Палестина — перлина мусульманської історії

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«Палестина стала перлиною мусульманської історії з тих пір, як Всевишній Аллах зв’язав її з Меккою, коли переніс вночі свого Посланця ﷺ із мечеті аль-Харам в мечеть аль-Акса, благословивши її околиці.

Всевишній Аллах говорить:

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ

«Хвала Тому, Хто переніс вночі Свого раба із мечеті недоторканої (аль-Харам) в мечеть найвіддаленішу (аль-Акса), околиці якої Ми благословили» (17:1).

Серця мусульман скеровувались до столиці Палестини, Бейт аль-Макдісу, вважаючи її своєю першою киблою до того, як Аллах направив мусульман у сторону другої кибли, Кааби, через шістнадцять місяців після хіджри. Палестина увійшла під ісламське правління завдяки завоюванню другого халіфа Умара ібн аль-Хаттаба (р.а.) у 15 році по хіджрі, коли він дав Софронію свою відому обіцянку, уклавши з ним «Договір Умара». В цьому договорі наводилось, що на підґрунті прохання палестинських християн Умар «не буде поселяти в ній іудеїв».

Палестина була перлиною мусульманської історії, як до відкриття, так і після. Вона була центром ваги мусульманських країн і усі агресії проти неї закінчувались поразкою, наскільки б довго це не затягувалось. Вона стала цвинтарем хрестоносців, монголо-татар, і у найближчий час стане могилою ворогів Аллаха — іудеїв. Палестина стала полем вирішальних битв з хрестоносцями при Хаттіні (583х./1187г.) і монголами при Айн-Джалуті (658х./1260г.), і стане незабаром полем вирішальної битви з іудеями, щоб повернути усю Палестину в Дар уль-Іслям». — із книги «Політичні проблеми».

Сьогодні мусульмани здатні перемогти ворога і звільнити кожен окупований клаптик землі,і навіть відкрити нові країни для Ісламу, а потім знов стати маяком націй і кращою общиною серед людства.

Ключем до перемоги є встановлення Праведного Халіфату. Країни мусульман повні багатств і відважних чоловіків, на додаток до цього є країнами великої ідеології, при застосуванні якої оживуть нації і позбавляться від пригноблення і тиранії, а також від злочинів Америки.

Мусульмани є віссю усіх общин на землі, а їх країни стали ареною напруженості і суперництва між державами колонізатора через стратегічне положення і величезне багатство, дароване Аллахом. Як мусульмани можуть ігнорувати те, що дарував їм Аллах, коли навіть невірні знають про ці багатства і стратегічне положення і змагаються за ці переваги?

Хіба не мусульмани відкривали цілі країни, ставши причиною того, що багато народів залишили свою оману і націоналізм і прийняли істину, злившись воєдино і утворивши одну Умму, об’єднану Ісламом?!

Хіба не мусульмани зупинили могутні монгольські війська і стали причиною того, що багато із них прийняли Іслам і досі залишаються такими?!

Хіба не мусульмани сокрушили хрестоносців після того, як вони заснували свої королівства на землях Ісламу?!

Сьогоднішні тирани — Америка, Британія та їх послідовники — із того ж сорту: у першій же битві зазнають поразки. Хаттін став початком падіння хрестоносців, Айн-Джалут став початком падіння монгол. Так само і нинішні злочинці зазнають поразки після однієї битви. Але хто, окрім Халіфату почне цю битву?! Ми бачимо, як нинішні правителі мусульман, володіючи потужним озброєнням і численними арміями, не б’ються, оскільки втратили релігію і продали вічне життя за мирські блага.

Тільки Халіфат є гарантом знищення Америки і Британії на міжнародній арені, усунення американського контролю над міжнародним положенням, рятування світу від зла і тиранії, поширення добра по усьому світу, викорінення єврейського утворення і повного повернення Палестини в Дар уль-Іслям.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
25.11.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню