Ноам Хомський: Америка рухається до катастрофи

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У понеділок 25.05.2020 на сайті «AlJazeera» була опублікована наступна стаття:

«Сполучені Штати рухаються до катастрофи через відсутність федеральної стратегії у боротьбі з коронавірусом і відсутності забезпечення захисту здоров’я для усіх, а також через неприязнь серйозності змінення клімату, вважає американський філософ Ноам Хомський.

В інтерв’ю агентству «France-Presse» Хомський описав те, що відбувається у Сполучених Штатах — країні, яка найбільш постраждала від коронавірусу,— як «відсутність послідовного керівництва».

«Білий дім знаходиться у руках соціопата, який страждає на манію величі, який не зацікавлений ані у чому, окрім власної влади і передвиборчих перспектив. Його не хвилює те, що відбувається з країною і світом. Звичайно, він повинен зберегти підтримку основного кола виборців, яке об’єднує великі багатства і найбільш важливих роботодавців», — додав американський філософ.

«Американці представляють собою суспільство приватизації, і воно дуже багате, з величезними перевагами — набагато більшими, аніж у будь-якій іншій країні, — де воно знаходиться у мертвій хватці особистих інтересів. Немає системи охорони здоров’я для усіх, що дуже важливо сьогодні» — зазначив він.

Хомський підкреслив: «Європа у багатьох відношеннях гірше на тлі програм жорсткої економії, які тільки підсилюють загрози, а також на тлі нападів на демократію, переносу рішень у Брюссель, бюрократії невибираємої «трійці» (Європейська комісія, Європейський центральний банк, Міжнародний валютний фонд). Але, принаймні, у неї збереглись рештки соціал-демократичної структури, яка надає деяку підтримку, чого, як мені здається, бракує у США».

Він зазначив: «Такою є поточна ситуація але це може змінитись. Є світові держави, які усе іще продовжують боротьбу. Те, як ці сили вийдуть із кризи у майбутньому, визначить долю світу».

«Ар-Рая»: скоро світова держава — Праведний Халіфат за методом пророцтва — позбавить усе людство від несправедливості і зла капіталістичної ідеології після того, як її поразка стала очевидною, а її лідери зазнали поразки перед лицем коронавірусу та інших криз, які загострились і стали важковирішуваними.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
03.06.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню