Америка прагне до остаточної перемоги в Афганістані

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Американський уряд через міжнародні організації, на чолі з ООН, прагне досягти остаточної перемоги, яку він не зміг отримати за більше, аніж двадцять років ведення війни проти Ісламу і муджахідів в Афганістані. Це прагнення почалось з тієї миті, як Америка дозволила Катару приютити «Талібан» і відкрити їх офіс в Досі в 2013 році. Через цей офіс Америка почала політичну взаємодію з рухом і було проведено багато переговорів Америки разом зі своїми посередниками, включаючи пакистанську розвідку, з талібами.

Врешті решт сторони домовились про передачу «Талібану» контролю над країною, виведення військових сил і збереження «глибинної держави», лояльної Америці. Найважливішими фігурами цієї держави стали американський агент Хамід Карзай, якого Америка привела до влади на своїх танках, його міністр іноземних справ Абдулла Абдулла і їх Вища рада афганського примирення разом з колишнім президентом Раббані.

Щоб Америка і західні колоніальні країни були упевнені, що реальність і майбутнє афганської «національної» держави будуть такими, як було узгоджено в Дохінських угодах про передачу влади руху, Америка та її союзники наполягали на створенні умов, планів і урядових структур в уряді «Талібану» таким чином, щоб це гарантувало, що держава талібів не буде відрізнятись від інших мусульманських країн, повністю залежних від Заходу. І, найголовніше — це забезпечення того, щоб рух не сформував ісламський уряд і не проголосив Ісламську Державу, що керується Кораном і Сунною, заради чого тисячі афганських муджахідів віддали свої життя.

Але навіть незважаючи на те, що таліби підписались під угодами в Досі перед приходом до влади в 2021 році і погодились створити «національний» афганський уряд з ісламським відтінком замість створення єдиної Ісламської Держави, Америка не об’явила про прийняття руху та його уряду до західного колоніального клубу поряд з підконтрольними їй урядами в різних інших мусульманських країнах. Замість цього Америка продовжила збільшувати свої вимоги і розробляти плани для уряду талібів, а він, у свою чергу, продовжував погоджуватись на усі ці вимоги і виконувати їх у точності.

Усе дійшло до такої мірі, що рух не тільки відмовився від застосування законів Шаріату в країні, але й приєднався до західної коаліції в її хрестовому поході проти Ісламу. Він почав переслідувати, арештовувати і катувати усіх, хто вимагає застосування Шаріату, поряд з цим заявляючи про його застосування, що явно суперечить реальності. Більше того, афганський уряд вимагав від тих, хто прагне до створенню Халіфату за методом пророцтва, щоб вони «покаялись» за свою діяльність, якою раніше займались пророки і посланці. Ось таким ось чином рух потрапив у західну пастку, підтвердивши слова Всевишнього:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ

«Іудеї і християни не будуть задоволені тобою, поки ти не послідуєш за їх релігією. Скажи: «Шлях Аллаха — це прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилось знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2:120).

Слідування релігії іудеїв і християн не зводиться тільки до переконань, сюди ж відносяться усі їх припущення щодо Аллаха, включаючи такі ідеї, як демократія, світськість і концепція національної держави і патріотизм.

В межах постійного контролю і нагляду Америки та її союзників за своїм дітищем в Афганістані, в столиці Катара, Досі, в минулу неділю почався третій раунд переговорів між офіційними особами ООН і спеціальними посланцями до Афганістану, а також представникам уряду руху «Талібан». Припускається, що офіційні особи ООН і понад 20 посланців, включаючи спеціального представника США в Афганістані, зустрінуться з делегацією уряду «Талібану» на чолі з її представником Забіхуллою Муджахидом. Як зазвичай, Америка та її колоніальні організації на будь-яких переговорах чи ініціативах представляють формальний порядок денний для громадського споживання і ЗМІ, приховуючи свої істинні цілі і наміри. За заявами Америки про прагнення обговорювати питання «прав жінок» і роль світського суспільства в країні стоїть бажання переконатись, що держава, керована талібами, рухається згідно з порядком денним, узгодженим між Америкою і талібами. Це включає до себе вестернизацію консервативного афганського суспільства, в тому числі експлуатацію афганських жінок на ринку праці, як це робить американський агент в країні двох святинь Салман і його нерозважний син.

Політична необізнаність більше не може бути виправданням для будь-якого руху, партії, муджахіда чи політика, працюючого в Уммі, особливо зараз, коли усі знають про політичні інтриги і загальноприйняті шаріатські постанови, які застерігають від невірних і забороняють водити з ними дружбу. Ані для кого не секрет, що міжнародна спільнота плете інтриги проти Ісламу і мусульман і не бажає нам добра, тому цим рухам ніяких виправдань бути не може!

Шейх Юсуф Мухараза, ув’язнений в тюрмі єврейського утворення, носій заклику до встановленню праведного Халіфату за методом пророцтва, говорить: «Праведні справи, які ти робив у минулому, є твоїм активом як у цьому світі, так і в Подальшому житі: люди хвалять тебе за них і люблять тебе тільки за умовою, що ти залишаєшся на правильному шляху. Якщо ти був чесним, а потім став крадієм, то засудження буде набагато сильніше, аніж якщо б ти усе життя був крадієм. Якщо ти був муджахідом, а потім став пособником ворога, допомагаючи йому проти своїх братів, то не сподівайся, що твоя колишня історія чи історія твоєї групи захистять тебе. Кожна душа у відповіді за те, що вона набула, і співпраця з ворогом позбавить тебе авторитету, гідності і поваги людей. Покайся, покайся, поки не стало занадто пізно». Тому керівництво «Талібану» повинно усвідомити свою помилку і прийняти те, що вони відкинули у перший раз, коли партія «Хізб ут-Тахрір» запропонувала їм встановити Халіфат за методом пророцтва. Якщо самі лідери не виправлять свою помилку, вірні члени руху, яких немало, повинні виправити помилки своїх лідерів і передати владу щирим і свідомим політикам із «Хізб ут-Тахрір», щоб ними були задоволені мешканці землі і небес. Пророк Мухаммад ﷺ сказав:

وَالَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ لَتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَلَتَنْهَوُنَّ عَنْ الْمُنْكَرِ أَوْ لَيُوشِكَنَّ اللهُ أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عِقَاباً مِنْهُ ثُمَّ تَدْعُونَهُ فَلَا يُسْتَجَابُ لَكُمْ

«Клянусь Тим, в Чиїй Длані душа моя, ви неодмінно будете наказувати схвалюване і забороняти засуджуване, або Аллах незабаром покарає вас, потім ви будете волати до Нього, але ваші мольби не будуть почуті».

 

Газета «Ар-Рая»
Білял аль-Мухаджир, Пакистан
10.07.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая