Хізб ут-Тахрір/Палестина організував у Рамаллаху і Дженіні акції протесту проти «Угоди сторіччя»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У суботу 15 лютого 2020 року Хізб ут-Тахрір/Палестина організував у Рамаллаху і Дженіні масові акції протесту, відкидаючи угоду Трампа та усі інші колоніальні рішення.

Під гаслом «Угода Трампа буде розчавлена Халіфатом і арміями мусульман» тисячі прибічників партії «Хізб ут-Тахрір» зібрались у центрі Рамаллаха та у центрі Дженіна, підняв стяги і плакати, що засуджують «Угоду сторіччя», а також засуджують звернення у Раду Безпеки і рішення по формулі «Дві держави». Учасники скандували і закликали мусульманські армії до термінових дій по звільненню Палестини і викоріненню єврейського утворення.

В Дженіні служби безпеки Палестинської адміністрації застосували до учасників акції сльозогінний газ і перцеві гранати. Подібна реакція на те, що мусульмани зібрались, щоб закликати армії до звільнення Палестини від єврейського утворення, притаманна лише прислужникам окупаційних сил. Цей напад розкриває реальність Палестинської адміністрації та її служб безпеки, які отримали виховання у ворога палестинського народу — американського генерала Дейтона.
На обох акціях була сказана промова, у якій зазначалось, що Палестина — це лише ісламська земля, що угода Трампа та будь-які ганебні угоди будуть затоптані арміями муджахідів і що благословенна земля очищувалась кров’ю шахідів на протязі усієї історії Умми так і сьогодні ніхто не зможе поховати право мусульман на ці землі.

У промові також підкреслювалось, що угода Трампа — ніщо інше, як чорнила на папері і нове колоніальне рішення, яке не відрізняється від колишніх, тому вона не була різким поворотом чи неочікуваною подією для народу Палестини. Швидше, «Угода сторіччя» — лише продовження угод в Осло, Кемп-Девіді і Ваді-ель-Араба. Промовці зазначали, що народ Палестини не робить відмінностей між відмовами від Хайфи, Акко, аль-Кудса та аль-Халіля, як і не бачить різниці між тими, хто приймає мир з окупаційними силами на умовах географічно нерозірваної держави чи на умовах розділених територій.

Промовці скерували послання ісламським вченим і арміям, закликаючи їх не відмовлятись від своєї відповідальності. Вони закликали армії Йорданії, Єгипту, Пакистану, Туреччини, Алжиру, Індонезії та решти інших держав мусульман до звільнення Палестини і очищенню аль-Кудса.

Потім пролунало звернення до сил озброєного опору: «Чи не час вам усвідомити, що Америка, Росія, Британія, Франція і євреї є друзями один одному і ворогами Ісламу?! Чи не час нам зрозуміти, що правителі мусульман зрадили Палестину?! Чи не час відвернутись від усіх ворогів і об’єднатись навколо верві Аллаха?!».

Хізб ут-Тахрір закликав усіх мусульман до скинення тиранів і встановлення Праведного Халіфату, який звільнить Палестину, поховає угоду Трампа та інші рішення західних країн. Потім партія закликала палестинців не зраджувати місце піднесення Пророка ﷺ і разом протистояти усім змовам, скерованим на визнання законності єврейського утворення, включаючи угоди «Угода сторіччя», «Дві держави» і «Одна держава».

 

Огляд новин «Ар-Рая»
19.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню