Інтелектуальне банкрутство у рішенні економічної кризи

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір/Ліван

Міністр економіки і торгівлі Лівану Рауль Наама заявив, що «план, розроблений урядом Лівану, допоможе вийти із економічної кризи, але це займе деякий час». В інтерв’ю каналу «Sputnik» міністр додав, що «Міжнародний валютний фонд відповів на прохання надати допомогу Лівану, і зустрічі у телефонному режимі почнуться на наступному тижні».

У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір у Лівані видав прес-реліз, розкритикувавши абсурдну економічну політику влади Лівану, яка заснована на принципі капітуляції, тобто передчасно визнаючи, що торговий баланс знаходиться у постійному дефіциті, який завжди можна компенсувати за рахунок відсоткових займів з-за кордону,за допомогою притягнення внутрішніх і зовнішніх депозитів, також побудованих на відсотках, і, на завершення, погодившись на умови МВФ.

У заяві задаються питання: «Але що буде далі?Чи залишаться рішення, запропоновані людям під час хвилювань, у тому ж замкнутому ланцюгу, побудованому режимом і системою?».

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір зазначає:

«Хвилювання 17 жовтня призвели до того, що люди усвідомили важливий факт, а саме — що політичний клас Лівану розграбував країну. Але люди усе іще не усвідомлюють, що причина полягає не лише у нестачі засобів, але й в інтелектуальному банкрутстві, яке примушує політичний клас використовувати ті ж самі підходи, які повільно знищують економіку країни».

На завершення підкреслюється:

«Ліван багатий своєю природою, ресурсами, розташуванням і кадрами, але йому потрібна істинна філософія, яка звільнить розум перш, ніж відновить економіку. Цього ж можна добитися, лише застосувавши божественне рішення, тобто Іслам, який забороняє лихварські операції на усіх рівнях, забезпечує циркуляцію грошей серед усіх людей, запобігає безцільному накопиченню грошей, примушує багатих виймати із кишень те, що положено бідним прошаркам населення, а також безкоштовно роздає землі тим, хто хоче використати їх».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
13.05.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню