Тисячі прибічників Хізб ут-Тахрір вийшли на вулиці аль-Халіля, відкидаючи «Угоду сторіччя» і підтверджуючи ісламський шлях рішення

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір/Палестина організував у вівторок 11 лютого 2020 року масову ходу у місті аль-Халіль, відкидаючи угоду Трампа, а також підтверджуючи необхідність ісламського рішення палестинської проблеми шляхом її повного звільнення.

Учасники акції підняли ісламські прапори і стяги, закликаючи мусульманські армії до дій і скандуючи гасла проти Трампа і арабських режимів, а також закликаючи до Халіфату, який звільнить Палестину і викорінить єврейське утворення.

Д-р Ібрахім ат-Тамімі, член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Палестина, виступив з промовою, у якій підкреслив, що підкорення і зрадництво арабських режимів підштовхнули Трампа до цього злочину, і якщо б він бачив сьогодні серед правителів мусульман такого чоловіка, як Харун ар-Рашід чи Салахуддін, то не насмілився б втрутитись у будь-яку мусульманську проблему.

Він заявив, що Америка є матір’ю злочинів не лише проти мусульман, але й проти усього людства, і що землі Палестини — це не майно Трампа, щоб він міг розкидатись там вказівками, і не майно правителів, тим більше тих, хто прагне до капітуляції, слідуючи західним країнам, і освячує координацію з євреями у сфері безпеки, але це власність усієї Умми Мухаммада ﷺ.

Д-р ат-Тамімі підкреслив, що Хізб ут-Тахрір відкидає усі рішення, підписані тими, хто претендує на те, щоб представляти народ Палестини, і мова йде не лише про угоду Трампа, але й про угоду в Осло, меморандум Уай-Ривер, угоду Таби (Осло-2) і Хевронський протокол — усе це вважається поступками і торгівлею палестинськими територіями.

У своїй промові він вказав на шаріатське рішення палестинського питання, яке полягає у необхідності задіяння армій Умми для повного звільнення окупованих територій, засудивши тих, хто дотримується міжнародної легітимності і рішень Ради Безпеки ООН.

У кінці свого виступу ат-Тамімі закликав армії Умми виконати свій обов’язок по відношенню до святині мусульман, звільнивши Палестину і поклавши край злодіянням Америки у мусульманських країнах, зазначивши, що реальна відповідь на угоду Трампа — це звільнення усіх окупованих земель.

 


Огляд новин «Ар-Рая»
19.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню