Саудівський режим розкриє своє зрадництво у відношенні Палестини?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Міністр освіти «Ізраїлю» Йоав Галант заявив, що у неділю під час секретного візиту у Саудівську Аравію прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху зустрівся з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммадом ібн Сальманом і держсекретарем США Майком Помпео у присутності голови «Моссада» Йосі Коена.

Про це пише сайт «AlJazeera» від 23.11.2020.

На сайті зазначається, що у цьому контексті Ісаак Леванон, колишній посол «Ізраїлю» в Єгипті і експерт по справам Близького Сходу, зазначив, що зустрічі між саудівськими і «ізраїльськими» офіційними особами тривають вже давно.

В інтерв’ю з «AlJazeera» Леванон додав, що візит Нетаньяху у Саудівську Аравію недивний, враховуючи відносини і контакти голови «Моссада» Йосі Коена з низкою саудівських офіційних осіб.

Директор офісу «AlJazeera» в Палестині Валід аль-Умарі вказав, що дозвіл «ізраїльської» цензури на публікацію новини підтверджує її справжність.

«Ар-Рая»: єврейське утворення завжди хотіло відкрито показати свої відносини з саудівським режимом,оскільки вважає це кульмінацією усього процесу нормалізації з мусульманськими правителями і режимом АльСауд, зокрема — через положення країни двох святинь у серцях мусульман. Тому нормалізація з ними є великим досягненням і моральним ударом по Уммі Ісламу, яка відкидає нормалізацію. Окрім того, єврейське утворення прагне до більш активного втягнення решти мусульманських правителів у процес нормалізації.

Недивно спостерігати таку ганебну позицію режиму, який з самого початку був заснований на зрадництві і змові проти Халіфату, а потім брав участь і в інших змовах проти мусульман. Саудівський режим підтримує відносини з євреями з миті появи їх незаконного утворення, але через політичні міркування і вимоги деяких західних проектів, а також із міркувань безпеки і політичних планів щодо збереження свого престолу він віддав би перевагу, щоб ці відносини залишались напівсекретними.

Але з приходом Трампа і здійсненням його зрозумілої політики у відношенні палестинської проблеми, а також з запуском процесу нормалізації на конференції Бахрейну, Еміратів і єврейського утворення з подальшою нормалізацією Судану і Лівану, режим Саудівської Аравії,ніби сидячи на голках,чекає зручної миті, щоб оприлюднити своє зрадництво. Здається, що для цього настав час. І це треба зробити якомога швидше, поки Трамп не передав ключі від Білого дому Джо Байдену, оскільки зволікання призведе до того, що плоди цієї справи зірве наступний президент.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
02.12.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню