Політична і військова боротьба в Ємені відповідає лише інтересам Америки і Британії

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Невідомі влаштували у середу ввечері вибух газопроводу у провінції Шабва на південному сході Ємену, цитує РІА «Новини» джерело у місцевій владі.

Джерело заявило, що вибух газопроводу, чия протяжність складає 320 кілометрів, трапився біля району Айн Бамабаад на південному сході провінції Шабва. За його словами, внаслідок вибуху спалахнула сильна пожежа. Це вже третій підрив газопроводу на червень місяць.

Військово-політичний конфлікт в Ємені між урядом АбдРаббо Мансура Хаді і повстанцями - хоусітами із шиїтського руху «Ансар Аллах» триває з 2014 року. На боці уряду з березня 2015 року виступає військова коаліція арабських країн на чолі з Саудівською Аравією.

«Ар-Рая»: політичний конфлікт і військові зіткнення у провінції Шабва, зокрема, або на півдні Ємену, у цілому, а також бойові дії між АбдРаббо Мансуром Хаді, з одного боку, і хоусітами — з іншого, служать лише інтересам колоніальних держав, Америки і Британії, які стоять за ними і б’ються за Ємен. Ці конфлікти ніяким чином не ідуть на корись єменському народу. Аллах заборонив мусульманам битися один з одним і пригрозив суворим покаранням за це. Всевишній Аллах говорить:

وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ أَن يَقْتُلَ مُؤْمِناً إِلَّا خَطَأً

«Віруючому не годиться вбивати віруючого, хіба що помилково» (4:92),

وَمَن يَقْتُلْ مُؤْمِناً مُّتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَاباً عَظِيماً

«Якщо ж хто-небудь вб’є віруючого навмисно, то помстою йому буде Пекло, у якій він буде вічно. Аллах розгнівається на нього, прокляне його і приготує йому великі муки» (4:93).

Чому б народу віри і мудрості не вигнати протиборчих із своєї країни, підтримавши тих, які працюють над встановленням Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва?!

 

Огляд новин «Ар-Рая»
17.07.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню