Газа, залишена без підтримки і допомоги в Рамадан

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Прийшов місяць Рамадан, місяць Корану, місяць милосердя і прощення, місяць позбавлення від вогню Пекла, місяць джихаду і перемог... Але Газа і усі мусульмани живуть під владою злочинних світських режимів, які породжують тільки зрадників і агентів.

Те, що сьогодні Газа відчуває на собі — це змова усього світу проти неї і бездіяльність у наданні допомоги з боку своїх братів мусульман. На неї обрушились усі сили зла і тиранії, які своїми діям і злочинами попрали свої ж гасла. Вони знищили усі цінності після того, як побачили те, що здійснила група віруючих проти їх дітища — єврейського утворення і проти їх міжнародного порядку.

З початком війни, яку можна охарактеризувати як хрестовий похід, який коїться спільно з євреями, Захід на чолі з Америкою обнажив свої ікла, що стало очевидним свідченням їх морального і гуманного занепаду. Уся західна система цінностей, включаючи свободи, права людини, дитини, жінок, військовополонених, перетворилась на пил. Вони бомбардували лікарні, школи, мечеті, беззахисних дітей, жінок, старих, виганяли родини із осель, принижували і вбивали полонених.

Їх хибні гасла обрушились і стало очевидним, що вони залишались лише брудними колоніальними інструментами, а невір’я, незалежно від раси, проявило своє нелюдське обличчя. Усі вони, включаючи зрадницьких арабських правителів, об’єднані ненавистю до мусульман, відкрито порушували будь-які заборони, нехтуючи усіма гуманними і моральними цінностями.

О, мусульмани! Очевидно, що Умма стикнулась з проблемами, які вимагають кардинальних рішень. Також очевидно, що ці рішення повинні бути правильними і ефективними, які усунуть проблему в корні. Відволікання людей від правильного рішення і заняття другорядними питаннями є марнотратством енергії, витратою зусиль і зрадництвом по відношенню до Аллаху і Умми.

Зупинити геноцид, який коять євреї в Газі, зупинити їх звірства, знищення мечетей, шкіл і лікарень, руйнування домів разом з людьми, зупинити голод, який євреї використовують у якості зброї, можливо лише зі зняттям блокади, шляхом мобілізації армій, покаравши агресора, звільнивши країну та її святині, і ніяк інакше.

Відволікання уваги людей від цього вірного рішення у бік добровільних пожертвувань і зборів, контрольованих ворогом, є злочином, зрадництвом, гріхом перед Аллахом і великим злом, яке не спокутувати боягузливими пожертвуваннями.

Нехай буде проклята та допомога, яка після її надання продається на ринках чи конфіскується підлим ворогом! Нехай буде проклята та допомога, яка проходить через руки аморального і нелюдського злочинця! Нехай буде проклята та допомога, яка як засада для голодної людини, яка іде з дитиною за купкою муки, а повертається без муки і без дитини! Нехай буде проклята та допомога, яка прикрашає обличчя злочинної Америки, яка приховується під маскою гуманізму, і при цьому накладає вето на рішення про припинення бойових дій! Нехай буде проклята та допомога, яка прикрашає зрадників із числа мусульманських правителів, союзників агресора. Нехай буде тисячоразово проклята уся ця допомога!

Газа хоче, щоб ви перемогли ворога, показавши йому міць своїх армій, силу своєї зброї і відвагу своїх воїнів. Досить обману, змов і зрадництва! Хіба має значення як буде вбито дитя в Газі — зі шматком хліба в руках чи без нього?! Не будьте тими, хто кладе принижений шматок хліба в руку того, кого хоче вбити. Проклята допомога, яка принижує чоловіків, не рятує слабких, не знімає блокаду і не кормить голодних, скинута з літаків, услід за якими летять літаки смерті, несучи бомби і згубне руйнування.

О, мусульмани! Місяць Рамадан чекає від вас, щоб ви відновили його велич, відмічену великими перемогами і героїзмом. В Рамадан відбулась битва при Бадрі, завоювання Мекки і Андалусії, битва при Хаттіні, битва при Айн Джалуті, завоювання Аморії та інші визначні перемоги. Це були великі події, які відповідають величі місяця Рамадан. Так обстояли справи у часи, коли у мусульман була своя Держава, яка викликала тріпотіння і повагу у невірних і вони не наважувались іти наперекір йому.

Сьогодні ані євреї, ані хрестоносці, ані інші колонізатори вже не побоюються Рамадану і реакції Умми на те, що відбувається в Газі і в усій Палестині. Оскільки у мусульман немає Держави і Імама, який об’явив би джихад, де Умма проявила б усю свою міць. Тому єврейське утворення поводить себе так упевнено, бачачи відсутність народних революцій і активності армій, і воно знає, що правителі мусульман є запеклими ворогами Умми, а контроль над мусульманськими арміями і службами безпеки знаходиться в руках тих, хто більше дбає про безпеку євреїв, аніж про безпеку мусульман.

Малодушність — це великий гріх. І кожен щирий мусульманин віддав би перевагу смерті, аніж життю малодушного.

Отож, скеровування людей лише до молитов без практичних дій і джихаду — це шлях боягузів і малодушних. Лицемірні молитви, якими хочуть обдурити Аллаха і віруючих — це шлях приниження, лицемірства і заслуженого покарання.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمُ انفِرُوا فِي سَبِيلِ اللهِ اثَّاقَلْتُمْ إِلَى الْأَرْضِ أَرَضِيتُم بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا مِنَ الْآخِرَةِ فَمَا مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا فِي الْآخِرَةِ إِلَّا قَلِيلٌ * إِلَّا تَنفِرُوا يُعَذِّبْكُمْ عَذَاباً أَلِيماً وَيَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ وَلَا تَضُرُّوهُ شَيْئاً وَاللهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

«О, ті, які увірували! Чому, коли вас закликають виступити в похід на шляху Аллаха, ви тяжко припадаєте до землі? Невже ви вдовольняєтесь мирським життям більше, аніж Останнім? Але мінливе задоволення мирським життям порівняно з Останнім — жалюгідне. Якщо ви не виступите в похід, то він піддасть вас тяжким стражданням і замінить вас іншим народом. Ви нічим не нашкодите Йому, адже Аллах здатний на усіляку річ» (9:38,39).

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَا تَرَكَ قَوْمٌ الْجِهَادَ إِلَّا ذُلُّوا

«Якщо якийсь народ залишить джихад, він обов’язково буде принижений»

а також сказав:

إِذَا تَبَايَعْتُمْ بِالْعِينَةِ، وَأَخَذْتُمْ أَذْنَابَ الْبَقَرِ، وَرَضِيتُمْ بِالزَّرْعِ، وَتَرَكْتُمْ الْجِهَادَ، سَلَّطَ اللهُ عَلَيْكُمْ ذُلّاً لَا يَنْزِعُهُ حَتَّى تَرْجِعُوا إِلَى دِينِكُمْ

«Якщо ви будете продавати товар в кредит, щоб викупати його назад за меншу плату, триматись за коров’ячі хвости, вдовольнятись землеробством і перестанете битись на шляху Аллаха, то Аллах прирече вас на приниження до того часу, поки ви не повернетесь до своєї релігії» .

О, мусульмани! Я нагадую вам на тлі крові мусульман, яка проливається в Газі і в усій Палестині, що прийшов місяць Рамадан, місяць перемог, місяць наближення до своєму Господу, місяць надій на його милість. Так зробіть же цей Рамадан місяцем перемоги і наближення до Аллаху. Залишення джихаду — це великий гріх. Так зробіть так, щоб цей місяць був свідком за вас, а не проти вас. Розірвіть свої окови і сокрушіть трони зрадників, мобілізуйте армії на шляху Аллаха і Аллах допоможе вам.

 
Газета «Ар-Райя»
Саід Радван Абу Івад (Абу Імад)
20.03.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню