Черговий вирок військового суду у Росії

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

13 березня 2019 року Приволзький окружний військовий суд оголосив черговий вирок членам Хізб ут-Тахрір.

П’ятьох мусульман із Татарстану визнали винуватими по тяжким статтям УК лише на підґрунті антиісламського рішення Верховного суду РФ від 2003 року, яким партія «Хізб ут-Тахрір» була внесена у список терористичних організацій. Тобто увесь «злочин» мусульман полягає у тому, що вони є членами необґрунтовано забороненої у Росії ісламської політичної партії, проте суд визнав їх винуватими у терористичній діяльності і засудив:

• Сунгатова Руслана 1977 р.н. — до 22 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму і обмеженням свободи строком на 2 роки;

• Ямалієва Рустема 1985 р.н. — до 20 років колонії суворого режиму з обмеженням волі строком на 2 роки;

•Зіннатова Ільнара 1984 р.н. — до 19 років колонії суворого режиму з обмеженням волі строком на 1 рік і 6 місяців;

• Тулякова Марата 1979 р.н. — до 18 років колонії суворого режиму з обмеженням волі строком на 1 рік і 6 місяців;

• Насірова Ірека 1985 р.н — до 14 років колонії суворого режиму.

Як і в усіх попередніх випадках по т.з. «справам Хізб ут-Тахрір», військовий суд лише формально розглядав кримінальну справу, а по факту виносив черговий політичний вирок мусульманам по вказівці силовиків. Як одного разу висловився відомий російський адвокат Генрі Резнік: «Що тут говорити, якщо суд перебуває під п’ятою спецслужб».

Цей вирок не став несподіванкою для засуджених членів Хізб ут-Тахрір, тому що вони ясно розуміють реальність антиісламської політики у Росії. Наведемо цитату із їх листа, який вони передали незадовго до проголошення вироку:

«Ми позбавлені свободи у той час, коли у Росії об’явлена війна Ісламу. Ми бачимо зростаючу сваволю силовиків, коли вони без сорому вдираються у дім до 82-річної кримчанки, підозрюючи її в екстремізмі, після чого вона помирає у лікарні, не витримавши такого до себе ставлення. Бачимо цю сваволю і у відношенні челябінського інваліда-колясочника, який довгий час був вимушений перебувати у нестерпних для нього умовах слідчого ізолятору. Бачимо, як вбивають ані у чому не винних юнаків на Кавказі, як безцеремонно позбавляють свободи мусульман у Поволжі. Співробітники служб дійшли до залякування стареньких бабусь терористичними статтями за їх пожертвування зі своїх пенсій дітям заарештованих мусульман. Нас судять у військових судах, ніби військових злочинців, по законам військового часу. Що усе це, якщо не проголошення війни?!

У справжній час ми бачимо, як носії ісламського заклику отримують нові строки ув’язнення, так і не побачивши свободу. Мета усієї цієї сваволі лише у тому, що ми відмовились від своїх релігійних поглядів, відмовились від прямого шляху, залишеного нам у спадок нашим любимим Пророком Мухаммадом ﷺ. Проте ми свідомо обрали цей шлях і, з дозволу Всевишнього Аллаха, залишимось вірні завіту з Ним ﷻ, навіть якщо вони захочуть назавжди розлучити нас з родинами або приготували більше цього. Ми відповідаємо їм словами із Корану:

فَاقْضِ مَا أَنْتَ قَاضٍ إِنَّمَا تَقْضِي هَذِهِ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا

«Виноси ж свій вирок ! Воістину, ти виносиш вирок лише у мирському житті» (20:72).

У то же час ми знаємо, що час тиранів скоро закінчиться, і земля осяється світлом добра і справедливості. Поки ж ми зі смиренністю приймаємо предопредеління від нашого Господу, відчуваючи, що істинне щастя полягає саме у цьому шляху.

Всевишній Аллах говорить:

وَعَدَ ٱ للَّهُ ٱ لَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمۡ وَعَمِلُواْ ٱ لصَّٰلِحَٰتِ لَيَسۡتَخۡلِفَنَّهُمۡ فِي ٱ لۡأَرۡضِ كَمَا ٱ سۡتَخۡلَفَ ٱ لَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمۡ دِينَهُمُ ٱ لَّذِي ٱ رۡتَضَىٰ لَهُمۡ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّنۢ بَعۡدِ خَوۡفِهِمۡ أَمۡنٗاۚيَعۡبُدُونَنِيلَا يُشۡرِكُونَ بِي شَيۡ‍ٔٗاۚوَمَنكَفَرَبَعۡدَذَٰلِكَفَأُوْلَٰٓئِكَهُمُ ٱ لۡفَٰسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, хто після цього відмоляться увірувати, є нечестивцями» (24:55)».

 


Огляд новин «Ар-Рая»
20.03.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню