Рішення, які приймаються Лігою арабських держав в Манамі, є новою низкою зрадництв

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Арабський саміт, який відбувся в четвер 16 травня 2024 року в Бахрейні, в своїй підсумковій заяві закликав до розгортанню міжнародних миротворчих сил ООН на «палестинських територіях» для захисту цивільного населення до миті реалізації проекту «двох держав». Арабські лідери колективно закликали до проведенню міжнародної конференції під егідою ООН для рішення палестинського питання на основі рішення про дві держави згідно з міжнародними законами і резолюціями, щоб була можливість жити в безпеці і мирі з єврейським утворенням. Також учасники саміту закликали до негайному припиненню війни, виведенню єврейських військ із усіх районів сектора і допуску гуманітарної допомоги. В заяві саміту усі палестинські фракції закликаються до об’єднанню під егідою Організації звільнення Палестини, яку вони визнали єдиним законним представником палестинського народу.

Той, хто уважно подивиться на рішення арабського саміту, виявить, що вони представляють собою суміш зрадництва і зради. Там, де від них чекають допомоги і підтримки, ці боягузи обмежились лише закликами до наданню гуманітарної допомоги, припиненню війни і введенню єврейської армії із сектора, як нібито єдине, що потрібно жителям Гази для подолання усіх труднощів — це заклики цих боягузів!

Я думаю, що ці маріонетки і самі розуміють, що їх заклики не вийдуть за межі зали, в якій вони зібрались. Вони висунули ці вимоги лише для галочки, дотримуючись протоколів цих жалюгідних самітів, так само, як вони звертаються один до одного на саміті з титулами «Ваша Величність», «Ваше Перевершеність» і «Ваша Високість», чудово усвідомлюючи, що є не більше, аніж маріонетками і приспішниками американських, британських і європейських колонізаторів. Їх роль зводиться лише до відданому виконанню наказів, вигукуючи «Слухаюсь, сер». Але перед камерами і придворними вони починають свої промови з тих звань і титулів, які їм не належать. Так само ж обстоїть справа і з їх закликами до припиненню війни і наданню гуманітарної допомоги. Вони розуміють, що це просто слова, які виходять із їх вуст, щоб їх підхопили ЗМІ і повторювали без якої-небудь користі і змісту.

Припинення війни, завершення окупації і надання допомоги вимагають мобілізації армій, які перебувають в своїх казармах в мусульманських країнах. Тільки вони здатні усунути окупацію в корні, звільнити Палестину і допомогти дітям, жінкам і старим Гази. Правителі знають цю істину, але зрадництво і боягузтво стали частиною їх самих та їх режимів, і вони не бачать себе в цьому процесі. В інших випадках, не пов’язаних з героїзмом і відвагою, щоб захистити свої трони і свої деспотичні режими або виконати накази своїх хазяїв в Вашингтоні, Лондоні і Парижі, вони чудово знають, як піднімати ці армії і мобілізовувати сили!

Найбільш помітною і ефективною роботою, яку здійснили ці маріонетки на своєму саміті, було пропагування зрадництва і поступок. Вони знов утвердили американський проект, називаємий проектом «двох держав», що остаточно закрити питання Палестини. Цей проект означає надання трьох чвертей Палестини єврейському утворенню, у той час як маленька, безсильна держава без суверенітету буде створена менше, аніж на чверті території Палестини. Більше того, згідно з американським вдосконаленим планом, під слабкою державою мається на увазі формальна квазі-держава без сили, армії і реальних кордонів поруч з сильною державою для євреїв, з якою налагоджені усі відносини і яка буде жити в мирі і злагоді з мусульманськими.

До здійснення цього зрадницького проекту ці маріонетки закликали до додаткової окупації Палестини, закликавши до розміщенню міжнародних окупаційних сил в Палестині, називаємих міжнародними силами і миротворчим контингентом. Це призведе до того, що Палестина опиниться в пазурах євреїв, Америки, Британії та усіх злочинних і підступних колоніальних держав, які об’єднались проти Палестини та її народу.

Вони також закликали палестинські фракції і рухи діяти під егідою Організації звільнення Палестини, яка взяла на себе зобов’язання зрадити Палестину і визнати повну легітимність євреїв на Благословенній палестинській землі. Вони підкреслили необхідність дотримання міжнародних рішень і резолюцій, які, як очевидно для усіх, служать тільки інтересам колонізаторів і окупантів, зміцнюючи їх владу.

Щодо цих правителів, то вони усього лише маріонетки і Америки і Заходу, які повторюють тільки те, що говорить їм Америка, навіть не пропонуючи ніяких конкретних кроків по реалізації своїх пропозицій. Сама Америка не прагне до якнайшвидшої реалізації проекту «двох держав», принаймні у найближчому майбутньому. Максимум, чого вона хоче — це щоб рішення про дві держави стало реальним і доступним інструментом врегулювання конфлікту в майбутньому. Оскільки цей проект американці вважають тим, що збереже єврейське утворення і зміцнить його коріння в серці мусульманських земель, а також буде сприяти досягненню довгострокових колоніальних цілей Америки і Заходу в регіоні. Цей проект забезпечить присутність євреїв подібно отруйному кинджалу в тілі Умми, і вони будуть служити для Заходу передовою військовою базою в серці мусульманських земель. А коли прийде час реальної конфронтації з Ісламською Уммою, Захід буде покладатись на єврейське утворення як на потужну передову базу, з якою вони будуть вести боротьбу з великою Ісламською Уммою.

Для американців, які є головними ляльководами і віддаючими накази арабським правителям, питання про форму і природу обіцяної палестинської держави не є недоторканим. Лідери Америки зараз говорять про припустимість будь-якої форми держави, навіть якщо вони буде слабкою і позбавленою можливості існування, головне, щоб це відповідало інтересам євреїв і колоніального Заходу. Але, незважаючи на це, продажні правителі продовжують дути в американську дудку на кожній своїй зустрічі і в кожному своєму брудному зібранні.

Але з іншого боку, є євреї, палестинці і Ісламська Умма.

Євреї, згідно своєму опису в Корані, по своїй природі жадібні і скупі і через свою вузьколобу жадібність більшість із них вже не приймає цей проект. Вони вважають, що можуть проковтнути усю Палестину зараз, а в майбутньому заволодіти територіями між річками Нил і Євфрат. Тому вони продовжують перешкоджати реалізації проекту «двох держав» і створюють такі умови в Газі і на Західному березі, які роблять це рішення практично неможливим.

Щодо Ісламської Умми і народу Палестини, то після подій 7 жовтня і подальшого героїчного опору муджахідів, незважаючи на те, що проти них об’єднались усі сили невір’я і колоніалізму, в них відродилась любов до джихаду і прагнення до мученицької смерті. Це примусило їх побачити, що повне звільнення Палестини можливо і легко здійснювано. Пелена спала з їх очей і рухнув відчай і бездіяльність, розвінчавши міф про непереможну силу євреїв. Мусульмани зрозуміли, що вони сильні зі своїм Господом, і що питання звільнення — це питання часу і волі. Вони відчули, наскільки Палестина і Умма мають потребу в групі щирих людей із числа володарів сили, щоб сокрушити трони правителів, захисників євреїв і колонізаторів і обрати праведного Халіфа, який об’єднає Умму і поведе її до перемоги і звільнення.

 

Газета «Ар-Рая»
Бахер Салих
 член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Палестина
22.05.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая