Міжнародний кримінальний суд між покаранням з боку Америки і серйозністю своїх рішень

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

20 травня 2024 року президент США Джо Байден назвав вимогу Міжнародного кримінального суду у відношенні посадових осіб єврейського утворення обурливою і заявив, що його адміністрація рішуче виступає проти цього рішення. Він, з притаманною для Америки зарозумілістю, сказав: «Суд не має юрисдикції над Ізраїлем», але в той же час він підтримав рішення суду проти лідерів ХАМАС.

Він, у зарозумілій і пихатій формі, 4 червня 2024 року заявив: «Міжнародний кримінальний суд — це те, чию юрисдикцію ми не визнаємо», відкидаючи його рішення у відношенні посадових осіб єврейського утворення, які продовжують скоювати геноцид в Газі за повною підтримкою США. Він почав вимагати від Палати представників США відхилити проект рішення суду. В ітозі Палата представників США дійсно відхилила проект рішення і проголосувала за введення санкцій проти Міжнародного кримінального суду у виді заборони на в’їзд посадових осіб суду в США і анулювання віз, виданих їм раніше, а також накладання санкцій на організації, які фінансують суд і їх керівників, і на американські компанії, які надають послуги суду.

Що примітно, Байден підтримав рішення цього суду, прийняте 17 березня 2023 року проти президента Росії Володимира Путіна по звинуваченню у відповідальності за військові злочини в Україні і закликав Палату представників підтримати це рішення проти Путіна. В той день Конгрес США підтримав прийняте рішення Міжнародного суду проти Росії та її президента. Міністр оборони США Остін, також підкреслюючи зарозумілість і пихатість Америки, заявив: «Америка продовжить співпрацю з судом з питань України, незважаючи на розбіжності з ним щодо видачі ордерів на арешт «ізраїльських» посадових осіб».

Адміністрація США при Трампі пригрозила введенням санкцій проти суддів і прокурорів Міжнародного кримінального суду, коли суд заявив, що військовослужбовці армії і агенти ЦРУ, можливо, скоїли військові злочини, катуючи ув’язнених в Афганістані в 2016 році. І санкції проти членів суду дійсно були введені.

Таким чином, якщо рішення суду стосується американців чи їх союзників, таких як єврейське утворення, то рішення цього суду вони відкидають. А якщо воно стосується їх ворогів, вони з ним погоджуються і підтримують! Слід зазначити, що коли Байден прийшов до влади, він пообіцяв поважати міжнародне право і рішення міжнародних судів, проте через свої подвійні стандарти не виконав своїх обіцянок, чим підірвав усіляку повагу до себе і своєї країни.

Очевидно, що вищі чини американської верхівки навіть не соромляться цих низьких і суперечливих позицій і їм не важливо, що про них будуть говорити інші. З причини своєї переваги в військовій, економічній, промисловій і технологічній галузях, зарозумілість, лицемірство і пихатість засліпили їх. Вони вважають, що усе підкорено їм і повинно слідувати їх планам, і ніхто не може нав’язати їм щось інше. Вони розглядають дії єврейського утворення в Газі як самооборону, а скоювану ними різанину — як неминучі наслідки війни, а не як військові злочини і геноцид, тоді як дії Росії в Україні вони вважають агресією і військовими злочинами!

Немає нічого дивного в подібних американських позиціях. Так само вони вчиняли в Афганістані і Іраку, коячи найжахливіші злочини і руйнуючи ці країни. Те ж саме вони робили в Сирії, коли доручили своїй маріонетці, м’яснику Башару Асаду, скоїти різанину разом з Іраном, його послідовниками і Росією. Більше того, вони самі безпосередньо втручались і використовували курдських націоналістів проти народу Сирії.

Америку ніщо не цікавить, крім власних інтересів, і вона відкрито заявляє про це вустами своїх посадових осіб. Людяність, мораль, справедливість і рівність для неї не важливі. Вона використовує їх лише як ширму для досягнення своїх цілей, таких як розширення свого впливу, грабування ресурсів інших країн і придушення тих, хто протистоїть її зарозумілості, пихатості і агресії.

Більше того, американці не поважають рішення навіть своїх власних судів, коли вони суперечать їх інтересам. Трамп відкинув рішення суду, який визнав його винним в підробці офіційних документів, пов’язаних з виплатою грошей відомій порноактрисі, з якою він мав зв’язок. Він назвав цей судовий розгляд шахрайством і ганьбою. Його прибічники також почали погрожувати покаранням членів суду, організацією озброєного повстання і погрожували вбити голову суду.

Рішення міжнародного суду не призначені для виконання, як сказав Карім Хан, головний прокурор Міжнародного кримінального суду, в інтерв’ю газеті «Санді Таймс», опублікованому 26 травня 2024 року: «Світ дивиться на цю ситуацію, на неї дивляться в Латинській Америці, Африці і Азії як на мить істини. Чи дійсно держави щирі, коли говорять про існування набору законів і правил або ж це якась маячня, яка є інструментом НАТО і постколоніального світу, без реального наміру застосовувати рішення судів справедливо?».

Таким чином, вимога ордеру була лише для обману слабких країн, і ніхто не вірить, що суд буде виконувати свої рішення у відношенні єврейського утворення, навіть якщо він їх прийме. Сам Карім Хан сказав, що він декілька разів відвідував єврейське утворення після 7 жовтня і виразив підтримку цьому утворенню. Під час цього відвідування в його кишені знаходився синій браслет з написом «Поверніть їх додому», маючи на увазі єврейських заручників в Газі, але при цьому він не вимагав звільнення тисяч ув’язнених, яких євреї несправедливо утримують і піддають жорстоким тортурам в своїх в’язницях.

Захід на чолі з Америкою є ворогом людства, який скоїв найжахливіші злочини проти людяності в період колоніалізму і після нього і продовжує робити це досі. Вони створили єврейське утворення на основі несправедливого рішення ООН в 1948 році, дозволивши євреям захоплювати землю і виганяти її жителів. Це утворення є незаконним з будь-якої точки зору. Вони створили його, озброїли, щоб воно стало новою базою колоніалістів у боротьбі проти Ісламу і мусульман. Тому вони попирають свої закони і міжнародні суди, якщо це суперечить їх інтересам. Люди розуміють, що це «просто якась маячня, яка є інструментом НАТО і постколоніального світу, без реального наміру застосовувати рішення судів справедливо», а те, що прокурор намагається добитись ордера на арешт, то це робиться лише для того, щоб ввести в оману слабкі держави, а не з метою реалізувати рішення суду.

Хоча Америку зараз і не хвилює, що світ ненавидить її за підтримку злочинів єврейського утворення, оскільки для неї першочерговим є лише власні інтереси. Проте у довгостроковій перспективі це підсилює відразу людей від неї і підриває довіру до неї. І коли з дозволу Аллаха з’явиться держава справедливості, праведний Халіфат, заснований на божественних принципах справедливості і чесності, і запропонує альтернативу творенню міжнародного органа, люди будуть тягнутись до нього і відвернуться від нинішніх ООН, Ради Безпеки і судів, таких як Міжнародний суд і Міжнародний кримінальний суд, якими управляють крупні колоніальні держави.

 

Газета «Ар-Рая»
Асад Мансур
12.06.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая