Факти, які Умма повинна добре розуміти

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

1 — Іслам — це релігія, схвалена Аллахом для людей. Неприпустимо приймати інші вигадані ідеології і системи. Всевишній Аллах говорить:

ٱلۡيَوۡمَ أَكۡمَلۡتُ لَكُمۡ دِينَكُمۡ وَأَتۡمَمۡتُ عَلَيۡكُمۡ نِعۡمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ ٱلۡإِسۡلَٰمَ دِينٗاۚ

«Сьогодні Я заради вас вдосконалив вашу релігію, довів до кінця Мою милость до вас і схвалив для вас у якості релігії Іслам» (5:3).

2 — Аллах наказав застосовувати закони Ісламу. Неприпустимо торгуватись у їх відношенні або нехтувати їх запровадженням. Аллах говорить:

وَمَا كَانَ لِمُؤۡمِنٖ وَلَا مُؤۡمِنَةٍ إِذَا قَضَى ٱللَّهُ وَرَسُولُهُۥٓ أَمۡرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ ٱلۡخِيَرَةُ مِنۡ أَمۡرِهِمۡۗ وَمَن يَعۡصِ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ فَقَدۡ ضَلَّ ضَلَٰلٗا مُّبِينٗا

«Для віруючого чоловіка і віруючої жінки немає вибору при прийнятті ними рішення, якщо Аллах і Його Посланець вже прийняли рішення. А хто ослухається Аллаха і Його Посланця, той впав у явну оману» (33:36).

3 — Аллах поручився за збереження Своєї релігії і піднесення її над рештою усіх інших релігій. Всемогутній Аллах говорить:

هُوَ ٱلَّذِيٓ أَرۡسَلَ رَسُولَهُۥ بِٱلۡهُدَىٰ وَدِينِ ٱلۡحَقِّ لِيُظۡهِرَهُۥ عَلَى ٱلدِّينِ كُلِّهِۦ وَلَوۡ كَرِهَ ٱلۡمُشۡرِكُونَ

«Він — Той. Хто відправив свого Посланця з вірним керівництвом та істинною релігією, щоб піднести її над рештою усіх інших релігій, навіть якщо це ненависно многобожникам» (9:33).

4 — Аллах обрав Ісламську Умму для встановлення Своєї релігії на землі і для свідчення щодо решти усіх інших людей . Всевишній Аллах говорить:

وَجَٰهِدُواْ فِي ٱللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِۦۚ هُوَ ٱجۡتَبَىٰكُمۡ وَمَا جَعَلَ عَلَيۡكُمۡ فِي ٱلدِّينِ مِنۡ حَرَجٖۚ مِّلَّةَ أَبِيكُمۡ إِبۡرَٰهِيمَۚ هُوَ سَمَّىٰكُمُ ٱلۡمُسۡلِمِينَ مِن قَبۡلُ وَفِي هَٰذَا لِيَكُونَ ٱلرَّسُولُ شَهِيدًا عَلَيۡكُمۡ وَتَكُونُواْ شُهَدَآءَ عَلَى ٱلنَّاسِۚ فَأَقِيمُواْ ٱلصَّلَوٰةَ وَءَاتُواْ ٱلزَّكَوٰةَ وَٱعۡتَصِمُواْ بِٱللَّهِ هُوَ مَوۡلَىٰكُمۡۖ فَنِعۡمَ ٱلۡمَوۡلَىٰ وَنِعۡمَ ٱلنَّصِيرُ

«Старайтеся на шляху Аллаха належним чином. Він обрав вас і не зробив для вас ніякого ускладнення у релігії. Такою є віра вашого Ібрахіма. Аллах нарік вас мусульманами до цього і тут (у Корані), щоб Посланець був свідком щодо вас, а ви були свідками щодо людей. Робіть намаз, виплачуйте закят і міцно тримайтесь за Аллаха. Він — ваш Покровитель. Який же чудовий цей Покровитель! Який же чудовий цей Помічник!» (22:78).

5 — Єдність Умми — це наказ Аллаха. Не уявляється можливим, щоб Умма встановила і поширила Іслам згідно з велінням Аллаха, якщо вона не об’єднається навколо одного чоловіка, який застосує закони релігії. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ أَتَاكُمْ وَأَمْرُكُمْ جَمِيعٌ عَلَى رَجُلٍ وَاحِدٍ، يُرِيدُ أَنْ يَشُقَّ عَصَاكُمْ، أَوْ يُفَرِّقَ جَمَاعَتَكُمْ، فَاقْتُلُوهُ

«Якщо до вас прийде хтось, бажаючи зруйнувати вашу єдність і розділити вашу общину, у той час як усі ви знаходитесь під головуванням одного чоловіка, то вбийте його» (Муслім).

6 — Джихад — це вершина Ісламу, а також шаріатський і практичний шлях поширення релігії серед усього людства, щоб вивести народи із пітьми невір’я і омани до світла Ісламу. Аллах говорить:

قَٰتِلُواْ ٱلَّذِينَ لَا يُؤۡمِنُونَ بِٱللَّهِ وَلَا بِٱلۡيَوۡمِ ٱلۡأٓخِرِ وَلَا يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ ٱللَّهُ وَرَسُولُهُۥ وَلَا يَدِينُونَ دِينَ ٱلۡحَقِّ مِنَ ٱلَّذِينَ أُوتُواْ ٱلۡكِتَٰبَ حَتَّىٰ يُعۡطُواْ ٱلۡجِزۡيَةَ عَن يَدٖ وَهُمۡ صَٰغِرُونَ

«Бийтесь з тими із людей Писання, які не вірять ані в Аллаха, ані в Останній день, які не вважають забороненим те, що заборонили Аллах і Його Посланець, які не сповідують істинну релігію, доки вони не стануть власноруч платити дань залишаючись приниженими» (9:29).

7 — Халіфат — це великий обов’язок мусульман, який гарантує виконання трьох важливих обов’язків — встановлення релігії, об’єднання мусульман і поширення Ісламу по усьому світу. З Халіфатом будуть звільнені окуповані землі, повернеться велич мусульман, знайдуть своє рішення проблеми Умми і навіть усього світу. Халіфат — це держава Ісламу, яка була встановлена іще Посланцем Аллаха ﷺ і без якого люди продовжать жити у джахілії. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ خَلَعَ يَداً مِنْ طَاعَةٍ، لَقِيَ اللهَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ لَا حُجَّةَ لَهُ، وَمَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ، مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً

«Той, хто вийде із підкорення (правителю), у День воскресіння зустріне Аллаха, не маючи ніяких доводів (у своє виправдання), а той, хто помре без присяги (не поклявшись правителю у тому, що буде підкорятись йому), помре подібно тому, як помирали у часи джахілії» (Муслім).

8 — Міжнародні організації, такі як ООН (Організація Об’єднаних націй) і РБ (Рада безпеки), а також регіональні, такі як ЛАД (Ліга арабських держав), РСАДПЗ (Рада співпраці арабських держав Перської затоки) та ОІС (Організація ісламської співпраці) — усі вони є інструментами західних колоніальних держав для збереження їх гегемонії над мусульманськими країнами і здійснення їх планів, на чолі яких — збереження роздробленості ісламського світу і розкрадання його багатств.

9 — Звільнити мусульманські території можливо лише задіявши реальні сили Умми, які зможуть скинути тиранічні режими і усунути вплив колонізатора. Для цього вимагається, щоб армії мусульман перейшли на сторону своїх народів, зрікшись від зрадницьких режимів.


Огляд новин «Ар-Рая»
10.04.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню