Марокко приєдналось до угоди про нормалізацію відносин з євреями

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Президент Дональд Трамп об’явив, що Марокко і «Ізраїль» домовились нормалізувати відносини при посередництві США. Про це повідомляє «SamaNews» від 10.12.2020.

Американська посадова особа заявила, що в межах угоди Марокко і «Ізраїль» домовились про встановлення повних дипломатичних відносин.

Поруч з цим Трамп заявив, що підписав декларацію про визнання суверенітету Марокко над Західною Сахарою.

Високопосадовий представник адміністрації США повідомив, що домовленість була досягнута під час телефонної розмови між президентом США і королем Марокко Мухаммадом VI.

«Ар-Рая»: марокканський режим намагається виправдати своє зрадництво тим, що угода надасть країні суверенітет над Західною Сахарою. Але це означає лише те, що король Марокко Мухаммад VI нехтує святинями мусульман і бачить в них предмет торгу, хоча і займає посаду голови Комітету по аль-Кудсу.

Цією угодою Трамп відкрив завісу з таємних зв’язків між марокканським режимом і «Ізраїлем». Варто нагадати, що саме цей режим сприяв імміграції марокканських євреїв на землі Палестини, надавши допомогу у побудові окупаційної держави. Колишній король Марокко Хасан II став посередником у нормалізації відносин між Анваром Садатом і єврейським утворенням. Тому на честь зусиль Хасана II євреї випустили марку з його зображенням і назвали його ім’ям парк і вулицю.

Цю нормалізацію очікує неминуча поразка. Подібними угодами не вдасться зміцнити ламку єврейську окупаційну державу і утримати трони зрадників, що трясуться. Швидше, ця угода зіграє свою роль у пробудженні Ісламської Умми і мусульманських армій, які ту же виступлять у напрямку єврейського утворення, предвкушаючи перемогу, обіцяну Посланцем Аллаха ﷺ:

لا تَقُومُ السَّاعَةُ حَتَّى يُقَاتِلَ الْمُسْلِمُونَ الْيَهُودَ فَيَقْتُلُهُمْ الْمُسْلِمُونَ

«Не наступить Час, поки мусульмани не битимуться з іудеями і поки мусульмани не вб’ють їх» (Муслім).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
16.12.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню