Міцні відносини ас-Сісі з єврейським утворенням. Вони разом б’ються з мусульманами на Синаї

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє «AlJazeera» 04.01.2019, президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі в інтерв’ю американському телеканалу «CBS» підтвердив міцні відносини між Єгиптом та єврейським утворенням до того, як посол Каїру у Вашингтоні попросив не транслювати інтерв’ю.

На зустрічі зі своїм співбесідником Скоттом Бейлі у програмі «60 хвилин» президент Єгипту заявив, що єгипетська армія працює з єврейським утворенням проти «терористів» на півночі Синаю.

Президент Єгипту також підкреслив, що відносини між Єгиптом та єврейським утворенням з самого початку є дуже міцними і що між ними існує співпраця у різноманітних областях.

Ас-Сісі заперечував наявність політичних ув’язнених в Єгипті і сказав, що він не знає, звідки «HumanRightsWatch» взяла цифру«60 тис. політичних ув’язнених в Єгипті».

Зі свого боку, телеканал «CBS» пояснив, що з ним після запису інтерв’ю з президентом Єгипту зв’язався єгипетський посол у Вашингтоні і попросив не транслювати цей запис.

Проте адміністрація американського каналу відповіла , що інтерв’ю з президентом Єгипту буде транслюватись повністю у неділю.

Програма «60 хвилин» задала декілька напрямків в інтерв’ю з єгипетським президентом, у дому числі, за даними каналу, розташованими на його сайті, буда зачеплена тема «тюремне ув’язнення політичних супротивників».

Відносно вбивства біля тисячі єгиптян, які на лежать до «Братів-мусульман», супротивників перевороту і протестуючих на площах ас-Сісі відповів, що на площах були «тисячі озброєних людей, які протестували понад сорока днів, і ми спробували з ними усі мирні методи».

Але, за словами «CBS», єгипетський уряд тоді заявив, що лише 10 одиниць зброї було вилучено у місцях, де зібрались тисячі протестуючих.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
16.01.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню