Страти як акт залякування напередодні поправок до конституції Єгипту

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Згідно заяви інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті, страта дев’яти молодих, звинувачуваних у вбивстві генерального прокурора Хішама Бараката, є новою розправою з боку режиму ас-Сісі та іще одним пунктом у його довжелезному списку злочинів проти народу Єгипту.

«Ця розправа — ніщо інше, як послання народу Єгипту, що у нього немає іншого виходу, окрім як поклонитися і підкоритися тому, що хоче режим та його хазяї у Білому домі», — пишеться у заяві ХТ.

«Усі дії голови єгипетського режиму, і особливо зараз — це акти залякування тих, хто заперечує проти поправок до конституції, які дозволять тирану залишитись при владі на усе життя. Також цей процес вселення жаху у серця людей та знищення духу повстання і революції, що приховується у глибині душі народу», — вказується далі.

Потім відбулось звернення до суддів: «Кров цих молодих людей та кожної невинної душі , вбитої через ваші рішення, залишиться на ваших руках. Ас-Сісі нічим не допоможе вам і не захистить від покарання Аллаха у День Справедливого Суду. Це стосується не лише вас, але усіх, хто брав участь і був свідком пролиття цієї крові, але не проявив гнів через вбивство невинних душ».

Також було направлено послання жителям Єгипту: «Нехай не лякають вас злочини режиму проти невинних душ. Він коїть жорстоку розправу лише для того, щоб тероризувати та підсилити контроль над вами. Тому не дозволяйте цього і не давайте йому те, що він захоче. Знайте, що його дії є доказом його слабкості та боягузтва перед вами».

Далі було звернення до офіцерів єгипетської армії: «Хіба вас не засмучує кров, як тече рікою? Режим не насмілився б на такі злочини , якщо б знав, що серед офіцерів армії є чоловіки, які гніваються заради Аллаха і готові надати допомогу пригнобленим. Ви — співучасники у цих злочинах , і своєю мовчанкою ви допомагаєте режиму у тиранії. Єдиним порятунком для вас буде повний розрив усіх зв’язків з режимом та встановлення зв’язку з Аллахом та з тими, хто несе Іслам і прагне застосувати його у Праведному Халіфаті. Лише Халіфат здатен покарати цих злочинців та застосувати у їх відношенні ісламський закон у присутності свідків , щоб це стало уроком для решти інших. Так Аллах ниспошле заспокоєння у серця ображених та пригноблених , і у той день зрадіють віруючі допомозі Аллаха».

 

Огляд новин «Ар-Рая»
27.02.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню