Трамп хвалить Ердогана за виконання його доручень

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Президент США Трамп об’явив у телевізійному зверненні 23 жовтня 2019 року, що турецький уряд повідомив йому про припинення військових дій у Сирії.

«Сьогодні вранці уряд Туреччини проінформував мою адміністрацію, що вони зупинять бойові дії і наступ у Сирії і що буде постійне припинення вогню», — заявив американський президент.

Він додав, що дав наказ міністру фінансів «зняти усі санкції, введені 14 жовтня у відповідь на турецький наступ».

«Санкції будуть зняті, якщо тільки не трапиться те, що нас не обрадує», — сказав Трамп.

Він також зазначив, що «його країна буде прагнути до припинення вогню на півночі Сирії на постійній основі», а «Сирія і Туреччина повинні запобігти повторному захвату територій організацією «ІДІЛ», і що «деякі війська США залишаться у Сирії у багатому на нафту регіоні».

Трамп подякував президенту Туреччини Ердогану, який надав велику послугу Америці, і похвалив його, сказавши: «Він робить те, що правильно для його країни».

Також він подякував командуючому курдськими силами Мазлума Кобані, який продовжує надавати послуги Америці.

У той же час міністерство фінансів США об’явило про зняття санкцій з міністрів оборони, внутрішніх справ та енергетики Туреччини.

(«RT», 23.10.2019)

«Ар-Рая»: таким чином Трамп публічно визнає сирійський режим, просить його і Туреччину спільно огородити північну Сирію від ворогів Америки і стверджує, що Єрдоган усе це зробив для Америки та її ё агента Башара Асада.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
30.10.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню