Хізб ут-Тахрір у Палестині закликає суддів, імамів та муфтіїв виконувати свої обов’язки по захисту релігії

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У межах всезагальної кампанії, яка стартувала у Палестині, члени партії «Хізб ут-Тахрір» відвідали адміністрації фондів, офіси муфтіїв, суддів та імамів мечетей, щоб попередити про небезпеку політики Палестинської національної адміністрації (ПНА) і підозрілих асоціацій.

Як зазначається у заяві партії, ПНА веде підривну діяльність і підписує угоди, скеровані на те, щоб усунути концепції Ісламу і Шаріату із соціального життя суспільства. Під удар потрапляють ті самі норми і положення Шаріату, які забезпечували гідне життя родини і суспільства, а також захищали і зберігали жінку від усілякої шкоди. Мета політики влади полягає у тому, щоб замінити концепції Ісламу західними концепціями і положеннями, які розбещують жінок, руйнують родину і поширюють аморальність серед людей.

У ході візитів члени партії особливо говорили про важливість справи наказу схвалюваного і заборони засуджуваного, а також про необхідність підняття голосу перед обличчям політики ПНА, яка підписує угоди, що просувають інтереси ворогів Ісламу у шкоду інтересам Ісламу та усіх мусульман, включаючи народ Палестини.

Окрім того, члени Хізб ут-Тахрір роздали публікацію, у якій описані і роз’яснені усі злочинні угоди і плани, підписані і здійснювані ПНА. Серед іншого у публікації зазначається «Конвенція про ліквідацію усіх форм дискримінації у відношенні жінок (CEDAW)» і «Сталий розвиток 2030».Обидві угоди становлять велику небезпеку для Палестини і палестинських родин, а їх пункти означають пряме замахування на положення Шаріату. Далі підкреслюється, що проурядові рупори брешуть, намагаючись прикрити виконання цих угод оманливими галсами, такими як «зменшення кількості розлучень ». Насправді ж ПНА лише намагається приховати від людей той факт, що внесення поправок у Закон про особистий статус та Кримінальний кодекс, включаючи визначення мінімального віку вступ у шлюб, є здійсненням умов ООН та CEDAW. Також вони приховують, що попереду на нас чекає іще більше поправок.

Наведемо уривок із згаданої публікації: «Програми, які спонсоруються Заходом у країнах мусульман, виражають його істинну ворожість по відношенню до Ісламської Умми та мусульманських жінок. Їх цілі зводяться до наступного:

• Зруйнувати родини і шаріатські положення, які ведуть до покори жінки своєму чоловіку.

• Поширити роз’єднаність між дітьми і батьками, сіючи смуту у родинах.

• Встановити норму змішування між чоловіками і жінками, особливо серед молодого покоління, щоб позбавити мусульманське оточення скромності і цноти.

• Зняти хімари і джильбаби (ісламське вбрання) з мусульманських жінок, щоб ті виходили у громадське життя, демонструючи свої прикраси.

• Віддалити мусульманських дітей від своєї релігії та Умми, перетворивши їх в інструмент досягнення своїх інтересів.

Виховати ціле покоління, далеке від концепції гордості, єдності і застосування Ісламу, щоб зміцнити в Уммі роз’єднаність, закріпити кордони Сайкс–Піко і поставити мусульман у залежність від західних країн».

У завершенні публікації указується, що немає законодавства, яке зберігало б гідність жінки так, як це робить Іслам, де вона вшановується як матір, донька, сестра близька родичка. Також у публікації міститься заклик до кожного мусульманина виконати обов’язок, покладений на нього Всемогутнім Аллахом, виступивши проти огидної політики влади.

Огляд новин «Ар-Рая»
18.12.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню