Наслідки економічної кризи у Туреччині

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Уряд Туреччини знов прийняв рішення підвищити ціни на газ на 15% з 1 вересня, чому передувало аналогічне підвищення у серпні. За останній рік цей показник збільшився на 54% через п’ять послідовних підвищень.

Це збільшення суперечить заяві міністра енергетики у березні про те, що «у найближчий період не буде підвищення цін на газ та електроенергію».

У зв’язку з цими подіями інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Туреччині випустив прес-реліз, зазначивши, що «підвищення цін не обмежилось газом, нові підвищення зачепили усе, починаючи від електроструму і води і закінчуючи їжею і громадським  транспортом».

«Найбільш поширеною рисою усіх правителів капіталістичних режимів є обман людей і порушення обіцянок. Насправді інфляція і високі ціни не є несподіванкою, оскілки влада планувала це збільшення після муніципальних виборів 31 березня, але відклала свої плани, щоб не допустити втрати голосів на повторних виборах у Стамбулі. Тепер ці відкладені збільшення приймаються одне за другим», — пишеться у заяві Хізб ут-Тахрір.

«Влада, яка управляла країною на протязі 17 років, звалює на людей тягар економічних криз, викликаних прийнятою нею капіталістичною економічною системою та провальною економічною політикою, яка призвела до інфляції та високих цін. Хоча ці правителі, які застосовують капіталістичну систему, добре знаючи, що вона не має у своїй структурі рішень криз і проблем, які сама ж і породжує, усе ж таки без якого-небудь замішання продовжує застосовувати і підтримувати її. Вони не повинні забувати, що ця несправедливість у відношенні людей буде тривати доти, доки буде застосовуватись капіталістична економічна система», — говориться у прес-релізі.


Огляд новин «Ар-Рая»
18.09.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню