Альтернатива, здатна врятувати Туніс і його жителів від системи криз

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Серед широкої громадськості у Тунісі поширилось тверде переконання у необхідності викорінення існуючої системи, яка призвела до того, що країна стала заручницею зовнішніх боргів і страждає від важкого тягаря, яка вбиває надію на підйом і забезпечення сталого економічного розвитку.

Народ не отримав від цієї системи нічого, окрім бідності, класовості, високої вартості життя, безробіття, відсутності перспектив і регіональної несправедливості, не говорячи вже про погіршення медичних і освітніх послуг. Тим часом відповідальні особи цієї системи хочуть ввести людей в оману і примусити їх повірити у зміни, відволікаючи від непридатності режиму і зосереджуючи громадську думку на зіпсованості деяких осіб. Для цього вони створюють видимість боротьби з корупцією на усіх рівнях, починаючи з викрадання державних засобів високопосадовцями і корумпованими капіталістами, а потім — хабарів, і закінчуючи кумівством і надмірною бюрократизацією у державному апараті.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Тунісі опублікував прес-реліз під назвою

«Альтернатива, яка здатна врятувати Туніс і його жителів від системи криз», в якій зазначається: «Хоча гасло боротьби з корупцією піднімало більшістю постреволюційних урядів, з часом корупція стала іще більш поширеною через переплетіння інтересів фінансового та інформаційного лоббі, представників уряду, деяких партій і політиків. Причиною поразки є неправильний діагноз і неправильне визначення причини. Головна проблема — це закордонний вплив і капіталістична система, за допомогою якої країни Заходу контролюють справи у Тунісі. Саме ці сили створюють агентів і корупціонерів, підкоряють ЗМІ, захищають їх законами і наказами,а потім нав’язують людям свої рішення за допомогою військової сили і створюючи тиск через фінансові установи. Таким чином, вимальовується повноцінна система корупції, підриву і грабувань, яка контролюється Заходом і його послами. Кожного разу, коли людям вдається усунути одного агента, Захід приводить до влади того, хто іще гірше. Безглуздо відрубати хвоста змії і залишати її голову, що учепилась і пускає свою отруту у тіло Умми».

Що стосується правильного рішення,яке виведе Туніс із пітьми капіталістичної ідеології і його систем, то в заяві говориться: «Краще рішення, щоб позбутися від несправедливості капіталізму і його систем, полягає у поверненні Ісламу до влади, щоб ми отримали волю і вирішували свої економічні проблеми на основі положень Шаріату, які запобігають поширенню бідності і усувають її у випадку появи. Завдяки цьому країна стане багатою і розвиненою в економічному і громадянському відношенні, не знаючи сучасних економічних проблем, таких як заборгованість, безробіття та інфляція. Держава Ісламу не буде оплутана корпцією, експлуатацією і класовістю, не буде спустошена зубожінням, голодом, невіглаством чи хворобами, не буде страждати від накопичення багатств у вузьких колах, а потім їх таємного переправлення за кордон. У цій державі не буде дефіциту бюджету і неправомірних податків».

Заява завершилась зверненням до жителів Тунісу та усім мусульманам:

«Радикальні зміни стали вимогою нашого народу, і немає ніякої альтернативи чи вибору, окрім серйозної роботи по зміненню зіпсованої реальності. Ми, Хізб ут-Тахрір у Тунісі, закликаємо експертів, мислителів, суддів, юристів, професорів, політиків і громадських діячів мислити поза рамок західної системи і звернути увагу на пропонуєму нами цивілізовану альтернативу, яка заснована на Ісламі і є сьогодні політичною необхідністю, і більше того — шаріатським обов’язком. Знайте, що справедливість полягає лише у законах Ісламу, а наша велич — у застосуванні цих законів».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
13.05.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню