Ас-Сісі — чергова американська шахова фігура

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У минулому році, 25 вересня, президент США Дональд Трамп зустрівся зі своїм єгипетським колегою Абдель-Фаттахом ас-Сісі у кулуарах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку. Трамп привітав його з «відмінною роботою по боротьбі з тероризмом».


«Я знаю, що ви старанно працюєте над цим. Це нелегко. Ви знаходитесь у перших рядах. Але ви зробили велику роботу, я просто хочу привітати вас і виразити величезну вдячність», — сказав американський президент.

Зі свого боку, ас-Сісі подякував за підтримку, надану американською адміністрацією його уряду, особливо в області безпеки.

У цьому році, 24 вересня, президент США Дональд Трамп також зустрівся зі своїм єгипетським колегою Абдель-Фаттахом ас-Сісі у кулуарах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку і прокоментував демонстрації, які спалахнули в Єгипті у п’ятницю 20.09.2019. Трамп підкреслив, що у Єгипту чудовий і шановний лідер. Американський президент проігнорував побоювання щодо протестів проти режиму ас-Сісі, заявив, що «в усіх є демонстрації».

Зі свого боку, президент Єгипту заявив, що політичний Іслам є причиною хаосу у регіоні.

«Громадська думка в Єгипті не визнала існування політичних ісламських угрупувань при владі, і регіон буде залишатись нестабільним, поки вони прагнуть до влади», — сказав Сісі.

«Ар-Рая»: такою є Америка, яка скрізь кричить про демократію і праві народів обирати своїх правителів. Але вона нічого не говорить про внесених ас-Сісі поправках у конституцію, щоб залишитись при владі до 2034 року. Трамп говорить, що ас-Сісі — «великий президент», але мовчить про утискання усіх політичних опонентів, мовчить про те, що ас-Сісі відкриває нові в’язниці і перетворює покоління революції 2011 року на покоління в’язниць. У той же час Трамп говорить, що ас-Сісі — його «улюблений диктатор». Такою є реальність Заходу, його культури і правителів.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
30.10.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню