Минув рік з початку нового революційного руху в Шамі проти зазіхань на мусульман

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Минув цілий рік з миті замаху на життя мусульман і викрадення хлопців із Хізб ут-Тахрір, яких ув’язнили в темниці аль-Джулані з метою зломити їх віру і позиції! Минув рік боротьби проти злочинців, який революціонери провели на площах. Проводились щоденні демонстрації, роздача листовок на кожній вулиці, в кожному селі і в кожному місті. Цей невпинний рух, який дав свої плоди після усіх зусиль і принесених жертв. Він, як вітер, здув маски зі змовників і злочинців, розкривши їх зрадництво, злі наміри і підлість.

Ця нова революційна хвиля не просто епізодична подія, вона є поворотним моментом в революції. Вона своїм яскравим полум’ям і чіткими орієнтирами відродила тепло революції, нагадавши революціонерам про дні слави після того, як люди майже втратили надію через тиранію і несправедливість, яку практикують місцеві лідери угрупувань. Це новий рух за допомогою істини став молотом, руйнуючим усі плани змовників, розкриваючи підступність і зв’язки лідерів деяких угрупувань, торгуючих революцією з іноземними державами. Також ця нова революційна хвиля нагадала нам про щирість людей у перші роки революції, коли вони зломили тиранію влади, потрясли основи міжнародної системи і довели до посивіння продажних політиків.

Ця нова революційна хвиля повернула людей до великих гасел цієї революції, лунаючи із вуст революціонерів: «Вона заради Аллаха, вона заради Аллаха», «Наш лідер на віки — наш господин Мухаммад». Хвилі людей, які вийшли на площі, позбавили сенсу усі зрадницькі рішення і поступки, змітаючи їх разом зі змовниками, незважаючи на те, що вороги вже майже повірили в успіх своїх планів. Але ця благословенна нова хвиля народного руху повернула революційний народ Шаму до щирих цілей, прибравши відчай із їх сердець. Через цю причину ця хвиля стала жорстоким ударом по тим, хто узурпував владу і порушив святині мусульман, кинувши до в’язниці тих, хто ніс слово істини і щирих муджахідів, роблячи це таким чином, як би не вчиняв, мабуть, навіть Абу Джахль! Хіба не через зазіхання на честь і святині спалахнула революційна хвиля в Даръа?

Дійсно, методи тиранів однакові. Жорстокість злочинного сирійського режиму Башара перейшла усі кордони, попрала усі права, для нього пригноблення і жорстокість у відношенні мусульман стали способом виживання. Мусульман почали переслідувати за те, що ті відстоювали права Умми, за що їх безпідставно тримали у в’язницях, піддаючи жорстким тортурам, а тих, хто помирав, ховали у братських могилах!

І тепер по тому ж шляху іде керівництво «Хайят Тахрір аш-Шам». Вони також переслідують щирих революціонерів-муджахідів, кидаючи їх до в’язниць, роблячи їх заручниками, а не просто ув’язненими! А коли жінка іде питати про свого викраденого сина, їй говорять, що він вбитий! Вона просить тіло, їй відповідають: «Він похований разом з десятьма іншими!» Усе це і багато іншого коять вже нові тирани.

Тому причин для виникнення нової революційної хвилі було немало, і ними стали усілякі злочини, як вбивство жінки через декілька літрів дизельного палива! Піднесення зрадників і арешти щирих і порядних людей! Пролиття крові муджахідів заради контролю над пропускними пунктами! Зазіхання на недоторканість честі! Узурпація влади над мусульманами, обмежуючи їх у пересуненні і зазіхаючи на їх майно!

Саме через ці і подібні до них причини щирі чоловіки присвятили себе цій богоугодній місії. Вони, разом зі своєю Уммою, стали нездоланним бар’єром для усіх, хто торгує революцією та її жертвами. Вони встали на захист пригноблених і несправедливо звинувачених, переносячи усілякі позбавлення на цьому шляху. Незважаючи на усе це, вони не зупинились і не дозволили злодіянням злочинців або глузуванням зупинити їх. Вони продовжують свій шлях, ясно бачачи ціль і будучи упевненими у перемозі від свого Господа.

Цей революційний рух підтвердив, що, як би не безчинствували тирани, вони не можуть посадити ідею за ґрати, і що справа Ісламу невідокремлювана від Умми. А також ця нова хвиля проявила те, що в Уммі є політична партія, яка протистоїть кожному, хто прагне до змови проти неї і кожному, хто порушує межі дозволеного Аллахом, і ця партія є невід’ємною частиною Умми. Також серед людей зміцнилась думка про важливість організованої колективної роботи, необхідності політичної діяльності і обізнаності щодо змов. І, що більш важливо, люди усвідомили, що саме щире і обізнане політичне керівництво необхідне для успіху в будь-якій революції, тому сьогодні ми бачимо, що люди повстали проти змовницьких держав та їх прихвоснів, які прагнуть придушити революцію і підкорити собі народ.

Революціонери зрозуміли, що народні акції і зібрання на площі наводять жах на тиранів, паралізуючи їх і позбавляючи спокою і волі, що підсилило віру людей в свої старання. Залишилось знайти щирого лідера революції, який поведе її по шляху, який відповідає переконанням Умми, скинувши злочинний режим і встановивши на його місці Ісламське правління під стягом Праведного Халіфату за методом Пророцтва. І Умма вже переймається довірою до щирих діячів, і їх вплив зростає подібно благородному дереву на плодовитому підґрунті.

Народ Шаму продовжить свій рух, поки в їх рядах не залишаться тільки щирі і віддані чоловіки, які ведуть Умму до благу в цьому світі і в Загробному житті. Тепер Умма знає, що справжній лідер — це той, хто щирий зі своїм народом і не обманює його, не здається і не проявляє малодушність, якого не зупинить страх і відчай. Ті, які працюють заради змін довели, що протягом багатьох років обману і змов вони завзято працювали в Уммі, щоб врятувати свою революцію. А як може бути інакше, адже вони присвятили себе служінню своїй Уммі і ідуть разом з нею до благополучного життя під стягом Другого Праведного Халіфату, заснованого на методі Пророцтва?

Жертви Умми не будуть марними, з дозволу Аллаха, щирим і відданим людям воздасться сповна за їх старанність, і навіть, якщо злочини тиранів дійдуть до крайності, щирі лідери, з волі Аллаха, продовжать свою боротьбу до перемоги.


Газета «Ар-Рая»
Анас Аль-Джалави
08.05.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню