той, хто помер, не маючи присяги, той помер смертю часів невігластва».

Коли Посланець Аллаха ﷺ покинув цей світ, мусульмани, перш ніж приступити до його поховання, зайнялись вибором халіфа. Будучи при смерті, Умар ібн аль-Хаттаб (р.а.) вибрав шістьох сподвижників і доручив їм вибрати серед себе наступного халіфа, давши їм строк в три дні. Ці шестеро при життя були обрадувані Раєм, але при цьому Умар велів вбити того із них, хто буде перешкоджати вибору, якщо у встановлений строк не буде вибраний халіф. Сподвижники не заперечили такому рішенню, що вказує на їх одностайність. Ці та інші приклади із життя Посланця Аллаха ﷺ і його сподвижників вказують на велику відповідальність і важливість встановлення Халіфату і призначення халіфа.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 433
16 Шабана 1444 р.х.
8 березня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню