Палестина — кладовище окупантів та їх колоніальних проектів

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Протягом багатьох сторіч благословенна земля Палестини залишалась ареною боротьби між істиною і брехнею, між Ісламом і невір’ям. З того часу, як мусульмани завоювали Палестину, вони відстоювали її як ісламську землю, пов’язану з їх вірою, захищаючи її до останнього.

Палестина стала могилою для кожного завойовника і тих, хто жадав її. Так вона стала могилою для хрестоносців під час хрестових походів тисячу років назад, а в битві при Ейн-Джалуті стала могилою для монгол, які заполонили землі мусульман. В більш пізній час в своєму поході на Схід французи під керівництвом Наполеона Бонапарта також не змогли завоювати Палестину. Це похід обернувся пеклом для французьких солдатів в Наблусі, в результаті чого надії Наполеона розбились об стіни Акко. Британія також зазнала невдачі і поразки в контролі над Палестиною через численні повстання проти неї, і якщо б не брехливі обіцянки Англії, нестача зброї повстанцям і тиск арабських режимів на повстанців до Другої світової війни, британські солдати були б поховані в Палестині, а сама вона пішла з її земель, зазнавши повної поразки.

Сектор Газа став могилою і пеклом для євреїв, а також жахом, переслідуючим їх скрізь, поки вони не вийшли із сектора в 2005році, взявши його в блокаду і оточення. Таким чином, Газа залишалась непідкореною євреями. І сьогодні Газа стала величезною могилою для солдатів і військової техніки сіоністів, чого не спостерігалось з 1948 року і, з волі Аллаха, Газа стане кінцем для цього утворення, тому що це незмінна обіцянка Господа світів.

Також благословенна земля стала могилою для колоніальних проектів, які були закликані вирішити палестинське питання. Так, був похований проект «однієї держави», запропонований англійцями для вирішення палестинського конфлікту після того, як Англія посприяла міграції євреїв в Палестину. Першими кроками цього проекту стала декларація Бальфура, в якій англійці обіцяли євреям створити національну державу в Палестині. Цей документ включав в себе згадування про «общини», тобто про народ Палестини, чиї громадянські і релігійні права не повинні були бути утиснуті при створенні держави. Потім англійці в «Білій книзі 1939 року» запропонували проект «держави Палестина», де євреї і палестинці повинні були жити разом, відкинувши пропозицію комісії Піля (1937 рік) про розділення Палестини на дві держави. З завершенням Другої світової війни і зміненням міжнародного балансу сил Британія і Франція втратили статус світових гегемонів, а їх місце зайняли США і Радянський Союз. Після цього цей англійський проект фактичного припинив своє існування, а з 1947 року на його місце прийшов проект Сполучених Штатів. Після цього англійський проект більше не обговорювався. Хіба що тільки серед деяких агентів Британії, таких як єретик Каддафі, який закликав до однієї держави під назвою «Ісратін»! Сьогодні про цей проект вже ніхто не говорить ані на міжнародному, ані на регіональному рівнях.

З 1945 року, після того, як США очолили західний блок, ними був запропонований інший політичний проект для вирішення палестинського питання, який полягав в розділенні Палестини на дві держави, відомий як проект «двох держав». Після того, як пропозиція про розділ Палестини на дві держави була схвалена більшістю голосів в ООН, була прийнята резолюція «181» від 29 листопада 1947 року про створення двох держав для двох народів.

З початку 60-х років минулого сторіччя Сполучені Штати практично прийняли цю концепцію за основу. Незважаючи на те, що минуло більше шістдесяти років, Сполучені Штати досі так і не змогли реалізувати цей проект через упертість євреїв, з одного боку, і відмову народу Палестини від розділення їх країни на дві держави — з іншого. Цей невдалий досвід Америки, незважаючи на те, що вона займає домінуюче положення на міжнародній арені, є поразкою її політики.

Хоча Америка протягом стількох років не змогла реалізувати свій проект, вона як і раніше вдається до усіляких можливих заходів для його реалізації, включаючи пролиття крові маси людей, заради просунення свого рішення, що особливо стало помітним після подій 7 жовтня 2023 року. США підтримують євреїв у війні, щоб знищити ХАМАС і відновити владу палестинської адміністрації з метою підготовки до реалізації політичного рішення. Америка відкидає будь-які пропозиції, які суперечать її проекту, такі як переселення палестинців із Гази в Синай, оскільки це суперечить її рішенню про створення палестинської держави на Західному березі і в Газі. Також вона намагається обмежити конфлікт сектором Газа, не даючи йому поширитись на інші території заради того, щоб зберегти єврейське утворення і підготувати підґрунтя для реалізації свого проекту.

Політичний проект, який покладе край конфлікту в Палестині і викоренить єврейське утворення — це проект Умми, представлений в створенні другого праведного Халіфату. Тільки цей проект здатний звільнити усю Палестину, очистити усі її святині від бруду євреїв, повернути біженців до своїх домів і забезпечити безпеку і спокій. Це, безмовно, відбудеться, з волі Аллаха, як про це сказав Пророк ﷺ:

لَا تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى يُقَاتِلَ الْمُسْلِمُونَ الْيَهُودَ فَيَقْتُلُهُمْ الْمُسْلِمُونَ، حَتَّى يَخْتَبِئَ الْيَهُودِيُّ مِنْ وَرَاءِ الْحَجَرِ وَالشَّجَرِ، فَيَقُولُ الْحَجَرُ أَوْ الشَّجَرُ: يَا مُسْلِمُ يَا عَبْدَ اللهِ، هَذَا يَهُودِيٌّ خَلْفِي فَتَعَالَ فَاقْتُلْهُ، إِلَّا الْغَرْقَدَ فَإِنَّهُ مِنْ شَجَرِ الْيَهُودِ

«Не наступить Судний день, поки мусульмани не битимуться з іудеями, і мусульмани будуть вбивати їх. Іудей буде ховатись за камінням і деревом, але каміння чи дерево будуть говорити: «О, мусульманин! О, раб Аллаха! Цей іудей — за мною, підійди і вбий його!», — окрім дерева аль-Гаркад, оскільки воно — дерево іудеїв» (Муслім). А після, Єрусалим стане столицею Халіфату, як про це сказав Посланець Аллаха ﷺ:

... ثُمَّ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ، فَإِذَا كَانَتْ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ فَثَمَّ عُقْرُ دَارِهَا...

«...потім — в Байт уль-Макдіс (в Єрусалимі). Коли воно буде в Байт уль-Макдіс, то там буде центр його міці...». Усе це відбудеться після створення Халіфату, який підніме Умму та її армії на звільнення Палестини.

Питання Палестини знаходиться у Аллаха на особливому рахунку, адже це земля, яку Він благословив. Тому проекти невірних на цій землі приречені на поразку, як би вони не вивертались і яке б зло не коїли, вони ніколи не набудуть успіху!

وَلَا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِه

«Але злий виверт оточує (або уражає) тільки тих, хто коїть зло» (35:43),

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

«А ті, які вчиняють несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).

 

Газета «Ар-Райя»
Др. Хамід Шахін, Палестина
14.02.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню