Міжнародна конференція по ісламській економіці

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір Туреччина

Хізб ут-Тахрір у Туреччині 3 березня 2019 року провів міжнародну економічну конференцію, приурочену до річниці скасування Халіфату. Враховуючи нинішню економічну кризу у Туреччині, конференція була названа «Фундаментальне рішення економічних і фінансових криз».

Зі вступною промовою виступив Махмуд Кар, голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Туреччині.

«Ідеологія, прийнята суспільством, регулює політичні, економічні і соціальні питання. Проте сьогодні у Туреччині і в усьому світі застосовується капіталістична ідеологія. Якщо зараз світ перетворився у непридатне для життя середовище, страждаючи від голоду, зубожіння, лих і кровопролиття, то основною причиною цього є несправедлива капіталістична ідеологія, що поширилась по усьому світу. Якщо ми прагнемо до спокою, благополуччю і безпеці, якщо ми хочемо викоренити зубожіння, голод і нерівність у розподілі багатства, якщо ми хочемо позбутися від усіляких можливих проблем і криз, тоді необхідно почати з цієї злощасної ідеології. Для початку необхідно змінити систему правління, оскільки решта усіх інших систем пов’язані з нею», — зазначив офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Туреччині.

На першому засідання, яке відбулось у готелі «AkgunIstanbul», з доповіддю під назвою «Капіталізм — основне джерело криз» виступив д-р Абдуррахім Шан. Потім з доповіддю під назвою «Чому не запобігають економічним кризам?» виступив проф. Ахмед Каміль Майдін Мейра із Міжнародного ісламського університету Малайзії. Наступна доповідь під назвою «Хто набуває, а хто втрачає від економічних криз?» зачитав Ісмаіл Чапак із Брюссельського столичного університету у Туреччині. Потім з промовою виступив гість конференції проф. Абдуллах Імам-оглу, випускник Шаріатського факультету, який зазначив, що Іслам — це всеохоплююча система для життя суспільства, і мусульмани не повинні шукати слави ані у чому іншому, окрім Ісламу.

Друге засідання почалось з виступу д-ра Хакана Сарибаша із Університету Бюлента Еджевіта, який зачитав лекцію під назвою «Ісламський підхід до сучасних економічних проблем». Потім слово перейшло до економіста Мухаммаду Ханафі Ягмуру, який зачитав свою доповідь під назвою «Основи ісламської економічної системи». Наступна доповідь під назвою «Як Іслам вирішить економічні і фінансові кризи?» зачитав Мухаммад Малкаві із йорданського Університету Джадара. Потім у якості гостя виступив д-р Аріф Ерсой із Університету імені Сабахаттіна Заіма.

З завершальною промовою виступив проф. Йилмаз Челік, зазначивши, що «сьогодні ми говорили тут про теоретичну сторону того, як вирішити економічні проблеми і кризи нинішнього часу. Якщо буде воля Аллаха, незабаром ми побачимо практичне застосування усього цього з боку Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Сподіваюсь, це остання конференція, яка розглядає питання теоретично…».

Хізб ут-Тахрір у Туреччині подякував усім політикам, вченим, представникам громадськості і неурядових організацій та решті усіх інших учасників, які відвідали конференцію із різних країн і міст світу.


Огляд новин «Ар-Рая»
13.03.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню