У Бірзейтському університеті пройшла дискусія про роль молоді у вирішення проблем Умми

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Студентська спільнота «Аль-Вай», яка відноситься до Хізб ут-Тахрір, організувала у Бірзейтському університеті Палестини дискусію під назвою «Молодь володіє силою, яку необхідно використати у великих справах».

У ході заходу організатори поділились своїми думками зі студентами, пояснивши, що молоде покоління не повинно закривати очі на рани своєї Умми, а повинно робити усе можливе, щоб захистити її і вирішити її проблеми. Далі говорили про те, що молодь повинна сконцентруватись на Іслам і на процесі встановлення релігії Аллаха на землі. Також мова зайшла про те, що більшість послідовників Пророка ﷺ на початку заклику були молодими людьми, хоча Посланець Аллаха ﷺ закликав усіх, хто міг відповісти на заклик, незалежно від віку та статусу. На завершення студентам нагадали про заповіт Посланця Аллаха ﷺ:

اغْتَنِمْ خَمْسًا قَبْلَ خَمْسٍ: شَبَابَكَ قَبْلَ هَرَمِكَ وَصِحَّتَكَ قَبْلَ سَقَمِكَ وَغِنَاكَ قَبْلَ فَقْرِكَ وَفَرَاغَكَ قَبْلَ شُغُلِكَ وَحَيَاتَكَ قَبْلَ مَوْتِكَ

«Використай п’ять речей, перш ніж стикнешся з п’ятьма іншими: використай свою молодість до того, як прийде до тебе старість, використай своє здоров’я до того, як прийде до тебе хвороба, використай своє багатство до того, як прийде до тебе бідність, використай свій вільний час до того, як ти опинишся зайнятий справами, використай своє життя до того, як прийде твоя смерть» (Хакім).

Потім спільнота «Аль-ВАй» закликала присутніх приєднатись до тих, хто прагне до відродження Умми шляхом встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
27.02.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню