Студентська спільнота «Аль-Вай» організувала в університетах Палестини акції протесту проти «Угоди сторіччя»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Спільнота «Аль-Вай», студентське крило партії «Хізб ут-Тахрір», організувала перед Бирзейтським університетом, Палестинським політехнічним університетом, Університетом аль-Халіля та Університетом Абу Діса акцію протесту проти «Угоди сторіччя» під гаслом «Угода Трампа — зловісний врожай угоди в Осло. Порятунок Палестини —у викоріненні єврейського утворення».

У ході акції були підняті плакати з відповідними написами. Окрім того, написи проти «Угоди сторіччя» бути розташовані на дошках у залах лекцій.

Серед студентів також роздали буклети, в яких вказувались позиції, необхідні у протистоянні угоді Трампа, а саме:

• Заборонено покладатись на міжнародну спільноту і колоніальні держави, тому що це явне порушення Шаріату Аллаха і політичне самогубство.

• Усі ініціативи, домовленості та угоди, які виходять від Заходу, є гірким врожаєм, який завдає шкоди мусульманам і не приносить їм ніякої користі.

• Трамп не насмілився б об’явити про свою угоду у присутності лідерів єврейського утворення, якщо б не арабські правителі на чолі з Палестинською адміністрацією, які підписали зрадницьку угоду в Осло, а також Арабську мирну ініціативу, висунуту Саудівською Аравією.

• «Угода сторіччя» — не перша і не остання поступка до тих пір, поки мусульмани не об’єднаються у державі Халіфат за методом пророцтва. Єдина адекватна відповідь на угоду Трампа полягає у тому, щоб висунути армії для звільнення Палестини.

Спільнота «Аль-Вай» провела у четвер 13 лютого 2020 року у містечку Палестинського політехнічного університету акцію протесту під гаслом «Угода сторіччя і низка поступок по палестинському питанню», у ході якої активісти виразили своє неприйняття угоди Трампа з точки зору Шаріату. Студентам нагадали про три великі події, пов’язані з Палестиною: відкриття аль-Кудса у часи правління Умара ібн аль-Хаттаба аль-Фарука, звільнення священних земель у часи Салахуддіна аль-Айюбі і збереження Палестини у часи османського халіфа Абдульхаміда II, зазначивши, що саме Халіфат і його армія завоювали, звільнили і зберегли  Палестину.

Спільнота у заяві, зробленої під час акції протесту, засудила спроби поховати палестинську проблему, які і ряд поступок по цьому питанню, підкресливши, що шаріатське рішення питання полягає у повному звільненні з боку мусульманських армій.

Окрім цього, студентська спільнота «Аль-Вай» організувала в Університеті ан-Наджах дводенний книжковий ярмарок і дискусійний майданчик, під час яких студенти обговорювали угоду Трампа. Обговорення було зосереджено на важливих аспектах, таких як заборонність і небезпечність підкоренням міжнародній спільноті і причини, по яким Трамп насмілився об’явити про свою угоду. На дискусіях задавались наступні питання: чи буде здійсненна ця угода і у чому полягає радикальне рішення палестинської проблеми?

Активісти поширювали деякі партійні книги, такі як «Політичні проблеми. Окупація мусульманських країн», «Демократія — система невір’я» і «Небезпечні поняття для нанесення удару по Ісламу і концентрації західної культури».

Також члени студентської спільноти розвісили плакати у коридорах університетів і залишили написи на дошках, підтверджуючи відмову від угоди Трампа і закликаючи мусульман працювати над створенням Халіфату, який звільнить Палестину і зробить аль-Кудс своєю столицею.

Студенти проявили великий інтерес до піднятих тем, підтверджуючи свою прихильність палестинському народу і відкидаючи будь-які рішення палестинської проблеми окрім повного звільнення.

 


Огляд новин «Ар-Рая»
19.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню