Основи Ісламу піддаються атакам світськості навіть у мусульманських країнах

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Після виступу на захист цивільних шлюбів та гей-парадів Американський університет Бейрута офіційно заявляє, що у закладі немає місць, виділених спеціально для проведення мусульманських обрядів поклоніння (молитов).

Це викликало гнів студентів і породило суперечки між ними та адміністрацією у засобах масової інформації.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Лівані заявив: «Це вказує на те, що в університеті є ті, хто намагається ігнорувати у мусульманській країні те, що мусульмани виконують молитви п’ять разів на день і що їм наказано виконувати їх вчасно. Неприпустимо позбавляти студентів можливості робити молитви у спеціально виділених місцях... Ми вважаємо це безвідповідальним актом адміністрації та ректору університету, і вони повинні швидко вирішити це питання і не повторювати подібного».

«Те, що відбувається та повторюється, є серйозним упущенням влади, яка зобов’язала університети надавати медичне обслуговування , виділяти кімнати, кафетерії, автостоянки, зелені зони та інші необхідні складові , але не зобов’язала виділяти місця для молитви, що є найбільш важливою вимогою Ісламу», — зазначається у заяві.

На завершення інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір пише: «Позбавлення студентів спеціалізованих місць для поклоніння є дискримінаціє та тиском. Такими є наслідки запровадження світської системи, від якої знемагають мусульмани. Той, хто пропагує або захищає цю систему, є не нашим представником, а, швидше, помічником ворогів у спробі віддалити мусульман від застосування положень їх релігії. Система Ісламу, на відміну від світської, закликає до покори Аллаху та полегшенню виконання обрядів поклоніння. Всевишній Аллах говорить:

وَمَا خَلَقۡتُ ٱلۡجِنَّ وَٱلۡإِنسَ إِلَّا لِيَعۡبُدُونِ ٥٦

«Я створив джинів та людей лише для того, що вони поклонялись Мені» (51:56).

 


Огляд новин «Ар-Рая»
27.02.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню