У Газі пройшла демонстрація проти візиту Путіна

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір/Палестина організував 23.01.2020 у Газі демонстрацію проти візиту президента Росії Володимира Путіна.

Професор Халід Саід, член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Палестина, виступив перед учасниками акції, підкресливши абсолютну незгоду палестинського народу з візитом вбивці мусульман. Він зазначив, що, проливаючи сльози з приводу «Холокоста», Путін продовжує сьогодні проливати кров сирійського народу. Проф. Саід засудив запрошення Палестинською адміністрацією Путіну відвідати Палестину, вважаючи, що злочинця треба гнати із мусульманських країн, а не приймати як гостя.

«Палестинська адміністрація і ті, хто підтримує її своєю поведінкою, показують, що не мають нічого спільного з Ісламською», — заявив професор.

«Які ж дурні ті, хто заявляє про опір окупації і у той же час запрошують Путіна, лідерів Франції і Британії, знаючи, що усі вони — помічники окупанта!Це розцінюється не інакше як підтримка наших ворогів у їх боротьбі проти Умми», — зазначив член Хізб ут-Тахрір.

У своєму виступі Халід Саід заявив, що проблема мусульман одна і кров одна, і це вимагає надання допомоги мусульманам, незалежно від відстані і штучно встановлених кордонів. Він підкреслив, що ворожнеча між Росією та Ісламською Уммою є історичною, наповненою масовими вбивствами і кампаніями геноциду проти мусульманських країн у Центральній Азії,проти Чечні, Шаму, Лівії і Палестини.

Професор нагадав, що Росія у вигляді СРСР підтримала окупацію Палестини євреями і визнала їх утворення одразу ж після проголошення про його створення у 1948 році, а потім злочини Росії продовжились за допомогою Руської духовної місії, яка передавала землі, що належали їй, євреям через різноманітні угоди на кшталт «Апельсинової угоди» 1964 року.

Член Хізб ут-Тахрір Халід Саід завершив свою промову посланням, у якому нагадав про відповідальність Росії за усі злочини проти мусульман, особливо за ті, які вона коїть сьогодні у Сирії і Лівії, переходячи усі кордони жорстокості.

На завершення професор звернувся до Путіна: «Ти знаєш, що часи змінюються, і Умма знов набуде величі, встановивши Халіфат. Тоді справедливість відновиться, і ти триматимеш відповідь за кожну краплю крові і кожну сльозу, і за усе те, що ти награбував у наших країнах. Всевишній Аллах говорить:

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ

«А ті, які вчиняють несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227)».

У ходів демонстрації були підняті транспаранти з наступними написами:

• «Ми не кликали тебе, вбивця!».

• «У мусульман один мир і одна війна».

• «Літаки Путіна бомбардують Ідліб, а правителі Палестини обмінюються з ним рукостисканням».

• «Пробач нас,Шам! Ми не причетні до тих, хто дружить з Путіним».


Огляд новин «Ар-Рая»
29.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню