Американський план для регіону — це величезна загроза, з якою треба боротись, щоб зірвати його!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У п’ятницю, 31 травня 2024 року, президент США Джо Байден заявив, що «Ізраїль» запропонував всеохоплюючий план, який складається із трьох етапів, по припиненню вогню в секторі Газа і звільненню усіх заручників.

В своїй промові він згадав деталі цих етапів. Байден зазначив, що пропозиції «Ізраїля» представляють собою дорожню карту для припинення вогню і звільнення заручників і що вони були передані ХАМАСу через Катар. За словами Байдена, угода дозволить «Ізраїлю» інтегруватись в регіон і досягти історичної угоди про нормалізацію відносин з Саудівською Аравією. Він також вважає, що існує ризик збільшення ізоляції «Ізраїля» на міжнародному рівні і що Америка допоможе в розробці рішення по ситуації на ліванському кордоні.

Із заяв Байдена видно, що він прагне нав’язати угоду про припинення вогню єврейському утворенню. Він усунув необхідність виправдовуватись перед лідерами сіоністів за цю пропозицію, назвавши її «ізраїльською», незважаючи на те, що головний супротивник цього плану — Нетаньяху. Байден озвучив деталі цього плану, щоб не дати лідерам єврейського утворення відхилитись від нього під приводом зміни змісту Він також уникав згадування рішення про дві держави, щоб не зустріти відмову лідерів єврейського утворення, які, незважаючи на свої розбіжності, єдині в його неприйнятті. Байден закликав єврейське утворення скористатись цієї можливістю, нагадуючи про свою підтримку і турботу про них, сказавши: «Як людина, яка давно підтримує «Ізраїль», як єдиний президент США, який відвідав «Ізраїль» під час війни, і як людина, яка відправила американські війська для безпосереднього захисту «Ізраїля» при атаці Ірану, прошу вас подумати про наслідки, якщо ця мить буде упущена... Ми не можемо упустити цей шанс».

Америка, пропонуючи цей план, прагне зібрати політичні плоди того, що відбувається, а не просто бажає припинити вогонь. Вона дозволила війні тривати протягом 8 місяців, не вживаючи серйозних кроків для її припинення, не звертаючи уваги на річки крові, які проливаються кожного дня, на масштаб страждань, які не винесуть навіть скелі, і на голод, який став ганьбою для усього людства.

Америці менше за усе хочеться зупинити кровопролиття серед мусульман або припинити агресію проти них. Вона є прямим співучасником усього, що відбувається, і грає велику роль у вбивствах і руйнуваннях, які охопили Газу та її жителів. Її розмови про допомогу і підтримку — це лише слова для ЗМІ і для покращення свого іміджу перед світовою спільнотою.

Америка забезпечувала загарбницьке утворення з першого дня усіма видами смертоносної зброї, а усі обмеження, накладені нею на використання цієї зброї — це лише просто слова, написані на папері. Яскравим прикладом цьому є повідомлення американського каналу CNN, який підтвердив, що єврейське утворення використало американську зброю у бійні, скоєної проти біженців в Рафаху! «Аналіз відео, проведений CNN з місця смертельного «ізраїльського» удару, нанесеного у неділю по табору палестинських біженців в Рафаху, а також досліджений експертами по зброї, показали, що при цьому ударі використовувались боєприпаси американського виробництва». Тим не менш, Америка продовжує забезпечувати це утворення зброєю і стверджувати, що операція в Рафаху не перейшла червоні лінії!

Сьогодні Америка, прикриваючись закликами до припинення вогню, прагне просунути свій злісний план для регіону. Вона використовує прагнення народів до припиненню цього жорстокого геноциду, щоб проштовхнути свої проекти. Якщо б її проекти вимагали продовження війни, вона б підливала масло у вогонь, не звертаючи уваги ані на кого. Незважаючи на те, що Америка не розкриває суть цих проектів, їх обриси були позначені в злощасній промові Байдена.

Байден вважає, що припинення вогню приведе до інтеграції єврейського утворення в регіон через історичну угоду про нормалізацію з саудівським режимом. Така угода забезпечить безпеку цьому утворенню і буде сприяти інтеграції в регіон, зробивши його важливим торговим вузлом в економічному проекті Байдена «Великий коридор».

І однією із вимог для цього є виведення єврейського утворення із стану глобальної ізоляції, в яку воно потрапило через свою жорстоку війну проти Гази. Сьогодні світ бачить це утворення як агресивного ізгоя, який не визнає ніяких цінностей, норм моралі чи міжнародних законів!

Незаперечним фактом є те, що Америка є ворогом Ісламу і мусульман, а також прямим співучасником єврейського утворення в усіх його злочинах і масових вбивствах, скоюваних проти народу Палестини. Нею рухають тільки її інтереси і злісні проекти, а її сльози по жертвам Гази — це лише крокодилячі сльози. Ігнорування цього факту веде до потраплянню в її пастки і злісні плани.

Уся Умма повинна протистояти усім американським колоніальним проектам і прагнути до їх поразки, особливо на благословенній землі Палестини, включаючи проект «двох держав», ганебну нормалізацію відносин з єврейським утворенням та її економічний коридор. В цих проектах приховано велике зло і задуми проти Ісламу і мусульман. Умма повинна ясно усвідомлювати, що для того, щоб зупинити кровопролиття і дійсно допомогти народу Гази, не потрібні ініціативи чи плани Америки, а необхідно усунення її інструментів в наших країнах — зрадників і боягузливих правителів, а також необхідно підняти армії, які помстяться за кров мусульман, за їх честь і святині, викоренять єврейське утворення, проженуть колоніальні сили і звільнять Газу, Аль-Аксу і усю Палестину. В іншому випадку, вбивства в Палестині триватимуть, і одна кривава бійня буде змінятись іншою.

 

Газета «Ар-Рая»
Аля Абу Саліх
член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Палестина
05.06.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню