Славетна революція Шаму на звільнених територіях активізувалась, відновлюючи свою силу і ведучи свій шлях уперед

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Революція, піднята в ім’я Аллаха, під гаслом: «Вона заради Аллаха, вона заради Аллаха», воістину заслуговує на допомогу і підтримку від Аллаха, з Його дозволу. Як же інакше, адже вона почалась на захист честі і несправедливості в Дараа, проти загального пригноблення, яке злочинець Хафіз Асад, його сини та їх секта коїли над мусульманами в Шамі протягом десятиріч.

Революція, яка в 2011 році подолала бар’єр страху і пожертвувала усім, щоб кинути виклик найжорстокішому тирану, підтримуваному Америкою, першою державою у світі. Революція, яка з першого дня проголошувала ідеї Ісламу, прагнула до його законів і конституції, бажаючи Державу Величі замість алавітського режиму, опинилась перед лицем крупних держав, таких як Америка і Росія, а також перед лицем крупних регіональних держав, таких як Іран, який кинув усі свої сили для придушення революції та її прихильників. Режими, які хибно стверджували, що вони друзі революції, як турецький, саудівський і катарський, і багато іншого, лише хитро ухилялись від підтримки революції Шаму.

Революція, яка встояла більше десяти років, незважаючи на голод, спрагу, холод, відсутність безпеки і виселення. Усе це і багато іншого підтверджує велич сирійської революції, її стійкість і постійні спроби вистояти і продовжувати, навіть якщо її світло тьмяніло, проте її вугілля завжди тліло під попелом. Переконаність революціонерів і політична свідомість групи, яка усвідомлює ситуацію, були подібні палаючому вогню, який викриває постійні підступи і плани, сплетені Америкою та її інструментами, головними із яких є турецький режим, граючий роль друга в планах Америки по придушенню революції і поверненню Сирії в лоно сирійського режиму, підкореного Америці.

Америка, використавши Туреччину, досягла своїх цілей у звільнених районах за допомогою багатьох лідерів ХТШ на чолі з Джулані, який приховував своє істинне обличчя від людей і зміг відвернути революцію від її шляху за допомогою брехні і обману, а також несправедливості, жорстокості і залякування. В результаті люди опинились у замішанні і в положенні, якому не позаздриш. Вони віддали перевагу ХТШ перед режимом Башара, але у той же час щоденно переживають несправедливість, жорстокість, переслідування і залякування з боку Джулані і його банди протягом багатьох років. Люди не усвідомлювали справжньої небезпеки свого мовчання і терпіння по відношенню до Джулані і його банди, незважаючи на розкриття свідомими членами Хізб ут-Тахрір змови, яку проводить Джулані, залякуючи людей, щоб підкорити їх і підготувати до прийняттю угоди з сирійським режимом, яка проштовхується Америкою за допомогою турецького режиму спільно з Джулані.

Потім, з дозволу Аллаха, пелена спала з очей мусульман у звільнених районах і істинне обличчя Джулані і його банди було розкрито після подій 7 травня 2023 року, коли його банда увірвалась до багатьох селищ у звільнених районах, щоб заарештувати членів Хізб ут-Тахрір та їх прибічників, порушуючи недоторканість домів і жорстоко знущаючись над мусульманами. Ці дії нагадали людям про звірства, які коїли режими злочинів Хафіза Асада і Башара, не рахуючись ані з честю, ані зі звичаями, ані з мораллю.

Хайят Тахрір аш-Шам прагнула іще більше залякати людей, підготовлюючи їх до прийняття угоди з режимом Башара, лякаючи мирних жителів і арештовуючи шабабів Хізб ут-Тахрір, яких вони вважають незгаслим вугіллям революції, джерелом її ідей і політичної обізнаності.

Джулані і його банда задумали одне, але Аллах Всевишній вирішив по-іншому відносно цієї славетної революції. 7 травня 2023 року стало початком другої хвилі революції і відродження її міці і зростаючої активності, триваючої вже більше року проти банди Джулані. Люди у звільнених районах подолали бар’єр страху, і до руху приєднались видні обличчя і лідери, що привело до відродження революційного духу. Особливо після того, як стало відомо про перебуваючих у в’язницях ХТШ, про їх зникнення, вбивство і поховання в братських могилах. Це стало останньою краплею, яка вириває потворне обличчя Джулані і його банди. Чим вони відрізняються від режиму Башара, його головорізів і злочинців?

За допомогою Аллаха і завдяки щирим зусиллям народу Шаму в звільнених районах, а також їх прихильності основним принципам революції, які співпадають з ідеями і політичним баченням Хізб ут-Тахрір, заснованим на Ісламі, в цьому русі виділились три основні напрямки:

1. Повне скинення режиму з усім його стовпами, символами, конституцією і зв’язками.

2. Розрив відносини з так званими «дружніми» країнами, які довели свою причетність і співучасть у спробах задушити революцію, відвернути її і підкорити собі.

3. Нагадування про ціль революції, яка полягає в служінні Аллаху і заради Аллаха. Тому, після усунення пригноблювачів і викорінення впливу Америки із Шаму, ціллю стане створення держави, яка буде ґрунтуватись на ісламській акиді і законах, витікаючих із неї, що стане надійною основою для майбутньої держави в Шамі, з дозволу Аллаха. Таким чином, революція знов стане уособленням своїх початкових гасел, своїх цілей, втілюючи на ділі гасло революції: «Вона заради Аллаха, вона заради Аллаха, вона заради Аллаха».

О Аллах, зміцни сирійську революцію у звільнених районах і за їх межами, зміцни її рішучість, піднеси її значущість і зроби її подібною вогню, який спалює пригноблювачів, їх пособників і американських колонізаторів в Шамі і за його межами! О Господь світів, адже Палестина, Єрусалим, Газа і Західний берег, як і решта мусульманських країн, чекають допомоги і перемоги із Шаму, як це вже не раз було протягом історії.

І істину сказав Всевишній Аллах:

وَكَانَ حَقّاً عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ

«І Нашим обов’язком було допомагати віруючим» (30:47).

 

Газета «Ар-Рая»
Фарадж Мамдух
05.06.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая