Уряд Імрана Хана, як і попередні, позбавляє мусульман можливості користуватись багатствами Пакистану

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Пакистані заявив, що уряд Імрана Хана, як і попередні уряди, позбавляє мусульман можливості у повній мірі використовувати корисні копалини і величезні джерела енергії, наполягаючи на приватизації, як це передбачено рецептами Всесвітнього банку і Міжнародного валютного фонду.

В опублікованому прес-релізі пишеться: «При капіталізмі Пакистан не має міжнародної ваги, пропорційної природним ресурсам країни, таким як величезні джерела енергії і корисні копалини. Під ногами жителів Пакистану знаходиться дев’яносто різновидів дорогоцінних металів, із яких тільки п’ятдесят два види використовуються у комерційних цілях, включаючи золото і уран».

У заяві вказується, що уряд, сформований «Рухом за справедливість» на чолі з Імраном Ханом, марнотратить природні ресурси країни, слідуючи інструкціям Всесвітнього банку та МВФ і застосовуючи систему капіталізму, яка максимально розширює свободу власності, що відкриває двері для набуття у приватну власність громадських ресурсів, таких як джерела енергії і корисні копалини, яких потребують люди.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір підкреслює: «При капіталізмі Пакистан, як і багато інших країн, опинився у лихому стані і страждає від голоду. Більше того, увесь світ рушиться під тиском капіталізму. Капіталістична економічна система руйнує економіки країн, дозволяючи певним колам розграбовувати багатства планети, причому більшість із цих багатств зосереджується у руках невеликої купки жадібних капіталістів».

У завершенні прес-релізу робиться висновок: «Приватизація джерел енергії і корисних копалин не лише шкодить суспільству, але й викликає гнів Господа, оскільки суперечить Сунні Його Посланця ﷺ. Це є незаконним поїданням грошей людей і розцінюється як злочин, за який приписане покарання. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُونَ شُرَكَاءُ فِي ثَلَاثٍ الْمَاءِ وَالْكَلَأِ وَالنَّارِ

«Мусульмани — співвласники у трьох речах: воді, пасовиськах і у вогні» (Абу Дауд).

Тому ми повинні докласти усіх зусиль, щоб відновити Сунну Посланця Аллаха ﷺ, встановивши Халіфат. Так ми омиємо руки від нечистот капіталізму і застосуємо систему Господа світів, щоб благодать небес і землі вилилась на нас.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
03.06.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню