Єгипетський парламентарій: несправедлива економічна реформа і продовження запозичень приведуть до банкрутства

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Єгипетський парламентарій Ахмад Тантаві назвав «несправедливою» програму економічних реформ, яку здійснює єгипетський уряд, і застеріг від продовження політики запозичень. Про це пише агентство «Aljazeera» за 20.06.2020.

У своєму виступі у ході обговорення проекту державного бюджету на наступний фінансовий рік (2020–2021) Тантаві сказав: «Те, що уряд називає економічною реформою, є нічим іншим, як несправедливою на людському рівні грошовою реформою».

Депутат також піддав критиці парламент за те, що він не вніс ніяких істотних змінень у проект бюджету, запропонований урядом.

Він піддав сумніву оцінку сум, виділяємих на охорону здоров’я, освіту і сільське господарство, заявивши, що їх треба зіставити з ВВП.

Тантаві додав, що, подивившись на співвідношення витрат у цих важливих секторах до ВВП, ми знайдемо, що витрати на них зменшуються із року у рік і не досягають показників, вказаних у конституції.

Опозиційний депутат також застеріг від продовження політики запозичень, підкресливши, що витрати на обслуговування боргу у державному бюджеті у 12 разів перевищують витрати на охорону здоров’я.

«Ми залишимо тяжкий спадок після нас, і, на жаль, саме бідний єгиптянин несе витрати на освіту і охорону здоров’я», — заявив парламентар.

«Як уряд може говорити, що він серйозно ставиться до реформування освіти, незважаючи на слабке фінансування освітнього сектору у бюджетному проекті на тлі нестачі вчителів, нестачі шкіл і маленької зарплати педагогів?», — додав він.

На завершення Тантаві задався питаннями: «Чи побоюється уряд не отримати схвалення парламентом запропонованого проекту бюджету?Чи прийме уряд рекомендації членів парламенту?Чи відхилить парламент проект бюджету, чи, може, він внесе в нього істотні поправки?».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
01.07.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню