Протести проти расизму у Вашингтоні, Парижі і Лондоні

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє агентство «Aljazeera» за 20.06.2020, після вбивства в США афроамериканця білим поліцейським у Вашингтоні і Лондоні пройшли демонстрації з засудженням расизму.

У той час як демонстраціям у Парижі запобігли, Вашингтон засудив «лицемірство» ООН після того, як вона прийняла резолюцію, що засуджує расизм, хоча в ній не згадуються Сполучені Штати.

У п’ятницю 19.06.2020 тисячі американців зібрались у різних містах, щоб відсвяткувати День звільнення — свято, присвячене звільненню рабів у Сполучених Штатах, яке набуло особливого резонансу у цьому році після хвилі протестів і самоаналізу у відношенні спадку расової несправедливості у країні.

У ході антирасистських демонстрацій у Вашингтоні протестуючі знесли статую генерала армії Конфедерації Альберта Пайка. Протестуючі зібрались навколо статуї конфедерата, яка була встановлена неподалік від штаб-квартири поліції, і за допомогою накинутих мотузок знесли її. Після того, як статуя опинилась на землі, учасники протесту облили її горючою рідиною і підпалили, скандуючи «життя чорних важливі». Потім поліція заспокоїла учасників протесту.

Протести, що засуджують расизм і жорстокість поліції, спалахнули по усій країні та в усьому світі після смерті Джорджа Флойда, якого у минулому місяці при затриманні задушили поліцейські Міннеаполіса.

В деяких протестах пролунали заклики до влади прибрати пам’ятники діячів Конфедерації, які під час громадянської війни у США виступали за збереження рабства.

У Британії рух «Життя чорних важливі (BlackLivesMatter)» організувало у Лондоні дві демонстрації проти расизму, незважаючи на заклики поліції уникати великих зібрань і дотримуватись заходів соціального дистанціювання.

У Франції у декількох містах, включаючи столицю Париж, пройшли марші з вимогою врегулювати ситуації, пов’язані з нелегальними біженцями, і прийняти нову імміграційну політику. У той же час поліція вирішила запобігти трьом демонстраціям, у тому числі проти расизму, яка направлялась до посольству США.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
01.07.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню