У палестинських університетах засудили нормалізацію відносин з окупантами

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Студентська спільнота «Аль-Вай» у Палестинському політехнічному університеті, університеті ель-Халіля та Бірзейтському університеті поширило серед студентів брошуру під назвою: «Вони прийшли до нас під штиками окупантів. Аль-Акса та її жителі очікують визволителів, а не нормалізації відносин з євреями».

У брошурі роз’яснюється:

• Значення нормалізації зводиться до нормальних відносин, які передбачають стан миру, а не війни чи загрози війни. Стан нормалізації вимагає взаємного визнання і встановлення політичних, дипломатичних, комерційних, культурних, туристичних, спортивних, комунікаційних та інших відносин.

• Будь-які відношення, встановленні з окупаційними силами, розцінюються як нормалізація, у тому числі: відкриття посольств і комерційних офісів, підписання туристичних і спортивних відносин.

• Відкрите прагнення правителів Перської затоки до нормалізації відносин з єврейським утворенням є ганебним фактом. Ці дурні, як погрузли у зрадництві, не заявили б про свої близькі відносин з єврейським утворенням, якщо б їх народи проявили сміливість і постали, через що земля затряслась би під ногами зрадників-правителів. Але мовчання людей спонукає їх рухатись уперед у своїх зрадництвах, як нібито мусульмани забули слова Посланця Аллаха ﷺ:

وَالَّذِيْ نَفْسِي بِيَدِهِ لَتَأْمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ وَلَتَنْهَوُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ أَوْ لَيُوْشِكَنَّ اللهُ أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عِقَاباً مِنْهُ ثُمَّ تَدْعُونَهُ فَلَا يُسْتَجَابُ لَكُمْ

«Клянусь Тим, у Чиїй длані душа моя, ви обов’язково повинні спонукати до схвалюваного і утримувати від засуджуваного, а інакше Аллах не забариться піддати вас Своєму покаранню,і  потім будете ви волати до Нього, але не отримуєте відповіді!» (ат-Тірмізі).

• Зрадницькі дії цих дурнів не є чимось незвичайним, таким є їх підхід з того часу, як вони прийшли до влади, а їх відносини з єврейським утворенням — дуже давні і тепер починають проявлятись.

Спільнота «Аль-Вай» закликала призвало Умму з усіма її компонентами, особливо арміями, які мають міць і реальну можливість звільнити окуповані території, виконати свій обов’язок і зробити свій внесок у цю велику справу, а не залишати народ Палестини наодинці з загальномусульманськими проблемами.

Окрім того, були проведені ранкові пікети, під час яких перед університетами піднімались плакати з засудженням нормалізації.

Студенти погодились з організаторами акцій, підкресливши, що ця земля буде звільнена лише тими, хто віддає хвалу Аллаху і покладається на Нього.

Окрім того, суспільство «Аль-Вай» організувало в Університеті аль-Кудс в Абу-Дісі інформацій виставку під назвою «Аллах обрав Ісламську Умму для Своєї релігії, і вона повинна випередити інші нації у винаходах і промисловості». Виставка проходила в актовому залі будівлі деканату по справам студентів з неділі 20.10.2019 по вівторок 22.10.2019.

Виставка привабила велику кількість студентів, які виразили своє захоплення ідейним посилом, присвяченим славетному минулому мусульман, яке виражається в основах сучасної науки і винаходів. Також виставка роз’яснила, що усе це було досягнуто завдяки існуванню політичної системи, яка керує Ісламом у виді Халіфату, яка виховувала і оберігала ці розуми і зусилля і надавала їм можливості для діяльності. Це повністю відрізняється від того, що ми маємо після руйнування Халіфату, оскільки мусульмани відстали у науці, промисловості і винаходах, незважаючи на існування яскравих розумів, які мігрували туди, де їм надають можливості.

На завершення була поширена листовка з повідомленням про виставку та її змісті. Виставка провела позитивну взаємодію зі студентами через діалоги і дискусії, що демонструє глибину приналежності студентів до своєї релігії і усвідомлення своєї ролі у поверненні Ісламу на арену життя як правителя і організатора життя людства.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
30.10.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню