У Бангладеш пройшла веб-конференція на тему «Економічне бачення Ісламського Халіфату»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Незважаючи на різноманітні перешкоди, утворювані урядом, у п’ятницю 05.07.2019,партія «Хізб ут-Тахрір» у Бангладеш провела веб-конференцію на тему «Економічне бачення Ісламського Халіфату».

Конференція транслювалась інтернет-каналом «Аль-Вакіа TV». Режим Хасіни намагався завадити людям дивитись конференцію, блокуючи доступ до каналу і уповільнюючи швидкість інтернету мобільних операторів, при цьому виправдовуючись технічними збоями. В такій же манері режим Хасіни зупиняє рух громадського транспорту, коли люди протестують проти нього. Але ці огидні заходи не принесли користь і не змогли завадити людям дивитись конференцію індивідуально і колективно.

У контексті поточної політичної та економічної ситуації на конференції була представлена політична програма із семи пунктів, серед яких — наступний: Бангладеш — ісламська земля, на який неприпустимо правити секуляризмом, замість цього необхідно створити Халіфат за методом пророцтва, який об’єднає Умму. Також, згідно програми, треба відкинути «план розвитку», запропонований Хасіною, оскільки правлячий режим є капіталістичним, заснованим на доктрині колонізатора. Окрім того, на думку учасників конференції, необхідно протистояти гегемонії Америки, Британії та Індії у політиці та економіці.

Перший доповідач конференції говорив про «план розвитку» Шейх Хасіни, За його словами, на протязі останніх 10 років режим ігнорує базову інфраструктуру країни і потреби людей, а поруч з цим інвестує у так звані «мегапроекти», для фінансування яких вводить прибутковий податок і податок на додану вартість, що призводить до підвищення ціна на електроенергію і  газ, а також до нестерпному росту цін на товари. До того ж, пояснив він, від людей не приховається масштабна корупція у схемах цих «мегапроектів».

Перш ніж представити економічне бачення Праведного Халіфату, другий лектор зазначив, що так званий «план розвитку», яким пишається Шейх Хасіна, фактично підкреслює поразку десятиріч правління «Ліги Авамі» і «Націоналістичної партії Бангладеш». Він також пояснив, що, перебуваючи під владою Ісламу, можна досягти розвитку за рахунок використання власних можливостей і ресурсів. Лектор зазначив, що організатори конференції закликають не до держави зі середнім рівнем прибутку, на кшталт держави Хасіни, а дають уявлення про провідну державу, яка очолить світ політично та економічно.

Перед завершенням конференції третій лектор надав політичну програму, закликав щирих політиків і військових офіцерів відповісти на заклик Хізб ут-Тахрір, приводячи слова Всевишнього Аллаха:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували» Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того. що дарує вам життя» (8:24).

 

Огляд новин «Ар-Рая»
17.07.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню