Чи не настав час покінчити з єврейським утворенням? Газа не залишає місця для виправдань

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Рішення сподвижника Аль-Барра ібн Маліка, прийняте в битві при Ямамі, яке полягало в тому, щоб кинутись у гущавину ворогів, перекинувши себе через стіну, де приховався лжепророк Мусайліма і його прибічники-віровідступники, було непростим кроком, на який наважились би небагато хто.

Цей відважний вчинок став ключем до відкриття воріт саду, що дозволило мусульманській армії отримати перемогу над віровідступниками і усунути загрозу, яка дуже сильно похитнула Умму мусульман. Так, згодом народилась фраза «Відступництво, але немає на нього Абу Бакра (який би його придушив)», яка стала символом смут і розбратів, які спіткають мусульман.

Сьогодні ми стикаємось зі схожими випробуваннями і маємо потребу в людях, які володіють такою ж рішучістю і хоробрістю, як Аль-Барра ібн Малік, і в лідерах, таких же відданих захисту інтересів мусульман і релігії, як Абу Бакр.

Газа сьогодні прийняла складне рішення і зробила відважний крок: нанесла удар по єврейському утворенню, залишивши на його обличчі глибокий шрам, принизивши його, зламавши його гордість і вимазавши у бруді. Це зруйнувало міф про «непереможність», який так довго використовували арабські режими, щоб виправдати своє зрадництво і бездіяльність у звільненні Палестини. Цей міф активно поширювався вводячими в оману ЗМІ, пов’язаними з правлячими режимами.

Події, які почались 7 жовтня 2023 року, показали усім реальну картину: єврейське утворення — це слабке і уразливе утворення, яке не здатне воювати і битись. Якщо б не захисні стіни, зведені навколо нього режимами, і не безмежна підтримка Заходу, яка оберігає його існування, єврейське утворення не змогло б протриматись на Благословенній землі усі ці 76 років.

Щоб краще зрозуміти суть питання, хоча я упевнений, що більшості мусульман, як знаючим, так і простим людям, усе і так ясно, але все ж таки, щоб ми могли переосмислити наші пріоритети і прибрати пелену з очей для досягнення наших цілей, необхідно нагадати про наступне:

Подібно тому, як Аль-Барра ібн Малік став ключем для входу до саду Мусайліми і молотом, який зруйнував ворота саду, що дозволило мусульманським військам очистити його від віровідступників і знищити їх повністю, так само сьогодні Газа виконує роль ключа для входу до єврейського утворення і молота, який розбиває його врата. Різниця лише в тому, що за Аль-Баррою ібн Маліком стояло керівництво, яке ставило довольство Аллаха на перше місце, і армія, яка прагнула до великої нагороди, чиї серця були віддані Аллаху, для яких смерть була переважніше за життя.

Сьогодні груди Гази оголені, а спина відкрита. Більше того, списи зрадництва безжально продовжують встромлюватись у її тіло, як спереду, так і ззаду. Немає армії, яка б використала відвагу героїв Гази, і немає відданого керівництва, яке б будувало своє життя і досягало своїх цілей на основі Книги Аллаха. Сьогодні усім мусульманам очевидно те, як зрадницьки поводять себе режими в мусульманських країнах, які є ганьбою, і роблять це не соромлячись і не приховуючись. Ці режими вже рік залишаються сторонніми спостерігачами геноциду, який коять євреї в Газі, підтверджуючи слова Пророка ﷺ:

إِذَا لَمْ تَسْتَحْيِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ

«Якщо в тобі немає сорому, то роби, що хочеш».

Єгипетський режим пишався своєю блокадою Гази, будівництвом паркану уздовж кордону з сектором Газа, як на землі, так і під нею. Кожного разу, коли єгипетські військові чи цивільні проявляють солідарність з Газою, режим проводить масові арешти, на корені придушуючи будь-які спроби прояву солідарності. Цей режим підло використовує страждання жителів Гази, вимагаючи мільйони, а можливо, і мільярди доларів у виді поборів за виїзд через КПП «Рафах», забороняючи ввезення гуманітарної допомоги, залишаючи її гнити на кордоні, а інколи навіть продаючи її вміст.

Вторгшись і зруйнувавши КПП «Рафах», окупувавши коридор Салах ад-Діна (Філадельфія), Армія єврейського утворення принизила Єгипет, але, незважаючи на це Єгипет продовжує дотримуватись зрадницької Кемп-Девідської угоди!

Йорданський режим, який охороняє найбільш протяжний кордон з Палестиною, активно придушує будь-які спроби наблизитись до цьому кордону, при цьому відкриваючи свої двері для американських військових баз, які забезпечують захист єврейському утворенню. Це особливо яскраво проявилось у квітні минулого року, коли США відбивали постановочний удар Ірану у відповідь на обстріл свого посольства в Дамаску.

Щодо режиму ОАЕ, то тут взагалі нема про що говорити: серед останніх його злочинів — організація розважальних програм для солдатів-сіоністів, які беруть участь у війні проти Гази! А режим саудітів вже готується нагородити сіоністів нормалізацією відносин за знищення Гази та її жителів!

Щодо іранського режиму, то від нього ми не чекаємо нічого. Його лідери вже заявили, що їх «руйнівна» відповідь, якщо і буде, то трапиться в далекому майбутньому, в «зручний» час і в «зручному» місці. Ми вже бачили іранську постановочну відповідь і показові акції, як і дії його союзників! Газа пред’явила переконливий доказ усім мусульманам, не залишивши їм місця для виправдань. Мусульмани повинні зрозуміти, що звільнення Палестини неможливе, поки вони не звільняться від своїх правителів.

Урок в цьому нам надає історія синів Ісраіля: після багатьох років поневірянь, позбавившись Благословенної землі, вони захотіли об’єднатись, відновити свою міць і організувати свої ряди. І тоді вони сказали своєму пророку:

قَالُواْ لِنَبِيٍّ لَّهُمُ ابْعَثْ لَنَا مَلِكًا نُّقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللهِ

«Вони сказали своєму пророку: «Признач для нас правителя, щоб ми бились на шляху Аллаха»» (2:245).

Це приклад того, що шлях до звільнення Палестини лежить через обрання політичного керівництва, заснованого на Ісламі і його приписах, яке поставить звільнення Палестини на перше місце.

 

Газета «Ар-Рая»
Халід Саід
член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Палестина
18.09.2024

 

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая